Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült valaki lehetőleg idén a...

Szült valaki lehetőleg idén a Váci kórházba?

Figyelt kérdés

A szülès közbeni fájdalomcsillapítás èrdekelne, mert èn csak nemrèg tudtam meg, hogy itt nincs ès már nem tudok máshova menni az orvosom miatt se. Ki mit vetett be a fájdalom enyhítèsère, nagyon borzalmas lesz? (Azt ne mondja senki, hogy amint majd a kezedbe kapod elfelejtesz mindent! Lehet, de előbb vègig kell szenvedni több órán keresztül ezt az egèszet.)

Első baba lesz ès most vagyok 36 hetes.

Az èrtelmes válaszokat előre is köszönöm, a kioktatósakat meg tartsa meg mindenki magának.

2015. máj. 18. 10:02
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Ja és nekem is zselével inditották de nekem bevált mert 8 óra alatt megszületett simán a kisfiam 15 perces kitolás után.
2016. szept. 20. 16:09
 42/47 anonim ***** válasza:

Köszi, hogy írtál utsó, valahol ez is egy kis bizalmat ad. Nekem a dokikkal nincs igazán bajom, mert tényleg alig találkoztam velük eddig párszor, de elírtam, nem Szaniszló, hanem dr. Gyurkovics a másik "véglet ember" :) Mármint dr. Bényitől röhögőgörcs a másiktól az életkedve is elmegy az embernek - azonban szakmailag semmi kifogásom ellenük. Férjem berzenkedik Félix ellen a 20 évvel ezelőtti afférja miatt, én max. megnyugszom ha nem őt kapom, mert így férj is nyugodt marad :)

Én azt hiszem valahol tudat alatt inkább a hogy is mondjam szépen: nem kicsit túlreprezentált igénytelen kisebbségtől tartok, hogy egy szobába keveredek három ilyen díszpinttyel. Csak abból gondolom, hogy a szülészeten is valami ilyesmi lehet, mert a t.gondozáson eddig két év alatt akárhányszor körülnéztem, mondhatni a falról is csüngtek, népes familiájukkal együtt.

Nem tudom itt Vácon mi a gyakorlat, de nagyon bízom benne, hogy a kiírt napig legkésőbb önként kibújik a kisfiunk, mert a Margitban pl. egyetlen nappal sem lehet túlhordani GDM-esnek. Ott meg rutin vizsgálaton kérdezték, hogy most akarok szülni, vagy délután? De a kislányunk 39.0-ra született. Burokrepesztés, sima görcsoldó, futni kellett a dokinak. Az Oxitól félek, 16 éve kaptam belőle pár zacskóval.

Azt mondják Vácon valami "gáz" van, mármint fájdalomcsillapítás gyanánt. Neked volt hozzá szerencséd? A második szülés tapasztalatai alapján azt mondom nem kell nekem semmi, de még messze van. Lehet a helyszínen a jó édesanyámba kívánnám a döntésem, legalább a tudat legyen meg, hogy van valami :).

2016. szept. 20. 17:32
 43/47 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt gáz, mert onnantól hogy befeküdtem a szülőágyra 20 percen belül tolófájásom volt már, nagyon későn kezdtem tágulni a zselétől de onnantól brutál gyorsan, ez alatt 20 perc alatt 2 ujjnyiról jutottam el a tolófájásokig, Szaniszló el se hitte. Épp engedték a vizet az alternativ szobábsn, szaladt a szülésznő elzárni. Infúzióra, oxira sem volt idő, mikor burkot akart repeszteni addigra már azon is túl voltam bár azt nem tudom hol hagytam el a magzatvizem, valószinűleg zuhanyzásnál :) Amúgy én hétfőre voltam kiirva, pénteken befektettek és szombat reggel 8 előtt már kaptam is a zselét. Ez kb a gyakorlat túllépéssel, hs minden ok akkor se szeretnek dokat várni, max 1 hét a türelmi idő de 5 nap után befektetés van. Oxit sem kaptam de nem bánom, igy is a zselétől reggel 8-tól 1-2 perces fájásaim voltak egész nap...
2016. szept. 21. 07:54
 44/47 anonim ***** válasza:
Amúgy a szobában nem volt kisebbség, bár a kórházban uh-kon én is láttam.
2016. szept. 21. 07:55
 45/47 anonim ***** válasza:
De jó, köszönöm szépen a válaszaid, ez így elég megnyugtató. Így azt hiszem hagyom a fenébe a kéthetenkénti procedúrát, hogy be tudjak menni Óbudára. Vácon már amúgy is ismerem Kékesi főorvos urat, így a GDM-es macera is kevésbé tűnik annak. Remélem nekem is lesz olyan szerencsém, mint neked, a szoba összetételét tekintve :). Különben utólag visszatekintve a Margitban az UH közvetlenül a gyermekágyas részleg előtt van, és idén ahányszor csak voltunk UH-on, mindig tele volt ilíyen nem túl bizalomgerjesztő pofákkal a váró :) Vagy tudatosan szeparálnak, vagy nekem is csak szerencsém volt tavaly.
2016. szept. 21. 08:38
 46/47 anonim ***** válasza:
Szerintem nem bánod meg Vácot :) Mikorra vagy kiirva?
2016. szept. 21. 13:59
 47/47 anonim ***** válasza:
November 24. De szerintem nem húzom ki addig, elég szívás most ez a vércukor mizéria, hirtelen jövő magas pulzus - normális vérnyomás. Fene tudja, de valahogy az a meglátásom, hogy nem lesz ebből 40. hét. Amitől még félek, hogy Vácról a komplikáltabb eseteket elhajtják a fenébe a Sote I-re. Na velük nincs jó tapasztalat, se idén se tavaly, egy porcikám sem kívánja, hogy oda kerüljek. Csak megúszom, több gyerek nem lesz :)
2016. szept. 21. 14:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!