Mekkora mennyiségű a magzatvíz, mit kell tudni arról, amikor elfolyik? Utána el is kezdődnek a görcsök/fájások, vagy akár sok idő is eltelhet a kettő között?
Az alapján, amit olvastam róla, elég eltérő mennyiségű lehet; van, akinek sok folyadék ömlik, van akinek kevés szivárog... Van valami félreérthetetlen jele annak, ha elfolyik?
Vagy itt a "kis" mennyiség is egyértelműen sok, mondjuk fél liternél mindenképp több?
Nekem az egész terhesség alatt volt fehérfolyásom, mindig van bent betét, mert elég nagy mennyiség, napi 4-5-ször lehetne bugyit cserélni, szóval bizonytalan vagyok, hogy ha nem sok a magzatvíz, vagy csak szivárog, akkor biztos meg tudom-e különböztetni tőle. A védőnő szerint maga a magzatvíz elfolyása is olyan érzés, mint egy "sima" nagyobb folyás... Milyen érzésnél vagy milyen mennyiségnél gyanakodjak? Van még valami más jele, ha a magzatvíz távozott?
Az első babámat várom, a terhesség vége felé járok...
Nekem mikor elfolyt, rögtön egy nagyobb mennyiség jött, nem lehetett semmi mással összekeverni. Folyt, kontrollálatlanul!
Utána még sokáig csordogált, nem lehet visszatartani, ezért ismerhető fel.
Nekem fél óra múlva rögtön 3 perces fájásaim lettek, de van, akinek még utána sem indulnak be a fájások. Ez elég egyedi.
Szia!
Nálam így volt :
Épp lefeküdtünk aludni, 10 óra volt.
Pont a szülésen gondolkodtam, amikor jött egy erősebb összehúzódás ami kb 5 másodpercig tartott, és utána azonnal hallottam a pukkanást.
Nekem nem folyt sok víz el, csak olyan 2 dl körül. Utána is folyamatosan folyt. Egyből 5 perces fájások jöttek, 6 óra múlva lett meg.:-)
39+2 hétre született ultrahang alapján, mensi szerint épp 40. hétre.
Szerintem nem lehet összekeverni a folyással! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!