Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anya vagyok? Miért...

Rossz anya vagyok? Miért érzem magam rosszul?

Figyelt kérdés

szeptember-augusztustól bölcsibe kell adnom a kisfiam.(júliusban lesz 1 éves)és ettől iszonytosan rosszul érzem magam.Tegnap volt az első szülői...és hát...a könnyeimmel küszködtem.

Anyagi helyzetünk miatt kellett így döntenünk.Vissza kell mennem dolgozni.ha találok vmit.pék vagyok.

de annyira rosszul érzem magam e miatt.

2010. jún. 23. 06:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagy rossz anya!!!

A gyermeked érdekében mész vissza dolgozni , hogy meg tudj adni neki mindent , ami szükséges. Hidd el jól fogja érezni magát a bölcsiben , te pedig minden szabadidődet vele fogod tölteni. Nyugodj meg a babád jól fogja viselni és gyorsan hozzászokik az új helyzethez. És még egyszer mondom nem vagy rossz anya!

2010. jún. 23. 06:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Nincs okod rosszul érezni magad! Én a másik oldalon állok, családi napközit vezetek. Vannak egészen kicsi apróságaink is, anyu, apu látástól vakulásig dolgozik, hogy ki tudják fizetni a számlákat, tujdák fizetni a hitelt. A picurok jól érzik magukat, szépen cseperednek és a társaságban sokkal gyorsabban fejlődik a mozgásuk, kommunikációjuk. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod -egyébként, a bizonytalanságod, lelkiismeretfurdalásod van, éppen azt mutatja, hogy nagyon jó anya vagy! -, majd munka után sokat játszol a gyerkőccel! Minden jót nektek!
2010. jún. 23. 07:05
 3/7 anonim ***** válasza:
"...egyébként, a bizonytalanságod, lelkiismeretfurdalásod van,..." Elnézést, kapkodva írtam, "van" nélkül értelmesebb :=)
2010. jún. 23. 07:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én lányom 15 hós,júniustól dolgozok.

Anyukámék és a férjem vigyáznak a lányomra.

Nekem is lelkiismeret furdalásom volt(van),nagyon rossz,de sajnos ez van:(

2010. jún. 23. 07:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Szeptembertől megyek vissza, kislányom akkor másfél éves lesz.

Nézd, a szükség nagy úr.

Nem mindenkinek adatik megy, hogy 3 évig otthon legyen a gyerekkel, de még így is jobban jártunk, mint pl. Amerikában az anyukák, akik pár hét múlva - ha meg akarják tartani az állásukat, visszamennek dolgozni - dadára bízva az icipici babájukat.

Látod, mennyivel szerencsésebbek vagyunk? :-)

Fel a fejjel, nem lesz semmi gond.

Az öcsém is egy évesen lett bölcsis, és kiegyensúlyozott, értelmes, kedves felnőtt lett belőle.

A gyereknek nem lesz annyira rossz ám, mint nekünk!

Szerintem nekünk nagyobb törés ez.

2010. jún. 23. 09:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz. Nincs rosszabb, mint egy halál ideges anya, aki a számlák és egyéb kiadások miatt aggódik, így a babázás sem tud már olyan örömteli lenni. A szíves összes szeretete vele lesz egész nap, amit munka után ki is mutathatsz. És valóban élvezik a kicsik a gyerektársaságot, sok mindent megtanulnak egymástól, és végül is szakemberek foglalkoznak velük. Minden rendben lesz!!! Persze fogsz aggódni, meg neked lesz rosszabb, de ennek nincs köze a "rossz anyaság"-hoz. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, sokunkat adtak bölcsibe, sokunkat a nagymama nevelt 3 éves korig, nem lesz ez számára olyan nagy törés, amit megsínylene. Sőt! Könnyebben szocializálódik, megtanul alkalmazkodni. Én is visszamegyek dolgozni ha 1 éves lesz, 4 órában, a nagyik fognak rá vigyázni, ha bírják, mert igen idősek. Ha nem megy a dolog, akkor bizony bölcsi lesz belőle.
2010. jún. 23. 09:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja! És két dolog miatt érzed magad rosszul. Egyrészt szeretnél még vele lenni egész nap, Te szeretnéd mindenre megtanítani...stb, a másik ok, pedig a külvilág, miszerint "inkább ennék zsíros kenyeret még 2 évig, mintsem bölcsibe adnám". Ezt nagyon sokan vallják, de arra kiváncsi lennék, mennyien gyakorolják, és mint mondanak, ha kopogtat a villanyszámlás és a bank, vagy ha a gyereknek kell nagyon valami, és nincs rávaló. Nem ezt a világot éljük, és én nem is tartom ezt helyesnek.
2010. jún. 23. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!