Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan anyuka aki nem...

Van itt olyan anyuka aki nem rémálomnak élte meg a szülését?

Figyelt kérdés
33 hetes kismama vagyok, és tisztában vagyok vele, hogy nagyon fog fájni, és valószínűleg még sosem éreztem hasonlót se, de azért félek kicsit az ismeretlentől :)
2015. aug. 28. 09:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyik sem volt rémálom, pedig háromszor szültem.
2015. aug. 28. 10:11
 2/19 anonim ***** válasza:

Nekem életem legcsodálatosabb élménye a két szülésem. Fájtak, persze, és az első előtt féltem is (a második előtt már nem), de hiába közhely, igaz, hogy a pillanat, amikor a melledre teszik a babádat, hirtelen elfeledtet minden szenvedést.

Talán szerencsés alkat is vagyok, de nekem nem is fájt olyan rettenetesen a szülés. Nem mondom, hogy nem fájt, de sokkal rosszabbra számítottam, főleg az elsőnél. Utána, amikor hasfájós volt a nagyobbik, és hetekig csak kézben nem sírt, mondtam is néha, hogy inkább megszülném még egyszer, mert ez az állandó sírás sokkal kiborítóbb. :)

2015. aug. 28. 10:13
 3/19 anonim ***** válasza:

én még csak egyszer szültem, de nagyon jó szülésem volt. :) akik kérdezték, családtagok, mindnek így kezdtem a beszámolót és nagy szemekkel néztek hogy ilyet se nagyon hallottak még :)

nekem sokat segített hogy nem idegeskedtem miatta, bíztam magamban. tehát csak nyugi :) minden rendben lesz.

2015. aug. 28. 10:14
 4/19 anonim ***** válasza:
3. vagyok. ugy voltam én is mint a 2. sokkal rosszabbra számítottam azok alapján amiket itt olvastam. 9óra vajúdásból talán 2 óra volt nagyon rossz, de azt is egy hang nélkül kibírtam, folyamatosan a légzésre figyeltem. a kitolási szakaszt meg sem éreztem. mármint alig fájt, pedig nagyon akartam hogy fájjon, mivel akkor kell nyomni. a szülés utáni varrások sokkal rosszabb volt. majdnem 50percig tettek össze. hát akkor azt kívántam még 2 óra kemény vajúdás. :)
2015. aug. 28. 10:17
 5/19 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nagyon sok minden fejben dől el. Ha kellőképp rá tudsz hangolódni a vajúdás alatt arra, hogy a fájás JÓ, mert a picibabád így tud utat törni, kibújni, akkor máshogy éled meg a fájdalmat. Én a terhesség alatt jártam egy egyesületbe, ahol a természetes szülésről nagyon sokat tanultam, fejben és lélekben is. Sajnos aztán indítással kellett a kisfiamnak megszületni, és hosszas vajúdás után császárral.

Hidd el, akármennyire is fáj ott, ne erre koncentrálj, hanem RÁ, mert ha ezt nem teszed meg, bánni fogod, és mégegyszer nem fog tudni megszületni! Életed legszebb napja lesz!

2015. aug. 28. 10:26
 6/19 anonim ***** válasza:
Nem volt rémálom.Fájni fájt persze nagyon,vajúdtam 11 órát,volt egy nagyon hosszú kitolási szakasz,de egészségesen megszületett a lányom,össze varrtak,rendbe tettek,és onnantól nekem az égvilágon semmi bajom sem volt.A félelem normális,de a szülés maga egy teljesen más tudatállapot,tényleg meg szűnik minden körülötted,és csak magadra koncentrálsz.Nekem fel sem tűnt,hogy 11 óra volt,olyan volt mint ha csak 4-5 órát vajúdtam volna.
2015. aug. 28. 10:27
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat :)
2015. aug. 28. 10:34
 8/19 anonim ***** válasza:
48%
Nem volt rémálom, nem is szeretem úgy mesélni, hogy az volt, mert én is csak ilyen történeteket hallottam. Legtöbbször azért színezték ki a nők, hogy hősiesebbnek tűnjenek, ebben biztos vagyok. Nálam indítottak, kaptam oxyt, voltak fájások, de nem tágultam, végül császár lett, utána fájt a felkelés, de ennyi.
2015. aug. 28. 10:37
 9/19 anonim ***** válasza:
Én. Nagyon fájt, nehéz is volt, bár összességében nem hosszú (3 óra vajúdás, 3 óra kitolás). Egyáltalán nem rémálomként maradt meg, sőt szép emlék.
2015. aug. 28. 10:54
 10/19 anonim ***** válasza:
indított szülésem volt, aztán császár, majd 2 hét korház sebláz miatt és utána lassú felépülés...a vajjúdás semmi volt ahhoz képest ami utána jött. Mégis imádtam minden percét és akárhányszor újra belevágnék.
2015. aug. 28. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!