Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok erről, amit egy...

Mit gondoltok erről, amit egy császáros írt: aki simán szül, az csak hősködni akar, hogy ezt meg tudja csinálni, és hogy ő nem kockáztatná a gyereke egészségét azzal, hogy hősködik, ezért a császároztatta meg magát?

Figyelt kérdés
2015. júl. 25. 11:05
1 2 3
 11/24 Julie S ***** válasza:
Aki nem akarja, az nem csoda, ha nem erti. Nem irtam, hogy huvelyi szulessel 100%-os lenne a tulelesi rata. Viszont csak modern orvostudomany mellett letezik olyan, hogy csaszarmetszessel szules. Az elso mod termeszetes, a masodik a "kivaltsagos" orszagokban elo nok egyik lehetosege, ami idealis esetben jol sikerul, mas esetben meg nem. Ha barmi tortenne (haboru, termeszeti katasztrofa, stb.) es akadozna a korhazi ellatas, akkor maradna a noknek a termeszetes uton valo szules. Aminek azert annyira nem rossz a tulelesi aranya, hiszen rengetegen lettunk mi emberek mar a csaszarmetszes elotti idokben is. Persze, manapsag, amikor csak 1-2 gyereket vallal egy no, akkor ertheto, ha nem akarja tudomasul venni a termeszetes veszteseget. Ezert irtam, hogy mindenkinek masok a prioritasai meg egyebei.
2015. júl. 25. 15:24
 12/24 anonim ***** válasza:
Ja, ha neked nem gond, hogy meghal 5-6 gyereked, esetleg te is elpatkolsz szülés közben, hátrahagyva egy rakás gyereket félárván, akkor hajrá!
2015. júl. 25. 15:30
 13/24 anonim ***** válasza:
54%

Császáros anyukaként is azt mondom, hogy ez baromság, azért ne mondjuk már azt, hogy aki természetesen szül, az egy felelőtlen állat, aki kockára teszi a gyereke életét.

Viszont a kedves 3-as hozzászóló egyetlen mondata remekül mutatja, hogy a császáros anyák miért érzik úgy, hogy magyarázkodniuk kell: "Azt, hogy ezzel vigasztalja magat, amiert nem tudta atelni azt, ami miden nonek eletreszolo elmeny."

Süt a lenézés ebből a kommentből, és még nagyon sok ilyen van, amikor szóba kerül valahol a császár. Azt viszont a császárosokat lenézők elfelejtik, hogy az esetek többségében ez nem választás kérdése.

Én nem szoktam elkezdeni vitatkozni senkivel, mert rendben vagyok magammal, nem bánt, hogy császárral született a kislányom, nem érzem magam emiatt kevesebbnek, kizárólag az érdekel, hogy mindketten egészségesek vagyunk. De csak hogy megnyugodjon a 3-as válaszoló: nem érzem úgy, hogy vigasztalni kellene magamat, ugyanis mi, császárosok is átéljük ám azt az bizonyos életreszóló élményt, ugyanis nekünk is gyerekünk születik aznap, még ha máshol is jön ki. Merthogy elvileg az egészséges baba a lényeg az egészben, nem a saját elvárásaid a szülés kapcsán, igaz?

2015. júl. 25. 15:50
 14/24 anonim ***** válasza:

A prioritás a saját gyerek.

Nem hiszem, hogy bárkit boldogítana, hogy "á, te csak beleestél a statisztikailag rossz mutatókba" miután eltemette a gyerekét.

De tényleg, miért nem mész Afrikába, ha neked ez ilyen könnyen megy? De ne Dél-Afrikába, mert ott ugyanolyan kiépített eü hálózat van, mint nálunk.

2015. júl. 25. 15:52
 15/24 Julie S ***** válasza:
20%
Nem ertem, miert engem tamadtok. Az elet rendje, az emberi faj szaporodasa is ugy alakult, hogy vesztesegekkel (is) jar. Nem kivanom senkinek, hogy erje veszteseg, de ez minden elolenynek benne van a pakliban. Ha kicsit tagabban nezed, akkor vajon jo-e csaszarral vilagra segiteni egy olyan lanygyermeket, aki mondjuk olyan csipot orokol, amivel nem tud termeszetes uton szulni? Mi van, ha par generacio mulva megborul a mostani eletunk (mert siman megtortenhet) es nem lesz lehetoseg csaszarral szulni? Az akkori no, aki szinten szulesre alkalmatlan csipot orokolt tovabb a felmenoitol, majd belehal a szulesbe. Vajon jo dolog akkor most megmenteni mindenkit? Nem b*szogatasbol irom ezeket, ne ertsetek felre, csak ezek szerintem fontos kerdesek, amiken neha nem art gondolkozni, mert a dolgok nemcsak feketek es feherek...
2015. júl. 25. 16:47
 16/24 anonim ***** válasza:
69%
Mi értelme steril körülményeket teremteni? Semmelweis előtt is volt gyerek és any, aki túlélte a szülést! Minek védőoltásokat adni, minden betegségre van pár immunis ember, a pestisbe sem halt bele mindenki! Miért pont a császár böki a szemed ennyire? Miért gyógyítunk meg minden betegséget, az is csak természetes szelekció, nem? Sőt vezessünk be egy modernkori Taigetoszt! Miért éljen az a gyerek amelyik egy kicsit kisebb/elesettebb mint a többi? Amelyik 10/10-es apgarral születik, az miért örökítse tovább a rossz génjeit? Sőt, lövessünk agyon minden szemüvegest, vagy asztmást/allergiást! Egy esetleges háborúban mi hasznukat vennénk? Folytassam?
2015. júl. 25. 17:09
 17/24 anonim ***** válasza:
*Amelyik Nem 10/10-es apgarral
2015. júl. 25. 17:11
 18/24 Julie S ***** válasza:
27%
#16: Miert gondolod, hogy csak a csaszar "boki a szemem"? Nemcsak az, hanem rengeteg mas dolog is, meg a novenytermesztesben is meg sok egyeb mas teruleten is. De ezek nem ehhez a kerdeshez tartoznak, azert nem irom ide oket. Es bar tudom, hogy nem ugy szantad, de nehany kerdesed kicsit modositva nagyon is jogos!
2015. júl. 25. 18:06
 19/24 anonim ***** válasza:
50%
Na jó, én itt befejeztem... a te elméddel nagyon komoly gondok vannak, ha szerinted bármelyik kérdésem jogos... Gondolom a te gyerekeid tökéletes droidok, de reméljük egyik sem lesz se szemüveges, se tartósan beteg, mert akkor majd hallhatunk rólad a híradóban, ugye? Vagy a te gyerekeidre nem vonatkozik a hulljon a férgese szabály?
2015. júl. 25. 18:18
 20/24 Julie S ***** válasza:
30%
Mi bajod, hogy ilyen indulatos vagy? Egyetlen szoval nem mondtam, hogy oljuk meg, aki nem tokeletes. Nincs is olyan ember, aki tokeletes lenne. A korulmenyektol fugg, hogy mely tulajdonsagaink elonyosek es melyek nem (ill. melyek semlegesek). En csupan annyit mondtam, hogy nem biztos, hogy elonyos az a fajunk szamara (es a sajat unokaink, dedunokaink, ukunokaink, es igy tovabb szamara), ahogyan ma szaporodunk. _Gondolkodni_ szoktam ezen, mert nem jo iranyba halad a vilag, de en magam sem tudom, hogy ebbol a helyzetbol hogyan lehetne jol kijonni. Ha ezert nem normalisnak tartasz, tedd csak nyugodtan, engem nem zavar.
2015. júl. 25. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!