Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Őrültségre készülünk szerintet...

Őrültségre készülünk szerintetek is? Ti be mernétek vállalni?

Figyelt kérdés
Most költözünk új helyre, a mostani lakóhelyünktől 50 km-re. Az első gyereket itt szültem, ahonnan költözünk, és a másodikat is itt szeretném. Orvossal megbeszéltem, nem lát problémát ebben, a család, rokonok, ismerősök viszont nagyon rossz szemmel néznek ránk,szerintünk őrültség 50 km-re lévő kórházban szülni, amikor 20 km-re is van egy. De nekem több gondom is van a közelebbi kórházzal. A legfontsoabb, hogy nem lehet orvost fogadni a szüléshez, és egy korábbi nőgyógyászati műtétemből kifolyólag rossz tapasztalatokat szereztem. Ahol az első fiamat szültem, ott viszont lehet fogadni dokit, és ugyanahhoz a dokihoz járom most már évek óta, bízom benne, ismer. Nekem fontos, hogy a szülésnél is biztonságban érezzem magam, így inkább utaznék 50 km-t vajúdva, tudva, hogy jó kezekbe kerülök mint a közelebbi kórházba bemenni. Tudni kell, hogy rettegek a nőgyógyászoktól, a mostani dokim viszont megérti a félelmemet, és sokat "dolgoztunk" rajta, hogy könnyebb legyen nekem is. Az első szülésnél is meg voltam elégedve vele, azóta már műtött is, mindig maximálisan mellettem állt, így nem szívesen cserélném le pont a második szülésnél. Ti bele mernétek vágni ilyesmibe? Van olyan ismerősöm, aki szerint úri huncutság ez az egész, kibújna az a gyerek akkor is, ha nem fogadott orvosnál szülök egy messzi kórházban.
2015. júl. 20. 20:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én is az 50 km-est választanám. 30-40 perc autóval (attól függően, hogy mennyi lakott területen kell utazni odáig).
2015. júl. 20. 22:16
 12/15 anonim ***** válasza:

Pestre megyek, magánkórházba, 100 kilométer. Ami itt van, az egy mészárszék bunkó mészárosokkal.

Az ismerősöket meg ki nem szarja le, komlyan, hogy van pofája belemagyarázni abba, hogy kinél és hol nyomod ki a porontyodat? Némelyik embernek a fejéhez kéne kapni. A budidba nem akartak még beülni melléd, hogy tanácsokat adjanak a seggtörléshez?

2015. júl. 21. 00:09
 13/15 Wiky93 ***** válasza:
Szerintem sem őrültség :) nem is értem miért tartják annak :/ az én kórhàzam ahova tartozom nekem is kb 50km-re lehet..cseppet se zavar se engem se senkit..
2015. júl. 21. 07:38
 14/15 anonim ***** válasza:

Mi a határ környékén lakunk.

Ahol mi élünk, ez a település a várostól, ahol a kórház van, 25 km-re van, viszont ettől a várostól a határ mentén a legtávolabbi település kb. 40 km-re.

Szóval nekik még választásuk sincs igazán, 40-50 km meg nem a világ vége.

Ha te ott nagyobb biztonságban érzed magad, akkor egyáltalán nem döntöttél rosszul.

Amúgy meg, ha a magam példájából indulok ki, én már lassan 2 hete kórházban voltam, mikor megszületett a kisfiam, szóval semmi sem garantálja, hogy te már nem leszel kórházban, mikor megindul a szülés, akkor meg tök mindegy, hogy 10 vagy 50 km-re van a kórház a lakóhelyedtől.

2015. júl. 21. 11:56
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerintem sima ügy.

A Kiskunfélegyházi kórházat bezárták egy ideje,így én Szegedre mentem,az több is,mint 50 km.

Minden uh,minden vizsgálat ott volt,dokit is ott fogadtam.

nem véletlen: jó hírű kórház és igazuk volt:profi csapat,aranyos volt mindenki,tényleg még a beteghordó is,pedig mondtam neki,hogy legalább 100 kg vagyok :-) :-) A fenét,de annyinak éreztem magam legalább.

Az anesztes hölgy is aranyos volt,szóval én az ismerőseim pozitív tapasztalata miatt döntöttem így én nem bántam meg.Egy dolgog volt fárasztó: a végén,a 39.héten az utazás.Kiírt napon szültem,nem fektettek be előtte,de naponta jártam ctg-re már.Viszont azt az egy hetet meg kibírtam,szóval hajrá neked is!

2015. júl. 21. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!