Mit gondoltok erről, amit egy császáros írt: aki simán szül, az csak hősködni akar, hogy ezt meg tudja csinálni, és hogy ő nem kockáztatná a gyereke egészségét azzal, hogy hősködik, ezért a császároztatta meg magát?
Császáros anyukaként is azt mondom, hogy ez baromság, azért ne mondjuk már azt, hogy aki természetesen szül, az egy felelőtlen állat, aki kockára teszi a gyereke életét.
Viszont a kedves 3-as hozzászóló egyetlen mondata remekül mutatja, hogy a császáros anyák miért érzik úgy, hogy magyarázkodniuk kell: "Azt, hogy ezzel vigasztalja magat, amiert nem tudta atelni azt, ami miden nonek eletreszolo elmeny."
Süt a lenézés ebből a kommentből, és még nagyon sok ilyen van, amikor szóba kerül valahol a császár. Azt viszont a császárosokat lenézők elfelejtik, hogy az esetek többségében ez nem választás kérdése.
Én nem szoktam elkezdeni vitatkozni senkivel, mert rendben vagyok magammal, nem bánt, hogy császárral született a kislányom, nem érzem magam emiatt kevesebbnek, kizárólag az érdekel, hogy mindketten egészségesek vagyunk. De csak hogy megnyugodjon a 3-as válaszoló: nem érzem úgy, hogy vigasztalni kellene magamat, ugyanis mi, császárosok is átéljük ám azt az bizonyos életreszóló élményt, ugyanis nekünk is gyerekünk születik aznap, még ha máshol is jön ki. Merthogy elvileg az egészséges baba a lényeg az egészben, nem a saját elvárásaid a szülés kapcsán, igaz?
A prioritás a saját gyerek.
Nem hiszem, hogy bárkit boldogítana, hogy "á, te csak beleestél a statisztikailag rossz mutatókba" miután eltemette a gyerekét.
De tényleg, miért nem mész Afrikába, ha neked ez ilyen könnyen megy? De ne Dél-Afrikába, mert ott ugyanolyan kiépített eü hálózat van, mint nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!