Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Rosszul látom, anya-társak?!

Rosszul látom, anya-társak?!

Figyelt kérdés
Az elején leírom, hogy "természetes" úton szültem. Viszont. Kicsit sem nézem le a császásros anyukákat.Tudom, ismétlődő tma, de olyan rossz olvasni, hogy maguk a császáros anyukák is "leírják" ezt a szülési módot. "Nem volt meg a szülés igazi élménye"- tipikus mondattal.Hát nekem megvolt, de akár tragédia is lehetett volna belőle... Császáros szülés után is sikeresen lehet szoptatni, volt mellettem egy császáros anyuka, 1 nappal a műtét után már sétállgatott, és ugyanolyan boldogság volt a babája, sokszor tette cicire és megindult az előteje is.Ti ezt hogy látjátok?
2010. márc. 1. 11:20
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
66%

azokat a császáros anyukákat nem becsülöm nagyra, akik azért "választják" a császárt, mert félnek a szüléstől. Ez nevetséges szerintem.

Amúgy meg egyáltalán nem ad okot a megvetésre, ha valakinek IGAZI orvosi okok miatt kell a császár.

Még nem szültem császárral, (remélem nem is fogok) de azért a hüvelyen kipréselni a manókát valóban olyan érzés, amit egy műtét tuti nem ad meg.

2010. márc. 1. 11:22
 2/28 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem az égvilágon teljesen mindegy, h ki hogyan szült, én is természetes módon, hüvelyi szüléssel szültem, mellettem is volt egy anyuka, császáros, neki is megindult a tej, mellesleg nekem nem.

Szerintem az is mindegy, t tápis a baba, vagy anyatejet eszik, az a fontos, h szeressük a gyermekeinket, és élvezzük ezt az időszakot.

Bántani meg főleg nem jó egymást, olyanért, amiről nem is tehet.

ly.

2010. márc. 1. 11:24
 3/28 anonim ***** válasza:
84%
Én ezt mindig furcsáltam, mivel természetes úton szültem és egyáltalán nem éltem meg csodaként. Semmi különöset nem éreztem mikor kibújt, tőlem akár császározhattak volna is, nem hiányozna az életemből semmi. Nekem a szülés egy borzalom, kínlódás, persze mikor már kint volt, nagyon boldog voltam.
2010. márc. 1. 11:27
 4/28 anonim ***** válasza:
81%

Olyan nagy csodának én sem éltem meg, azt ahogy kibújt, pedig jött a drágám, mint a gyorsvonat, kibújt, és vissza, mert még oldalt volt a feje, nem lefelé nézett, akkor majdnem elsírtam magam, h ezt újra éreznem kell, nagyon feszített, azt kihagytam volna szívesen:)

ly.

2010. márc. 1. 11:30
 5/28 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Én császárral szültem,tápszeres volt a kisfiam,ma mégis egészséges,gyönyörű,okos,szép és nagyon ragaszkodó majdnem 20 hónapos nagyfiú.

Nekem nem volt könnyű a császárt feldolgozni,de büszke vagyok rá,hogy túléltem azt az undorító fájdalmat,amiről azt hittem,hogy belehalok...

Hős vagyok,csak vicceltem!:)

A szülés a "legkönnyebb" dolog az anyaságban,mondom az előzmények ismeretében.

A neheze csak utána jön és mindegy hogyan szültél,hely kell állnod.

Ennyi!

2010. márc. 1. 11:32
 6/28 A kérdező kommentje:
hát ez az, 9 hónapig bennünk nevelkedett, most az nem mindegy hogy így vagy úgy jön ki ?:) attól ugyanolyan lesz, és nem fog neki lelki terhet okozni, hogy "kivették". Mellesleg az igen, ha pl. megakad a szülőcsatornában, ott akár magzati distress is kialakulhat . De azért a ló másik felére se akarok átesni.
2010. márc. 1. 11:33
 7/28 anonim ***** válasza:
93%
ez szerintem is egy hülyeség. nekem császár volt, altatásban, a szemem miatt (tudom, hogy akár természetes is lehetett volna, meg be kell csukni a szemet meg ilyenek, de én inkább nem kockáztattam meg azt, hogy az életben ne lássam meg a lányom). szóval sztem nem az a lényeg, hogyan szülünk, hanem hogy a következő 18 évben hogyan nevelünk.
2010. márc. 1. 11:36
 8/28 A kérdező kommentje:
vagyis úgy helyesebb, hogy 'x' hónapig nevelkedett bennünk. Na és igen, a szülés az csak a terhesség vége, utána jönnek az igazi "megpróbáltatások":)
2010. márc. 1. 11:36
 9/28 anonim ***** válasza:
79%
Én is császárrals szültem, és egyáltalán nem éltem meg tragédiaként. Mondjuk én nem is vágytam természetes szülésre. A tejem megindult rendesen, és tudok szoptatni is. Semmi hiányérzetem nincs emiatt, és nem hiszem, hogy más lesz a kapcsolatom a fiammal így, mintha természetes úton szültem volna.
2010. márc. 1. 11:53
 10/28 anonim ***** válasza:
94%

Én azt vettem észre, hogy szinte társadalmi elvárás:

- természetesen szülni,

- évekig szoptatni,

- érzéstelenítő nélkül szülni,

- lehetőleg ne kora babát,

- legyen fejfekvésű.....

Látom még az orvosok szemében is, hogy természetesen szült? Akkor jó.

Szoptat? Na azért.

13 hónaposan elválasztotta? Mégis miért?!!!

Szóval én azt érzem, hogy nem mi anyukák várunk el egymástól dolgokat, hanem a környezetünknek kell megfelelni.

Voltunk műtéten-szoptattam a fiamat-nővérek mindent megtettek értünk.

Másik anyuka tápszerezte a babáját- alig akartak neki segíteni, látszott, hogy "mi a gondjuk".

Szerintetek:

Tévednék????

2010. márc. 1. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!