Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, császár után meddig...

Anyukák, császár után meddig nem mennetek strandra?

Figyelt kérdés
4 hete szültem császárral. Már nem vérzek kb 1-2 hete. Ma mennénk élményfürdőbe. Belemehetek a vízbe vajon? Bár nem esek össze ha nem.
2015. jún. 8. 13:14
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
34%

Akkor viszont felteszem a kérdést? Mi értelme élmenyfürdőbe menni, ha az ember csak nézegeti a vizet, csak a lábát dugja bele? Akkor fogok itthon egy lavórt és kész.

A babát előbb-utóbb ígyis-úgyis közösségbe kell vinni és amelyik szopik, azt védi az elsődleges immunitás az anyatej miatt. Váratlan helyzetben is van, hogy el kell vinni. Pl. télen a tanácsadáson, amikor ott van 20 anyuka 20 babával és sok anyuka taknyos, göthös és kb. arcon köhögik a gyerekemet... nem lehet teljesen kiküszöbölni. De nem is ez a legnagyobb gond, hogy a babát viszi.

Az a nagyobb inkább, hogy gyerekágyban az emberből alul felül folyik a cucc. Csúnyán hangzik, de így van. A lochia, a gyerekágyi folyás, vérzés császárosoknál is van, szinte mindig. Akkor aki szoptat, annak a melléből is folyik a tej. Hát elkap a hányinger, hogy ott össze tejez/vérez mindent a gyerekágyas. Köszi, nem akarok úgy leülni egy székre, hogy ott előtte más tocsogott a véres cuccában. Vagy betétet rak oda és egész nap bűzlik (a melegben, párában és ugye tudja mindenki, hogy 6 hétig nincs tampon! )

Elkapja az embert az okádhatnék. Hogy miért nem lehet kibírni azt a 6 hetet.

A következő lépés meg az lesz, hogy az ősanyák már nem csak a mekiben veszik el az ember étvágyát a szoptatással, hanem a strandon is... nem oda való! A babával igenis legyen otthon valaki 6 hétig (kivéve ha létfontosságú menni, pl. doki). Utána lehet hawaii, dizsi, napfény, de előtte talán nem kéne. Aki gyereket vállal, időt is vállaljon hozzá felelősségteljesen.

2015. jún. 10. 00:06
 32/38 anonim ***** válasza:

" következő lépés meg az lesz, hogy az ősanyák már nem csak a mekiben veszik el az ember étvágyát a szoptatással"

Érdekes, az én étvágyamat ez nem veszi el, pedig nem vagyok ősanya, "csak" nő.. Mellet meg látok eleget, mivel gyerekkorom óta sportolok, átöltözöm az öltözőben. Sőt még nekem is olyan van.

Na meg a vérzést sem tartom undorítónak. Miért tartanám, minden nő vérzik. Az életünkhöz tartozik. A betétcserével meg még büdi sem lesz.

Érdekesek az ilyen vélemények..mintha nem is nők írnák.. Vagy mégis? Hiszen nálunk nő nőnek az ellensége, nemhogy segítenénk és támogatnánk egymást... ezek után elvárjátok, hogy a férfiaktól tiszteletet kapjatok. Csak legyen mire...

Ennek ellenére én nem értek egyet a kérdezővel, hogy a 4 hetes babát élményfürdőbe kellene vinni. A gyermekágyas időszak 6 hétig tart ősidők óta nem véletlenül. Ez egy védtelen időszak mind a babának, mind az anyukájának. Fogékonyság a fertőzésekre, intenzív szoptatás és lelki összehangolódás, a befelé figyelés időszaka. Az anyatej meg nem véd meg mindentől egyáltalán!

De most már mindegy kérdező, mert döntöttél.

2015. jún. 10. 08:51
 33/38 anonim ***** válasza:
24%

Nevetségesek vagytok... Az tény, hogy 4 hetesen nem szabad ilyen vízben fürdeni. Az is tény, hogy a 4 hetes babát nem dobjuk bele a sok ember közé. Ezek egyike sem történt meg. Pont.

Tegyük fel, hogy a párás levegőben nagyobb a fertőzés veszély. Tegyük fel..

DE!

Kit érdekel, hogy ti a 2 hónapos gyerek mellett még magatokról se tudtatok?! Kit érdekel, hogy majd szétszakadt a méhetek?! Kit érdekel, hogy az első 2 hónap a szoptatásról, fejésről, összeszokásról szólt NEKTEK?!

Azt hiszitek mindenki ugyanolyan? Azért mert nektek nehezebben ment, másnak is pont ugyanolyan?

Sógornőmet 1 hónappal a szülés után láttam, és olyan friss és fitt volt, meg jól nézett ki, hogy meg nem mondtam volna róla, hogy 1 hónapja szült. (császáros volt) Neki például amellett hogy semmije se fájt, pakolászott, hasa pl. egyáltalán nem volt.. Laposabb volt a hasa, mint nekem, pedig én is elég vékony vagyok..csak mondjuk belőlem nem szedtek ki egy 4 kilós gyereket.

Tök jó, hogy a kérdezőnek ilyen jól alakult a szülés és hamar felépült belőle.

Ti meg pukkadjatok meg otthon, koncentráljatok a fejésre, pelenkázásra, meg arra a némi alvásra, amit meg tudtok ejteni. Nevetségesek vagytok komolyan mondom.

Mondom ezt úgy, hogy valószínű én sem mentem volna a 4 hetes babámmal élményfürdőbe, de mondjuk én, ellentétben veletek, felfogom azt, hogy nem mindenki ugyanúgy van a szülés után..

Az pedig, hogy minek megy valaki fürdőbe, ha bele se megy a vízbe... Sokszor megyünk tengerpartra nyaralni, de nekem nagyon hideg a víz így aztán jó ha egy nap egyszer belemegyek egy 5 percre..ettől függetlenül nagyon élvezem, napozhatok, pihenhetek, olvashatok.

A kérdező dolga, hogy mit csinál az élményfürdőben. A gyereknek meg nem lesz semmi baja.

2015. jún. 10. 22:38
 34/38 anonim ***** válasza:
42%

Kedves még nem szült utolsó!

A kérdező feltett egy kérdést és erre válaszokat kapott. Pont.

Senki nem arról beszélt, hogy ő maga nem épült volna fel a szülés után, vagy elhagyta volna magát. Szövegértés, pont.

A gyermekágyas 6 hét nem emberi különbözőség szerint működik, hanem a szülés után ennyi időre van szüksége a szervezetnek a belső regenerálódásához, pont.

Ez nem jelenti azt, hogy kívülről valaki nem fitt és életerős. A méhen belül van egy nagy seb, aminek be kell gyógyulni.

Igen, valóban nem vagyunk egyformák. Vannak gondos és vannak felelőtlen, gondatlan anyák.

Van aki mély szeretetet érez a gyermeke iránt, valaki meg képtelen kötődni, mert maga is sérült. Valakinek működnek az anyai ösztönei, valakinek nem.

Van, aki szoptat, van aki tápszerez, mert nincsen teje. Vagy van olyan, aki nem akar szoptatni saját önzőségből. Színes a paletta, valóban.

Valakinek meg az önzőség és a nárcizmus a példa ezek szerint. Süt belőled a leértékelés, ezek súlyosan nárcisztikus vonások, saját magadról adnak tanúbizonyságot.

És ne vegyél mérget arra, hogy a babának nem lesz baja egy élményfürdőzés után 4 hetesen. Igenis lehet baja! Mert éretlen az immunrendszere, amit egy felnőtt szervezete játszva kivéd, őt még megbetegíti. Kicsit képződni kellene még, mielőtt felelőtlen kijelentéseket teszel.

2015. jún. 11. 07:33
 35/38 anonim ***** válasza:
35%
A 33-as soha nem szült gyereket, fogalma sincs a dolgokról.
2015. jún. 11. 07:41
 36/38 anonim ***** válasza:

Nem a kérdésre válaszolok, de úgy tudom, a gyermekorvost célszerű megkérdezni, viheted-e már nyilvános fürdőbe a babát.

Olyannyira nem vagyunk egyformák, hogy pár éve a kolléganőm mellett volt egy (barna) hölgy, aki 9 hónappal azelőtt is szült.

Az orvos megkérdezte tőle: jóasszony, maguk rögtön a szülés után?

Persze, már itt a kórházban!

2015. jún. 13. 10:30
 37/38 anonim ***** válasza:
Annyi idióta anyuka van itt, és tiltakozik. Ha jól érzed magad, miért ne mehetnél élményfürdőbe?! Neked is jár a kikapcsolódás, nem kell bezárkózni a lakásba, mert 4 hete szültél és nyár van, majd meg lehet dögleni a lakásban. Vidd nyugodtan a babát, ott úgyis elvan a babakocsiban, ha meg szoptatni kell, diszkréten megteszed. Ennyi. Azzal viszont egyetértek, még ne menj be a vízbe, elég ha a lábad belerakod a medence szélébe. Én is ez tenném. Hozzáteszem én 6 éve szültem a fiam, 5 hetesen a Balatonra vittem, jól voltam, persze nem a tűző napra feküdtünk ki, élveztem az árnyék adta hűsölést. Most szintén nyári babám lesz, és nem szándékozom a nyarat a lakásban tölteni. Amint lehet megyek a fiammal a szabadtéri programokra. Ügyesen mindent meg lehet oldani :-)
2015. jún. 13. 20:41
 38/38 anonim ***** válasza:
Azért nehéz egzakt választ adni,mert mindenki magából és saját tapasztalataiból indul ki, mikor választ ad! Ettől még egyik sem hülye vagy idióta! Mindenki mérlegeljen saját maga,h mikor megy élményfürdőbe vagy ahova akar, hogy viszi e a babát vagy sem, szoptatja vagy tápozza. Mérlegeljen! aki szült, remélhetőleg tudatában van, mivel jár egy ilyen időtöltés, ha meg nem,majd mindenki megtapasztalja saját bőrén.
2015. jún. 15. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!