Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Érdemes-e elmesélnem mostani...

Érdemes-e elmesélnem mostani orvosomnak az előző szülésemet, amit nagyon rossz élményként éltem meg?

Figyelt kérdés
Sajnos az első szülésem csupa balesetből és negatív dolgokból állt, amik miatt még most, 3 év után is elkap a sírógörcs, ha rágondolok. Emiatt rettentően félek a szüléstől, mert nem akarok megint úgy járni. Az elsőtől nem is féltem, csak izgatott voltam, de most szabályosan rettegek. :( 30 hetes vagyok. Most végig ugyanaz az orvos vizsgál, aki nagyon rendes, figyelmes hozzám (nem fogadott orvos, hanem egyszerűen csak mindig úgy hív be, hogy ő legyen bent), és nem az van, mint anno, hogy épp az vizsgált, akihez kerültem időpont alapján. Azon töprengek, megosszam-e vele, amit érzek, nem fog-e hülyének nézni, és egyáltalán törődik-e majd vele. Tényleg nagyon félek. :(
2008. szept. 4. 17:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Szerintem is elmondhatod a dokinak a félelmeidet, biztosan megértő lesz. Eléggé sajnálatos amit meséltél, főleg a védőnőddel kapcsolatos. Nyilvánvaló hogy nincs jól cicin a baba ha vérzik a melled. Hallottam hasonló sztorikat, és nem igazán értem miért ilyen némelyik védőnő. Te viszont nagyon ügyes voltál ha olyan sokáig fejtél, le a kalappal! Na meg hogy vállalsz második babát, gratulálok!
2008. szept. 5. 11:06
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, és a biztatást is. Igen, "bevállaltam" a 2. picurt, pedig szülés után azt mondtam, hogy soha többé, de még nőgyógyászhoz se megyek (tudom, butaság, oda azért előbb-utóbb elmentem volna). Az a legnagyobb szerencse, hogy a picimnek semmi baja nem lett, pedig nagyon sokáig nyomorgott szegény a szülőcsatornában, kiváltképp, hogy még a vákuum is elszakadt... :( Fejni is nehéz volt sajnos, mert nagyon lassú a tejleeresztésem, és volt, hogy egy fejés 1,5 órán át tartott, de úgy gondoltam, ez a legkevesebb, amit megtehetek az egészségéért. Ja, már előre megvettem az elektromos "szipoly", ha esetleg megint így járnék... :)
2008. szept. 7. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!