Tényleg ennyire elítelendő a császár, én ettől rossz anya lennék?
Két hete szültem az első babámat császárral.
Sajnos azóta kaptam az ismerőseim közül hideget-meleget, hogy ez így nem szülés volt.
Végig magas vérnyomásom volt, napi 10 gyógyszer mellett 150es tartományban tudtuk tartani.
A szülés napján felment 180ra, baba szív hangja is rossz volt.Először oxit kaptam, sima szülésre készültünk.
De mivel 5 óra alatt nem tágultam semmit, a baba se tudtott téraránytalanság miatt beilleszkedni így nem várt tovább az orvosom és megcsászározott.
El is mondta, hogy nem tudtam volna megszülni a babát ezek az okok miatt.
Szerencsére nagyon jól viseltem, másnap jöttem-mentem a legjobb formámat igyekeztem hozni.
A történet után megkapom, hogy tíz órákat kellett volna vajúdnom és biztos tágultam volna, meg ezt ennyi idő alatt nem lehet megmondani, hogy nem sikerült volna.
Nagyon rosszul esnek ezek a dolgok, én nagyon boldog vagyok, hogy a babám velem van és nem történt semmi baj.
Nem értem, hogy indokolt helyzetben miért nehéz elfogadni a császárt.
Én sem erre készültem, de ez volt a biztonságos, hogy a baba és én is probléma mentesen végig csináljuk.
Les.z.a.rom tablettát ajánlom!
Ha így szülsz, az a baj, ha meg úgy, akkor meg az!
Innentől soha semmi nem lesz jó, amit csinálsz, mert valaki úgyis jobban fogja tudni nálad, hogy neked mi a jó! :-)
Szóval széles mosoly és s.z.@rd le!
Ha erre az oldalra tettél fel kérdést, akkor gondolom valamilyen szinten látogatója vagy ennek az oldalnak. Ha igen, tudhatod, h heti szinten van ilyen császár kontra sima szülés típusú lerágott csont. A-t sosem tudja meggyőzni B, és fordítva.
hagyni kell ezeket az embereket a pics@ba. Nem szabd hagyni, h egy beszélgetés ennyire lefajuljon, vagy h egyáltalán ilyen irányba menjen. Ha megkérdezik esetleg, h hogy született a baba, válaszold, h császáros, a doki döntése alapján. Nem szabad hagyni h ezek a barmok beszólogasssanak, mert csak akkor vagy anya, ha vért izzadsz szülés közben, és legalább 2 napig vajúdsz mint a dög!!!!
El kell őket küldeni melegebbre!
Nekem is a végén probléma volt, ezért lett császár. De senki nem pofázott ilyeneket, mondjuk nagy hirtelen elküldtem volna....
Én simán szültem,első baba 16 órás vajúdás.
Na most az én véleményem:) Elnézést a kifejezésért: "Hol nem xarom le ki hogyan szült" :) Bocsi,de kérdeztél én válaszoltam. :)
Nem nem elítélendő, a lényeg,hogy a babád és te jól legyetek,teljesen mindegy,hogy éppen hogyan és honnan szedik ki:)
Szerintem egy esetben ítélhető el a császár.. akkor sem az anya részéről.. és ez az, amikor az orvos úgy akarja és mindenféle érzelmi dolgokkal rá"beszéli" (vagyis alaposan megijeszti) az anyát.
A többi meg lényegtelen. Sok az irigy ember, sok aki nem tudja vállalni a felelősséget és sok aki bármire amit valaki másképp csinál rámondja, hogy az úgy nem csak hogy nem jó, de rossz is vagy tőle. Olyanok, akik feketének vagy fehérnek látják a világot. Aki nem hajlandó elfogadni, hogy van indokolt császár is arra nézz úgy, mint gyenge emberre aki csak a saját félelmeit tolja rád... és ne törődj velük.
Én csak a "választott" császárt ítélem el.
A te esetedben ez volt az egyetlen megoldás. Erre van "kitalálva". Hogy ha nem megy simán, akkor a baba és a mama érdekében így szüljön az ember. Mondd meg az ismerőseidnek, hogy talán jobb lett volna, ha tizenórákat vajúdsz, majd nagy nehezen megszülöd oxigénhiányosan, nálad meg visszafordíthatatlan sérüléseket okoz...?
Nővérem császárral szülte az ikreit, ugyanolyan gyerekei, mint a fia, akit 14 óra szenvedés után hüvelyi úton szült oxigénhiánnyal, emiatt visszamaradottabb, mint a kortársai agyilag.
A jó anyaság mércéje maga a gyerek. Majd 10-20-30 év múlva derül ki milyen anya vagy, és ezt a gyerek viselkedésén látod majd.
Pont lényegtelen szempont, hogy hol bújt ki.
Még én sem kértem számon anyukámon, hogy hogyan szült meg. Sokkal lényegesebb, hogy miként bánt velem.
A szeretet nem a hüvelyi szülés függvénye.
Valóban sokkal jobb lett volna, ha még hagynak szenvedni, esetleg kinyomják belőled a babát, ami miatt te is szakadsz, ahol lehet, és esetleg a babának is tartós egészségügyi károsodása lesz. Igen, ettől jobb anya lennél...várj csak...ja, mégsem.
Ne foglalkozz az ilyen ostoba ősanyákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!