Tényleg elkerülhetetlen a császármetszés?
Na, a rövid-, vagy távollátás ma már nem indikáció. Nagyon komoly szemfenék elváltozás kell, hogy indokolja a császármetszést. Én 3 szemésznél voltam, ők is csak javaslatot tehetnek erre. A szülész dönt. Ha csak rövid-, vagy távollátó vagy, akkor szülhetsz simán. Ha más szembetegség is társul hozzá, akkor nem. Tapasztalat.
Egyébként én mindkettőt császárral szültem, túlélhető. Az elsőnél még az erős rövidlátásommal indokolta a szemész a javaslatot, akkor még lehetett (10 éve). Mégis vajúdtam, nem tágultam, ezért lett császár, nem a javaslat miatt. A másodiknál meg senkit sem érdekelt, nem is adhattak róla papírt a szemészek (ma már más a rendszer). Mellesleg, ha természetesnek indul, akkor sincs rá garancia, hogy nem lesz császár a vége, de a lényeg az, hogy a baba épségben kijöjjön valahogy.
A te esetedben a szemfenék állapota alapján, és nem a dioptria alapján lehet tanácsos a császár. Tehát azt kell várandósság alatt megvizsgálni, és ha az ok, akkor jó esélyed van a természetes szülésre.
Jobb kórházakban a császár után is a szülőknél van a gyerek, az apja foghatja varrás ideje alatt, és a megfigyelési időben is együtt lehet a család. Természetesen szoptatáshoz kell a segítség, míg nem tudod tartani a gyereket, de ez nem ok arra, hogy külön legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!