Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, császár után meddig...

Anyukák, császár után meddig nem mennetek strandra?

Figyelt kérdés
4 hete szültem császárral. Már nem vérzek kb 1-2 hete. Ma mennénk élményfürdőbe. Belemehetek a vízbe vajon? Bár nem esek össze ha nem.
2015. jún. 8. 13:14
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
68%
19-es: Arra próbáltunk utalni itt többen is, hogy a babának az nem jó!! Mondjuk a kérdezőnek meg nem egészséges, de mondjuk az már az ő problémája. (bár négy hét után még akármilyen "cucc" is folyhat belőle, tehát még higiénikus is másoknak a medencében esetleg)
2015. jún. 8. 21:59
 22/38 anonim ***** válasza:
61%

19-es!

Elolvastad a kérdést? Könyörgöm, 4 hetes a bébi! 4 HETES!!! Láttál már 4 hetes babát?

Én se zárkóztam be abszolút a házba, de amikor 4 hetes volt a gyerek, konkrétan azt sem tudtam, hogy nappal van, vagy éjszaka. Még a sebem is fájt rohadtul, a méhem is ki akart szakadni a helyéről minden szoptatásnál. Ja, igen, a mellemből ömlött a tej, ez is összeférhetetlen az élményfürdőzéssel.

Érdekes, mennyire mások vagyunk a kérdezővel...

2015. jún. 9. 08:43
 23/38 anonim ***** válasza:
55%
Nem mindenkinek egyforma a gyereke. Nekem az első màsfél hónapban 4óràt aludt, aztàn felet szopott, majd ugyanígy egész nap. Èjjel egyszer kelt, azóta sem fordult elő, hogy többször kelne. Szóval nekem nemhogy volt luk a fenekemen, de halálra untam magam az elsö idökben. Mondhatni kipihentem az egèsz terhessègem egy kisbaba mellett. Lehet neki is ilyen a babája. 4hetesen mièrt ne mehetne vele emberek közé? A fürdést èn sem ajánlottam volna. De pl nekem sosem ömlött a tej a mellemböl, pedig 5hós ès mèg mindig szoptatom. Nem kell a négy fal közè zàrkòzni, ha olzan tipusú a gyerek, hogy birja. :)
2015. jún. 9. 10:32
 24/38 A kérdező kommentje:
Képzeljétek elnézelődött nagyon jól erezte magát. Egy hangja sem volt. Amúgy nem voltak sokan. Mindegy szerintem, hogy az utcán tologatva alszik a babakocsiban vagy egy termálfürdőben. És nem mentem bele a vízbe. Császáros voltam ugye, és már az első hét után teljesen jól éreztem magam. A 2.héten már abszolút nem fájt semmim. Mintha nem is most szültem volna.
2015. jún. 9. 10:54
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Még szép, hogy 4 héttel a szülés után nem fürödtél egy közfürdőben:S

Nekem az lett volna elég furcsa, ha belemész...brrr!

2015. jún. 9. 11:01
 26/38 anonim ***** válasza:
40%

Pontosan tudom, milyen egy 4 hetes gyermek. Vigyázni kell rá, de nincs cukorból.

Nem kell itt jajongani, meg szörnyülködni. A baba anyuka mellett az alatt a másfél óra alatt gondolom jót szunyókált, nem állták körbe a fürdő vendégei, semmi baja nem lesz. Ez kb olyan, mintha a nagyobbal lenne anyuka a játszótéren, ülne egy padon, babakocsi mellette, körülötte gyerekek játszanak, emberek sétálnak. Mennyiben más egy fürdő? Ja, ott van medence is, tényleg, borzasztó.

Tény, hogy egy pici babának jó az állandóság, de egyszer egyszer nem lesz semmi baja, ha nem otthon ülsz vele a 4 fal között.

Az én kisebbik lányom októberben született, három, négy hetesen már vittem magammal, mert a nagyobbat fejlesztésre, gyógytornászhoz kellett vinni. Tudom, ez szükséghelyzet, de nem gondolom, hogy baja lenne tőle. Nem kell túlzásokba esni.

Remélem kérdező jól érezted magad, feltöltődtél, és így nyugodt, kiegyensúlyozott anyukája lehetsz a gyermekednek.

Annak örülök, hogy úgy döntöttél, a vizet kihagyod, így védve magad egy esetleges fertőzéstől. További szép napot, szép nyarat. :)

2015. jún. 9. 13:15
 27/38 anonim ***** válasza:
77%
26-os: egyáltalán nem olyan. Nem tudom most miért kellett benyalni a kérdezőnek. Butaság ilyen helyre ilyen pici gyereket vinni, nem azért mert a négy fal között kell vele lenni, hanem sokkal nagyobb a fertőzés veszély párás, nyirkos helyen, mint a szabadban. Nem hiszem, hogy létszükséglet volt élményfürdőbe cipelni egy ilyen picit.
2015. jún. 9. 13:22
 28/38 anonim ***** válasza:
42%

26-ossal teljesen egyetértek, 19-es vagyok. És köszönöm, láttam már 4-hetes babát, az enyém épp két hete volt annyi.

És már miért ne lógathatná bele a lábát? mi baja lesz? Az egyetlen probléma, amit ez okoz, hogy pár paramaminak itt felmegy a vérnyomása. A gyerek nincs cukorból, és tartom, hogy egy szoptatós anyának nem kell bezárkózni a négy fal közé és azon keseregni, hogy hajat mosni sincs ideje a gyerektől. Attól, hogy nektek ennyiből áll az anyaság, nem kell mást is erre biztatni.

2015. jún. 9. 13:25
 29/38 anonim ***** válasza:
60%

Megnyugtatlak, semmiről nem maradsz le sem te, sem az újszülött gyerek, ha nem élményfürdőztök a születése utáni hetekben:)

4 hetesnek miért kellene a lábát lógatni a vízbe? Ki tudja, milyen köröm-és hüvelygombás fürdik benne:S

2015. jún. 9. 13:39
 30/38 anonim ***** válasza:
69%

Szülés után 6 hétig semmiképpen nem mentem volna strandra. Babával tömegbe meg kb 3 hónapos kora után mentem a gyermekorvosunk javaslatára.

Szülés után hetekig kitöltötte az időmet a szoptatás, fejés, alváspótlás és az összeszokás időszaka. Nem gondolom, hogy 1 hónapos babával élményfürdőzni kellene...

Te meg nagyon tájékozatlan vagy a fertőzések tekintetében.

2015. jún. 9. 15:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!