Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császárért...

Programozott császárért mennyit adtatok?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy volt itt már régebben ilyen topik, de hátha vannak friss tapasztalatok, főleg Bp Szent István érdekelne. SZTK-ba jártam idáig terhesgondozásra, megkérdeztem az ottani orvost, vállalná e a császárt, készséges volt, utolsó két alkalommal így privátban megyek hozzá (15 000Ft-ot kér/alkalom). Megkérdeztem mennyit kér a szülésért, annyit mondott, hogy nincs tarifája, rám bízza. Annyit sikerült egyeztetni, hogy majd varrat szedésnél rendezhetem. Aki mostanában szült Istvánban (vagy bárhol igazából) és hasonló körülmények között, Ti mennyit adtatok? Igaz, hogy a terhesgondozás 10x -ét illik adni? Mert 150 000-et sajnos nem tudok, de azért azt sem szeretném, hogy megsértődjön, hogy "csak ennyi"? Mi az az összeg, ami már nem "ciki"? Megjegyzem probléma mentes volt a terhességem, nem kellett velem soha külön foglalkoznia, 5 perc alatt letudott az sztk-ban mindig, mert nem volt semmi gond. És illik e adni az anesteziológusnak? (Gerincagyi érzéstelenítés lesz). És vele mikor kell ezt rendezni? Előtte? Utána? Simán ott a többiek előtt, vagy hogy? (Neki max egy 10 000 gondoltam). Nagyon köszönök minden véleményt és tapasztalatot!
2015. júl. 15. 18:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
hát ha a te kérésedre lesz a császár, akkor szerintem is a 100-150 a reális összeg
2015. júl. 15. 18:37
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem Bp-en (megyeszékhelyen) szültem és nem is programozottan (kitolásnál adódtak gondok, ezért lett császár). Az orvosnak 60 ezret adtunk, rajta kívül csak a szülésznő kapott, aki úgyszintén fogadott volt.

A dokihoz egyébként magánrendelésre jártam és 7 ezer/ alkalom volt a terhesgondozás.

2015. júl. 15. 18:43
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

2013 ban volt prog csaszarom janos korhazban. Nem a keresemre, hanem farfekves miatt. Akkor 7000et fizettem a terhesgondozasert es 40 et adtam pluszban a vegen. Most lesz augusztusban a harmadik csaszarom. Program csaszar ua. Doki, de most 15 ezer a terhesgondozas. Most sem fogok 30 -40 tol tobbet adni.

Aki ugy erzi illik 10szeres penzt adni, az adjon. Nekem nem ez az elvem, sot a 10szeres penz kicsit beteg dolog. Az mas, ha valaki sajat keresere ker nagy hasi mutetet, az fizesse meg! De a doki allami intezmenyben allami penzen mut a munkaidejeben. Ezt senki ne felejtse el!

2015. júl. 15. 18:44
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem az én kérésemre lesz császár. Még pici koromban volt egy szívműtétem, aminek következménye/ szövődménye nincs, nem kell kezelni, mégis ilyen diagnózissal még az elején közölték, hogy "protokoll" a császár. Hát a 10x -es összeget én is sokallom. Mert hát..az én dokim 15 000 kér, de van aki 6-7-8 000-et, most akkor azoknak a felét illik adni? Aki 20-at kér, annak meg 200-at? Ezen agyaltam ma épp, hogy ez hogyan van. Szerintetek 60-70 000 reális összeg lenne? Végülis még a doki mobilját sem tudom, soha nem fordultam hozzá "soron kívül" semmivel. Most is adott beutalókat pár helyre, de vele már csak 1 héttel szülés előtt talizom, hogy utoljára megnézzen és egyeztessünk ( akkor is kap 15 000-et).
2015. júl. 15. 18:59
 5/16 anonim ***** válasza:
ha nem saját kérés, akkor én 50 ezer körül adnék neki
2015. júl. 15. 19:00
 6/16 anonim ***** válasza:
11 ezer Ft/alkalom összegért jártam terhesgondozásra, prog. császárom volt (nem saját kérésre), 60 ezer Ft-t adtunk az orvosnak.
2015. júl. 15. 19:33
 7/16 anonim ***** válasza:
Szerintem eleg lesz 40 ezer. Meg a mobiljat sem tudod. Konyorgom mire kellene 50-60 ezret vsgy tobbet adni? A munkajat vegzi. Persze, ha neked van feles ennyi penzed, amit nem tudnal mashova tenni, akkor adj 60-70et. Szerintem tulzas.
2015. júl. 15. 19:39
 8/16 anonim ***** válasza:
Én 60ezret akartam adni, de előbb beindult a szülés, a dokim meg nem jött be, így megspórolta nekünk a pénzt. Nála 10ezer volt amúgy egy vizsgálat.
2015. júl. 15. 20:33
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ahogy nézem őket, azt a következtetést vontam le, hogy valahol 50 körül lesz az összeg amit adni fogok (úgyis privátban az utolsó két hónapban ott hagyok 30-at), meg kell valamicske az alatatóorvosnak is. Tényleg, neki mikor kell adni? Gondolom, érdemes előtte, hogy minél óvatosabban szúrja meg az ember gerincét...
2015. júl. 15. 20:50
 10/16 anonim ***** válasza:

Budapest, egyazon orvoshoz járunk egy rokonommal. Ő szintén eü okból mindkét alkalommal programozott császárral szült. 60e-t adott a dokinak.

Én szintén 60e-t adtam, pedig nekem többszörös komplikáció lépett fel és egész éjjel ott izzadt körülöttem, hogy minden rendben legyen. Hüvelyi szülés után még egy 10-15 perces altatásos műtét is volt, ahol ki kellett pucolni és összevarrni, igazi mészárszék jellegű dolog volt.

Ezek után vagy ennek ellenére is, a 6 hetes kontrollon nem fogadott el pénzt a magánrendelésén. Sőt, a terhesség utolsó heteiben nem magánrendelésre hívott, hanem a kórházba, amikor éppen ügyelt és ott sem fogadott el pénzt.

A magánrendelése egyébként 10e alkalmanként.

Egyébként volt több szakág orvosával is tapasztalatom (különböző műtétek) és arra jutottam, hogy aki látványosan nem a pénzre megy, sokkal jobb és gondosabb szakember.

Akin látszik, hogy "remeg a pénzért", ott az ellátás színvonala is sokkal alacsonyabb. Legalábbis ez a saját tapasztalatom.

2015. júl. 15. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!