Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rosszul látom, anya-társak?!

Rosszul látom, anya-társak?!

Figyelt kérdés
Az elején leírom, hogy "természetes" úton szültem. Viszont. Kicsit sem nézem le a császásros anyukákat.Tudom, ismétlődő tma, de olyan rossz olvasni, hogy maguk a császáros anyukák is "leírják" ezt a szülési módot. "Nem volt meg a szülés igazi élménye"- tipikus mondattal.Hát nekem megvolt, de akár tragédia is lehetett volna belőle... Császáros szülés után is sikeresen lehet szoptatni, volt mellettem egy császáros anyuka, 1 nappal a műtét után már sétállgatott, és ugyanolyan boldogság volt a babája, sokszor tette cicire és megindult az előteje is.Ti ezt hogy látjátok?
2010. márc. 1. 11:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%
Hát igen kedves utolsó, ide is azt kéne mint külföldön hogy az anya dönt neki mi a megfelelő, mert sok kismama már a terhessége elején is depressziós a társadalom miatt.
2010. márc. 1. 12:12
 12/28 anonim ***** válasza:
94%

Én is császárral szültem több 10 hete, szültem nem műtöttek,aki mást mond mindig leszidom.Nem én akartam így, az utolsó pillanatig hüvelyit akartam annak ellenére,hogy farfekvéses volt a lányom, de a sors úgy akarta,hogy túl nagy legyen(téraránytalanság) , lábtartásos is legyen és 12 óra alatt egy mm-ert ne táguljak.

Azért akartam annyira a hüvelyit,mert akkor egy csomó tök jó dolgot kap a baba, a bacikat a beleibe, a nemtudom már miket, nem azért,hogy verhessem a mellkasom,hogy na igen ezt is megcsináltam XD

Másnap már én is sétálgattam tejem is van dögivel:D

Nekem a végső termék jobban érdekel mintsem maga a folyamat:) Tojok rá nagy ívben ki szült így ki szült úgy, az a lényeg,hogy a baba él és virul, nem? Attól most jobb anya leszek,hogy kinyomom?Vagy jobb,menőbb ember? Nemhiszem:)

Nekem is szóltak már amúgy be,mert nem úgy szültem ahogy szerintem menő XD, nem mondom meg mit kaptak tőlem (bocs b@szki,hirtelem haragú vagyok és feltudnak cseszni:D)

^^

2010. márc. 1. 12:26
 13/28 anonim ***** válasza:
80%
Szia, én császárral szültem 9 hónapja, és igen nehéz volt feldolgozni hogy császár lett, ennek szerintem több összetevője van egyrészt: anyukám, barátnőim stb. mindig azt mondogatták hogy milyen csodálatos lesz majd amikor rám teszik és végre meglátom Őt, hogy majd minden fájdalom egyből huss elmúlik. 4 óra vajúdás és 1 óra kitolási szakasz után sürgősségi császár lett altatásban, a babámat kb. 3 óra múlva láthattam és ugye a fájdalom közel se múlt el...másrészt ami az én hibám, hogy maximalista vagyok, és ez alatt azt értem hogy maximálisan jót akarok a babámnak, hetekig gyötört bűntudat hogy nem tették rám születése után (ez ugye társadalmi nyomás is, aranyóra stb..) nem láthatta egyből az anyukáját, emiatt végleg ÉN elrontottam valamit már a legelején (rossz anya vagyok stb.) DE ha belegondolok hogy ez volt az ára hogy egy gyönyörű, és ami a legfontosabb egészséges kisbabám szülessen, akkor is nagyon nagyon szerencsés vagyok, és teljesen mindegy hogyan jött világra, és ha elfog a rossz érzés a császárral kapcsolatban mindig erre gondolok, és ha a következő babám is így fog születni azt se bánom!
2010. márc. 1. 14:55
 14/28 anonim ***** válasza:
83%
Üdvmindenkinek! Én az egész terhességem alatt természetes szülésre készültem. a 32. héten kiderült, hogy rendellenes vénatágulat alakult ki a hasamban( elnyomta a baba az eret valószínű). szóval programozott császár. Hát nehezen viseltem. Nehezen is dolgoztam fel. Aztán pár hónapra rá egyik ismerősöm nővére meghalt szülés közben. kiderült, hogy ugyanaz volt a baja, mint nekem, csak éppen ő természetes úton szült, és nem tudták megállítani a vérzést, mert elpattant az ér. engem ez meggyőzött, hogy nincs értelme azon rágódni, hogy császároztak-e vagy sem. Azon sem, hogy soha nem lehet természetes szülésben részem. De élek-élünk mindketten. Csak ez számít. Szóval senki ne agyaljon azon, hogy szült. a lényeg az egészséges baba és az egészséges anyuka. minden jót!
2010. márc. 1. 15:39
 15/28 anonim ***** válasza:
77%
én 3 hónapja szültem császárral.én is természetes szülésre készültem hónapokig.aztán eljött a szülés napja és nem tágultam semmit.császár lett.hiányzott az az érzés,amit elmeséltek nekem,nem rakták mellre,ez is hiányzott.sajnos inkubátorba is került,így nem tudtam csak 5 nap múlva megölelni.viszont annyiból örülök,hogy lent nem szabdaltak szét és minden rendben van.kellett pár hét,mire helyre raktam magamban a dolgokat,de most már nem bánom.
2010. márc. 1. 16:28
 16/28 anonim ***** válasza:
29%

Más az amikor császár lesz a természetesnek indult szülésből, mert abab/anya veszélyban van.

De aki úgy szül, hogy bemegy x napon, nyissz és kint van a baba, és mindezt azért, hogy ne fájjon, na arra nem nézek fel.

Meg arra sem aki nem akar szoptatni, meg sem próbálja (fúj az olyan..)

Mert más ha valaki akar, de nem tud, a baba ugye nem halhat éhen.

2010. márc. 1. 21:59
 17/28 anonim ***** válasza:
29%

12:12-nak

De azért a baba érdekét (is) kellen nézni, szerencsétlen, ha kaphatna anyatejet, de nam kap, mert anyuci nem akar neki adni. Nem nem tud, nem akar.

Nem a tartom egészséges dolognak, hogy megkérdezik mondjuk az anyát a kórházban hogy anyatej vagy tápszer. Evidens kellene kegyen hogy ha van, akkor anyatej, ha nincs csak akkor tápszer.

Szóval nagyon gáz , hogy idáig fajultak adolgok.

2010. márc. 1. 22:03
 18/28 anonim ***** válasza:
86%

21:59-nek

Szerinted a császárnem fáj? Nem feltétlen a szülés, de utána. Császár után 10 órával sikerült megfordulnom az oldalamra, pedig esküszöm próbálkoztam, és mikor fel kellet kelnem. Na azt nem kívánom senkinek!

2010. márc. 1. 22:18
 19/28 anonim ***** válasza:
63%

Gondolom hogy fáj, hisz egy hasi műtét,és nem arról írtam, hogy nem fáj, vagy félreérthető voltam.

Hanem arról, aki inkább a programozott császárt választja, dokival megbeszélve, holott semmi indoka nem lenne rá.

2010. márc. 1. 22:25
 20/28 anonim ***** válasza:
57%
Az orvosok természetes szülés pártik? Na neee! Vagy csak nekem van ilyen jellegű tapasztalatom? Én természetes szülésre készültem de az orvosom sorozatosan "kitalált" dolgokat, hogy szerinte miért kellene császár. Végül is sima szülés lett, szerintem csak rá akart beszélni a császárra, nekem legalábbis végig ilyen érzésen volt. Sok anyuka ismerősöm van, akik császárral szültek, de senki nem panaszkodott, hogy a társadalom megbélyegezné e miatt. Én soha senkitől nem hallottam vagy tapasztaltam olyat, hogy társadalmi elvárás lenne a természetes szülés. Ez nem inkább paranoia? A szoptatásról meg annyit, hogy tőlem azt kérdezgették: "13 hónapos és MÉG szopik?
2010. márc. 1. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!