Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan készülsz a szülésedre?

Hogyan készülsz a szülésedre?

Figyelt kérdés
2015. máj. 26. 13:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb a dolog, ha az ember már terhesség előtt is sportolt (itt a hobbi szint is sokat számít). A lényeg az, hogy nem veszélyeztetett terhesség esetén néhány dolgon kívül szinte mindent lehet csinálni. Ami nem javasolt, az ugrálás, kerékpározás, futás (bár volt olyan ismerősöm, aki rendszeres futó és az első időszakban még eljárt).Én pl. jógáztam/jógázok. Születésem óta hajlékony vagyok, nekem inkább az izomerő terén van mit javítanom. Jógánál van néhány mozdulat, ami terhesen nem ajánlott, azok, amikhez szükséges az egyensúly megtartása (pl. kézen tartod magad). Ez alapjáraton is instabil, kényes helyzet, terhesen pedig megváltozik a súlyeloszlás és nő az elesés kockázata. A jógaoktató meg tudja ezeket mondani, mit érdemes kerülni sőt, néhol külön kismamáknak is van jóga, vagy az oktató vállal 4-5 embernek külön órát.

Amit mindennap csinálok, az az úszás. Kb. 1 órán át szoktam úszni. Munka után kimondottan jó, a fájó lábakat ellazítja. Ami nálam problémás, a kar izmai. (hiszen terhesség után nagy szükség van a karokra! sokat kell majd tartani a babát, néha babakocsistul megemelni stb. Főleg, hogy a hasizmokat nem lehet és nem is szabad úgy edzeni, mint előtte). Le szoktam ülni egy támla nélküli székre és kézi súlyzóval csinálok gyakorlatokat. A váll és a mellizmot dolgoztatom. (már régóta csinálok súlyzós edzést). Az alkar izmait is érdemes edzeni.

Ha fáradt vagyok/rosszul érzem magam, kihagyom aznap az edzést (bár az úszást nem érdemes, mert lassú tempójú hátúszásnál nekem el szokott múlni a hányingerem). Személyes edzőm nincs és nem tetszett a terhestorna igazából. Ami jó még, az a hastánc, a deréknak. Azt szoktam még néha. Az elején ki kell kérdezni az orvost, elmondani neki az alaphelyzetet (mit és hogyan sportoltál) és mit szeretnél és ő megmondja, mit szabad és mit kell kerülni.

2015. máj. 26. 22:17
 12/12 anonim ***** válasza:

[link]

itt jól leírják, mikre érdemes még figyelni.

2015. máj. 26. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!