Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mekkora mennyiségű a magzatvíz...

Mekkora mennyiségű a magzatvíz, mit kell tudni arról, amikor elfolyik? Utána el is kezdődnek a görcsök/fájások, vagy akár sok idő is eltelhet a kettő között?

Figyelt kérdés

Az alapján, amit olvastam róla, elég eltérő mennyiségű lehet; van, akinek sok folyadék ömlik, van akinek kevés szivárog... Van valami félreérthetetlen jele annak, ha elfolyik?

Vagy itt a "kis" mennyiség is egyértelműen sok, mondjuk fél liternél mindenképp több?

Nekem az egész terhesség alatt volt fehérfolyásom, mindig van bent betét, mert elég nagy mennyiség, napi 4-5-ször lehetne bugyit cserélni, szóval bizonytalan vagyok, hogy ha nem sok a magzatvíz, vagy csak szivárog, akkor biztos meg tudom-e különböztetni tőle. A védőnő szerint maga a magzatvíz elfolyása is olyan érzés, mint egy "sima" nagyobb folyás... Milyen érzésnél vagy milyen mennyiségnél gyanakodjak? Van még valami más jele, ha a magzatvíz távozott?

Az első babámat várom, a terhesség vége felé járok...

2015. ápr. 30. 12:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha elfolyik a magzatvíz, az olyan érzés kb, mintha bepisilnél. Előfordulhat, hogy nem folyik el egyszerre az egész, csak egy része, meg olyan is hogy csak szivárog. A szivárgást nem feltétlenül lehet észrevenni, de ha rendesen elfolyik, azt észreveszed. Szerencsés esetben el is kezdődnek ekkor a fájások. De az is előfordulhat, hogy nem rögtön jönnek a görcsök, az azért lehet probléma, mert a magzatvíz segít a szülésnél, ha sok idő telik el a magzatvíz elfolyása és a szülés között, akkor a "száraz" szülés nehezítheti a dolgotokat. Ráadásul megnő a felszálló fertőzés esélye is. Úgyhogy ha nem indulnak be rövid időn belül a fájások, akkor meg szokták indítani a szülést.
2015. ápr. 30. 12:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Először azt hittem a baba nyomja a hólyagot, de mikor az ágyból kikeltem egyértelmű volt, hogy magzatvíz. Csorgott lefelé a lábamon, vízszerű volt (nem olyan mint egy folyás), és nem tudtam visszatartani, mint a vizeletet. Tusolás közben is folyt, aztán hatalmas adag jött, miután kiszálltam a kocsiból a kórháznál, teljesen eláztam. Még az adatfelvétel, vizsgálat alatt is csordogált. A fájások 2,5-3 óra múlva kezdődtek csak.
2015. ápr. 30. 12:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem mikor elfolyt, rögtön egy nagyobb mennyiség jött, nem lehetett semmi mással összekeverni. Folyt, kontrollálatlanul!

Utána még sokáig csordogált, nem lehet visszatartani, ezért ismerhető fel.

Nekem fél óra múlva rögtön 3 perces fájásaim lettek, de van, akinek még utána sem indulnak be a fájások. Ez elég egyedi.

2015. ápr. 30. 13:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tehát végülis ha elsőre kisebb mennyiség is jön, akkor is összességében sok lesz; csak nem fogom összetéveszteni mással. :)
2015. ápr. 30. 13:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem az első adag az jó nagy mennyiség volt, elázott a farmerem is. Utána a szülésig folyamatosan jött, de egy tena már megfogta. Az első fájások pont egy órával később jöttek és a kisfiam megszületéséig 16 óra telt el.
2015. ápr. 30. 13:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem indított szülésem volt. Nálam úgy volt, hogy reggel olyan 9 körül elkezdődtek a fájások, és másnap hajnal fél5kor folyt el a magzatvizem. Egy pukkanás volt, mintha kidurranna egy vízzel teli lufi. A következő pillanatban a már csurgott is mindenfelé a víz. Semmi mással nem lehet összetéveszteni az érzést. Amikor már azt hittem, vége, kifolyt mind, akkor rendbe raktam magam, szóltam a nővérnek, hogy adja gyorsan a mappámat, mert le kell mennem a szülészetre. Amíg keresték a mappámat, egy fájás alkalmával még folyt belőlem egy adag, aztán a liftben is kijött valamennyi, meg a szülészeten, amíg vártam a szülésznőre, akkor is elhagytam belőle egy keveset. Végigvajúdtam az egész napot, és akárhányszor felkeltem az ágyról, mindig szivárgott még egy kicsi. Így már értettem, miért volt olyan nehéz a hasam. :D De a mai napig nem értem, hogy fért belém ennyi cucc. Amúgy tényleg mindenkinél más. De hidd el, hogy meg fogod ismerni, hogy ez AZ.
2015. ápr. 30. 15:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Alvásból arra ébredtem, hogy jön egy enyhe fájás, és ezzel egy időben egy pici belső pukkanást éreztem, majd valami csordogált, de nem tudtam visszatartani, mint pisiléskor. 6-7 percenként jöttek is a fájások és mindegyiknél folyt magzatvíz (hol kevesebb, hol több). Mire elindultunk otthonról, 3-4 nagy gyerekágyas betétet használtam el, a kórházba beérve pedig már a nadrágom is kezdett átázni.
2015. ápr. 30. 15:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam így volt :

Épp lefeküdtünk aludni, 10 óra volt.

Pont a szülésen gondolkodtam, amikor jött egy erősebb összehúzódás ami kb 5 másodpercig tartott, és utána azonnal hallottam a pukkanást.

Nekem nem folyt sok víz el, csak olyan 2 dl körül. Utána is folyamatosan folyt. Egyből 5 perces fájások jöttek, 6 óra múlva lett meg.:-)

39+2 hétre született ultrahang alapján, mensi szerint épp 40. hétre.

Szerintem nem lehet összekeverni a folyással! :)

2015. ápr. 30. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!