Akiknek az első szülés hosszú, nehéz volt és rossz emlék, másodjára kért epidurálist?
Nekem elég hosszú volt az első szülés, fájdalmas, hosszú vajúdással, most fogok másodjára szülni egy hónapon belül.
De nem fogok most sem kérni epidurált a mellékhatások miatt! Nem tudom elképzelni hogyan tudnám ellátni mindkét gyermekemet (1 csecsemőt és 1 két évest), ha pl. hónapokon keresztül fáj a fejem, mert már ilyet is hallottam. Meg mi van akkor, ha nem tudok már az elején szülés után annyit pihenni mint kéne és ebből adódóan maradandó mellékhatások lennének hónapokig....
Inkább kibírom az a 10 órát, vagy amennyi lesz, mint hogy utána esetleg hónapokig szenvedjek. Persze nem biztos, hogy lennének ilyen hatások, de inkább nem kockáztatok.
A nagyobb lányom az első fájástól számítva 19,5 óra alatt lett meg. Akkor nem kértem fájdalomcsillapítást.
A második lányom 16 hónappal később született. Úgy álltam a szüléshez, hogy ha az elsőt kibírtam eda nélkül, akkor ezt is ki fogom. Olyan gyors és "könnyű" szülésem volt másodjára, 2 óra alatt lett meg.
29 óra volt az első, mégsem rossz élmény, így volt megbeszélve: minden természetesen. Semmi felesleges beavatkozás (se beöntés, se vágás, se repedés, se semmi)
A másodiknál sem kértem edát. De bár tettem volna, nagyon fájt! Bár gyorsabb volt, 8 óra.
Egy barátnőm másodjára kért, és azt mondta, sokkal jobb volt így! :) Kinek hogy :)
Elsőnél és másodoiknál is kértem. Nincs semmi mellékhatása.
Aki nem lér, az leginkább azért nem kér, mert nem mer.
Szreintem hülyeség kihagyni.
elsőnek
egyáltalán nem fájt a fejem, a fejfájás, amúgy a spinális érzéstelenítés mellékhatása, és nem az epidurálisé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!