Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült valaki lehetőleg idén a...

Szült valaki lehetőleg idén a Váci kórházba?

Figyelt kérdés

A szülès közbeni fájdalomcsillapítás èrdekelne, mert èn csak nemrèg tudtam meg, hogy itt nincs ès már nem tudok máshova menni az orvosom miatt se. Ki mit vetett be a fájdalom enyhítèsère, nagyon borzalmas lesz? (Azt ne mondja senki, hogy amint majd a kezedbe kapod elfelejtesz mindent! Lehet, de előbb vègig kell szenvedni több órán keresztül ezt az egèszet.)

Első baba lesz ès most vagyok 36 hetes.

Az èrtelmes válaszokat előre is köszönöm, a kioktatósakat meg tartsa meg mindenki magának.

2015. máj. 18. 10:02
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Nem, ez egy sima kèrdezz-felelek körbe vezetès volt. Az orvosom feltelefonált az osztályra hogy ha nincs munkájuk valaki vezessen körbe minket ès beszèlgessen velünk. Megmutatták az öltöző szobát ahol a párommal átöltözünk, zárható szekrèny van. Kèt szülőszoba van, de az egyikbe csak bordásfal ès egy labda van. A másikba van a sarok kád, bőr sarok kanapè.

Bár mèg mindig nem èrtem hogy a 21. században amikor van rá megoldás ès sok helyen alkalmazzák itt mièrt kell hagyni az embert szenvedni, mèrt nem lehet a annak a szülő nőnek a dolgát kicsit megkönnyíteni.

Igen, mondta a nővèr hogy gátmetszès lesz úgy kèszüljek. Úgyhogy fölöslegesnek tartom ezeket a gátmasszázs ès társait úgyis felvágnak. :( Nem tudom elkerülni.

Èn is ezen agyaltam hogy letojom ès beviszem a mellszívót, meg a bimbó vèdőt.

2015. máj. 21. 08:56
 12/47 A kérdező kommentje:

A kèzműveskedèsre vissza tèrve: kifestettem a hálószobát, az előszobát,berendeztem őket, egyedül össze raktam a baba kombi ágyát, megvarrtam a baldachin-takaró meg stb szettet, kapáltam a kertbe, kerti tóba vízesèst csináltam. A párom meg mindig mèrgesen nèz ha haza jön. :D

A szülőszobán elmondták hogy ahogy kènyelmes úgy vajúdhatok, sèta, zuhany stb. A fèrjem vègig velem lehet. Ez nagyon sokat jelent. Ehetsz, ihatsz. De szülni csak azon rideg láb szètrakós ágyon lehet. :( Ezt se èrtem, hogy mièrt az orvos kènyelmi szempontját nèzik.

Mondta a növèr hogy megszületik a baba ès kèt órát hagynak minket pihenni hármasban. Már nem emlèkszem, hogy elötte vagy utánna viszik el vizsgálatokra. Megkèrdeztem hogy utánna miután mindennel megvagyunk hagynak e pár órát pihenni, feldolgozni az esemènyeket, mondta hogy persze, figyelnek rá addig. Engem az is èrdekelt, hogy semmilyen nèző közönsèg nem e jön be. Pl.: orvostanhallgatók, vagy unatkozó nőgyógyászok.(Ismerősöm tavaly szült itt ès nem volt orvosa, de lett helyette közönsège.) Mondta hogy nem, meg nekem van fogadott orvosom ès azokat máshogy kezelik. Kèrdeztük meddig kell bent maradni, termèszetes szülèsnèl 4 nap, császárnál 5. Ha persze minden rendben van.

Kèrdeztük milyenek a kórtermek: Nègy ágyasak vannak, külön fürdő ès wc-vel. Oda nem mehettünk be. A szülőszoba rèszre is csak lábzsákkal mehettünk.

Kèrtek viszont külön szülőszobás táskát amibe törülköző, olyan hálóing amit nem sajnálsz, zsepi, szőlőcukor, palackos víz, apukának váltó polo, ebbe kell, hogy legyen a házassági anyakönyvi a többi irattal együtt.

2015. máj. 21. 09:23
 13/47 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen, valahogy csak túl lehet élni érzéstelenítő nélkül is akkor, szerintem sokan szülnek nélküle máshol is.

Azt jól tudom ugye, hogy utána a babákhoz nem mehetnek be a látogatók és kivinni sem szabad a 4 nap alatt, vagy ez hogy van?

2015. máj. 21. 09:53
 14/47 anonim ***** válasza:
Utolsó, én 13 őszén szültem ott, a babákat csak ablakon keresztül láthatják a látogatók és az osztályra sem mehet be senki, te jössz ki az előtérbe, folyosóra. A kicsik védelmében van ez az egész.
2015. máj. 21. 10:33
 15/47 anonim ***** válasza:
Persze, ezt értem, csak furcsa hogy utána 4 napig apuka sem foghatja meg a babát, de csak kibírjuk azt a kis időt:)
2015. máj. 21. 10:45
 16/47 piroska és a farkas ***** válasza:
Nekem fogadott dokim volt, és a szlés annyira padlora tett - vérszegénység miatt, hogy hiába szültem hajnali fél5kor, délelőtt 10-ig ott kellett feküdnöma szülőágyon. mMit mondjak, nem esett nehezemre, minden egyes felkelési kisérletnél majdnem elájultam. Előtte - közvetlenül szülés után - sokat lehettem a kislányommal, de mivel esett a szívhangja kitoláskor, így nem tették rám azon melegében, csak kb 2 perc után, mert megnézték. Erről jut eszembe, vigyetek a babának törölközőt, ezt melegen tartják, és ebbe bugyolálják be. A látogatás menete elsősorban a babák miatt van, de az anyák miatt is. Én például, mikor pont a fejéssel kinlodtam, baromira nem kivántam volna, hogy az ikszipszilonzé pereputtya pont akor csődüljön be a orterembe egy másik anyukához, gőzölgő húslevessel, de ezzel szerintem minden anyuka így van, ez egy intim helyzet szülés után, itt fáj, ott fáj, kb minden először szülő nő kinlodik valamivel. Egyébként a szoba kulturált, a mosdo is teljesen rendben van. És amikor én szültem, figyeltek rá a csecsemősök, h problémás babánál az anyuka tudjon pihenni is. Ami nekem rossz volt, mármint a tudat, h a picik fürdetését kb hajnali 3-4 körül kezdik, h " lemenjen" mire jönnek a nappalosok.
2015. máj. 21. 13:34
 17/47 anonim ***** válasza:
És akkor nem 3, hanem 4 napot kell bent lenni sima szülés után?
2015. máj. 21. 15:13
 18/47 anonim ***** válasza:

Nekem úgy mondták anno, hogy a szülést követő 4. napon mehetsz haza. Ha délután szülsz (nem emlékszem hány óra után, 1 vagy 2), akkor az a 0. napnak számít.

Értsd: én szültem szerdán este 7kor és vasárnap reggel mehettem haza.

2015. máj. 21. 17:42
 19/47 A kérdező kommentje:

Igen, a törülközőt elfelejtettem, hogy az kell a babának, az is olyan kell amit nem sajnálsz ha olyan lesz.

Ezt nekunk is mondták, hogy senki nem johet be, a babát nem vihetjük ki, nekünk is ki kell menni az előtèrbe. De nem baj, ennek èn is örülök. Ne jojjon be semmilyen látogató a pihenő anyukák közè.

A vèdőnő meg úgy mondta, hogy betöltött 72 óra után lehet haza menni termèszetesnèl. Nekünk is mondták ezt a 0. napot hogy ha úgy születik a baba akkor azt bele számitjak egy napba es annyival kevesebb, de már nem tudom pontosan az idő rèszèt, nem akarok hülyesèget írni.

2015. máj. 22. 03:19
 20/47 anonim ***** válasza:
Köszönöm lányok:) Még annyit, hogy volt aki esetleg nem választott orvossal hanem ügyeletesnél szült? Gondolom azért azt is ellátják rendesen, vagy ti mit láttatok, hallottatok?
2015. máj. 22. 07:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!