Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természete szülés vagy császár...

Természete szülés vagy császármetszés? Melyik a "jobb-könnyebb" Érvek-ellenérvek. Vélemények, tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2015. aug. 21. 16:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én ragaszkodtam a természetes szüléshez, mert rettegtem a hasam szétszabdalástól, meg egyébként is állítólag az a jobb a gyereknek. A szülésznő végig fenntartotta a császár lehetőségét, mert nagyon nagy volt a hasam. Végül természetes úton, és nem is túl nehezen megszültem a 4 kg-os lányomat, csak sajnos szanaszét repedtem, mert a kisasszony gyorsan maga mögött akarta tudni a szülőcsatornát. Szóval a szülés maga számomra kellemes élmény volt, örültem, hogy átéltem a maga teljességében, viszont annyi vért vesztettem, hogy egész éjjel attól rettegtem, hogy megérem-e a reggelt. Nem tudtam ájulás nélkül felülni, rázott a hideg, és olyan szívdobogásom volt, hogy az önmagában halálra rémített. Az arcom színe kb. két hét múlva kezdett el hasonlítani az eredetihez, ülni is nagyjából ekkor tudtam először fájdalommentesen, a férjemmel lefeküdni viszont még hónapokkal később sem.

A kórházból hazatérvén közöltem vele, ha szeretne még gyereket, akkor azt ő fogja kihordani és megszülni, én itt befejeztem. Aki nem szült nőismerősöm volt, annak mind a császármetszést propagáltam még hetekkel a szülés után is.

Nyolc hónap távlatából, ha akarnék még gyereket, nehezen tudnám eldönteni, hogy mit válasszak. Merthogy előre nem lehet tudni, hogy melyik lenne a jobb. Értelemszerűen az én esetemben indokolt lett volna a császár, de én tudni akartam, milyen szülni. Utólag egyáltalán nem bánom, de az biztos, hogy ha lenne legközelebb, nem ragaszkodnék ennyire a hüvelyi szüléshez, csak ha a gyerek méretei is olyanok.

2015. aug. 22. 23:24
 12/17 anonim válasza:
Nekem mindkettő volt, így bátran tudok véleményt mondani. Először természetes úton szültem. Nagyon szerettem volna így, és nagyon örültem, hogy sikerült, és büszke voltam magamra. Rengeteg rosszat halottam a császárról, hogy mennyire fáj, mennyire nehéz a felépülés, stb. A természetes szülés után elég nehéz napjaim voltak, ezért azt gondoltam, hogy ha a császár még rosszabb, akkor jobb elkerülni. A második szülésem műtétbe torkollott. Nagyon megijedtem, amikor meghalottam, hogy szükség van rá, de sürgős volt, nem volt választásom. Aztán vártam a nagy fájdalmat, és a hosszadalmas felépülést. Elmaradt. A természetes szüléshez képest semmi sem volt, meg sem éreztem. Semmi fájdalmam nem volt utána, nem véletlenül szülnek így a "hírességek". Ha jönnea harmadik babám
2015. aug. 23. 01:25
 13/17 anonim válasza:
Nekem mindkettő volt, így bátran tudok véleményt mondani. Először természetes úton szültem. Nagyon szerettem volna így, és nagyon örültem, hogy sikerült, és büszke voltam magamra. Rengeteg rosszat halottam a császárról, hogy mennyire fáj, mennyire nehéz a felépülés, stb. A természetes szülés után elég nehéz napjaim voltak, ezért azt gondoltam, hogy ha a császár még rosszabb, akkor jobb elkerülni. A második szülésem műtétbe torkollott. Nagyon megijedtem, amikor meghalottam, hogy szükség van rá, de sürgős volt, nem volt választásom. Aztán vártam a nagy fájdalmat, és a hosszadalmas felépülést. Elmaradt. A természetes szüléshez képest semmi sem volt, meg sem éreztem. Semmi fájdalmam nem volt utána, nem véletlenül szülnek így a "hírességek". Ha jönne a harmadik babám, biztosan a császárt választanám, ha lehetne. Én már megtapasztaltam a természetesség varázsát. Egyszer elég volt. Persze lehet, hogy azt mindenkinek meg kellene egyszer tapasztalni.
2015. aug. 23. 01:28
 14/17 Nagyak válasza:

Magam másképp közelíteném meg a kérdést. A mondás szerint (amit elég szépen alátámaszt a megfigyelés) a császározott gyerekeknek szinte szabályos gömb alakú a fejük, nem tojásdad, és az arcuk sem hosszúkás, és ez még felnőtt korban is látszik. (Természetes szülésnél ugye "eldeformálódnak" a koponyacsontocskák a szülőcsatornában.) Ez szubjektív, tudom, de nekem ez olyan mértékben nem tetszik, hogy hacsak orvosilag nem indokolt, a szülés legyen minden esetben természetes. Ha a párommal odáig jutunk, nem szeretném, hogy pusztán valamiféle akár vélt, akár valós kényelemfaktor miatt császáros szülést akarjon.

Gyermektelen 41/F.

2015. aug. 24. 13:26
 15/17 anonim ***** válasza:
85%

Kedves utolsó, jó nagy hülyeséget írtál, csodálkozom, hogy senki nem reagált rá. Az, amit leírtál, nagyjából a szülés után két-három hétig igaz, utána már ember meg nem mondja a fejformából, hogy az a gyerek hogyan született.

Azt pedig kifejezetten szeretem, amikor férfiak akarják eldönteni, hogy a párjuk hogyan szüljön.

2015. aug. 27. 13:00
 16/17 anonim válasza:
Nekem 3 gyermekem is természetes úton született.Egy természetes szülésnek a fájdalom mellett meg van a maga szépsége is.Ha nem indokolt én nem választanék császárt.Akárhogy is nézzük az egy hasi műtét ami nem kis dolog.Maga a felépülés szülés után?!Hát embere válogatja.Én szülés után 3 órával már majdnem úgy jártam mint előtte,pedig mind a háromszor vágtak.Van akit a császározás sem visel meg.
2015. aug. 28. 10:38
 17/17 anonim válasza:
A gyermek fej formával kapcsolatosan.Nekem egyik gyermeken sem látszott semmilyen csúcsosodás.Ez is függ attól,hogy mennyire sietettik a gyermeket,mert ha az anya erővel hamarabb neki kezd nyomni,mintahogy ő kitágult volna nyilván repedni is fog és a gyermek feje is megnyomódik.
2015. aug. 28. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!