Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 4330 grammra becsülik a...

4330 grammra becsülik a babámat. Nagyon megijedtem, lehet hogy nem fogom tudni megszülni? Valaki szült már első babát ekkora súllyal természetesen? (40+6)

Figyelt kérdés
Azt mondták szóba kerülhet a császár is ha esetleg a főorvos úgy ítéli meg hogy nem fogom tudni megszülni. Én természetesen szeretnék szülni, a császártól jobban félek. Tényleg kevés az esély hogy ekkora babát első szüléskor meg lehessen simán szülni? Nagyon rám ijesztettek...Kifér egyáltalán egy ekkora baba ? Már túlhordtam 6 nappal de így se akar megindulni..mire számíthatok a méhszájam is csak 2110. Megindítják, vagy várnak még? Nagyon félek.
2015. jún. 17. 14:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Az én Kisfiam 4340 grammal született. Egy nappal hordtam túl. Nem indították, simán született 2 óra alatt. Nehezen bújt ki, két doki kellett hozzá. Nem vilt egy gyalog galopp.😓
2015. jún. 17. 14:57
 2/14 Wiky93 ***** válasza:

Én hallottam olyanról aki 5kg-os babát szült természetesen úton.

Indítanak igen, bár kórházfüggő, van ahol 1 van ahol 2hetet várnak.

Én mikor ki voltam írva másnap mentem a kórházba, hogy nem történt semmi, naponta nst, 5-ik nap befektettek, aznap kaptam prosztaglandint ami nem hatott, mádnap szünet, kövi nap szintén prosztaglandin eredménytelenül, így másnap burokrepesztés volt :)

2015. jún. 17. 15:09
 3/14 Wiky93 ***** válasza:
Bocsi természetes*
2015. jún. 17. 15:09
 4/14 anonim ***** válasza:

A csöves csontok hosszából becslik a várható súlyt, egyáltalán nem biztos, hogy tényleg akkora lesz! nekem pl 4,5 kg fölé becsülték a fiamat a 38. héten, a szülés előtt két nappal meg 4,9 kilóra. 3400 gramm lett, viszont 60 cm hosszú volt.

úgyhogy nyugi. lehet ,hogy 4 kg se lesz, vagy akár nagyobb, viszont szépen lelazulnak a szövetek és meg tudod szülni természetes úton. Én is izgultam, végül szedtem homeopátiás bogyót, ami meglazította a méhszájat, extragyorsan tágultam, mondjuk fájt is veszettül, viszont nem repedtem és nem is vágtak. Persze sose derül ki vajon volt-e köze a homeo-bogyónak hozzá, de én is úgy indultam neki, hogy óriásbébi lesz és valahogy ki kell préselnem magamból. én folyton arra gondoltam közben, hogy minden egyes fájás közelebb hozza őt hozzám, így tudtam kibírni.

Ő már második gyerek lett, a nővére is gyorsan született mindössze 4,5 óra alatt az első halvány fájástól, a fiam meg meglett 70 perc alatt, mert egyből 5 percesekkel kezdődött a görcsölés. idő se lett volna császározni, mire a kh-ba értünk már bő 4 ujjnyi voltam és látszott a gyerek haja.

figyi, ha nem indul és császároznak, az sem a világvége. ne félj ennyire, gondolj arra, hogy hamarosan a karjaidban tarthatod a babádat és ez mindent megér. sok ismerősömet császározták, volt aki előtte ,volt aki utána szült hüvelyin és azt mondták, hogy utólag belegondolva jobban féltek mint okuk lett volna rá, és a hüvelyihez hasonlítva egyáltalán nem húdeborzalmas. sőt, volt akinek megváltás volt a császár mert előzőleg borzasztó volt a szülése. Szóval nagyon egyedi a szülésélmény, de szerintem próbálj meg kevesebbet görcsölni rajta, fogadd el ahogy adódik.

minden úgy lesz ahogy kell!

Boldog babázást (hamarosan! :D )

2015. jún. 17. 15:13
 5/14 anonim ***** válasza:

Én ismerek személyesen olyan nőt, aki 155cm-s magassággal szült 4150 grammos babát első szüléssel, illetve olyat is, akinek a második volt 4400 gramm. A második baba ráadásul gátvédelemmel született. De öt kiló körüli, hüvelyi úton érkezett baba is akad a családban, ráadásul már nyugdíjas ember, tehát nem is a mai, modern kórházi körülmények között született, mégis ő és az anyuka is épségben megúszták.

Fizikailag tehát nem lehetetlen, a többi a körülményeken múlik: testalkatod, a baba elhelyezkedése, tágulás stb. Ezek miatt egy 3 kilós babával is szükséges lehet a császár, optimális esetben pedig egy 5 kilós is szépen meg tud születni.

2015. jún. 17. 15:37
 6/14 anonim ***** válasza:

Mikor én szültem feküdt bent egy csajszi, 4400 grammos babát szült természetesen...a lényeg, hogy a végbeléig volt vágva! 2 napig felkelni sem bírt!

Én császáros voltam, szar, de túlélhető.

Mikor beszéltem vele, azt mondta bárcsak császár lett volna. Pedig együtt jártunk terhesgondozásra és mindig simán szeretet volna szülni...

Szóval nem nagy gond a csaszi sem, csak mindketten egészségesek legyetek! Ez a lényeg!

2015. jún. 17. 16:05
 7/14 anonim ***** válasza:

nekem 4 kilóra tippeltek, aztán 2880 lett :)

csak simán hosszú baba volt, de vékony, és kicsi fejű

2015. jún. 17. 16:07
 8/14 anonim ***** válasza:
A 40 kilós tesóm bement 10 perces fájásokkal, és két óra múlva megszült... 4430 volt a fia. És abszolút semmi problémája nem lett, néhány varrat a gáton, ennyi. Mázlista.
2015. jún. 17. 16:56
 9/14 anonim ***** válasza:
8 nap túlhordással született tavaly a kisfiam 4360 grammal, 59 centivel, természetes úton. Nem volt gátmetszés, kicsit repedtem, 1 órával szülés után a saját lábamon mentem zuhanyozni. A baráti körömben több 4 kg körüli baba született, egynél sem volt császár. Ne aggódj, a doki majd tudja a dolgát.
2015. jún. 17. 18:26
 10/14 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen! Kicsit megnyugodtam.
2015. jún. 17. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!