Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült valaki lehetőleg idén a...

Szült valaki lehetőleg idén a Váci kórházba?

Figyelt kérdés

A szülès közbeni fájdalomcsillapítás èrdekelne, mert èn csak nemrèg tudtam meg, hogy itt nincs ès már nem tudok máshova menni az orvosom miatt se. Ki mit vetett be a fájdalom enyhítèsère, nagyon borzalmas lesz? (Azt ne mondja senki, hogy amint majd a kezedbe kapod elfelejtesz mindent! Lehet, de előbb vègig kell szenvedni több órán keresztül ezt az egèszet.)

Első baba lesz ès most vagyok 36 hetes.

Az èrtelmes válaszokat előre is köszönöm, a kioktatósakat meg tartsa meg mindenki magának.

2015. máj. 18. 10:02
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
Kéjgázt kérhetsz, ha igaz. Nekem nagyon jó volt a meleg zuhany is. Egyébként meg nekem pont a szülés sokkal rosszabb volt, mint az egész napos vajúdás. Amúgy azt hiszem,h a megbeszéled az anesztessel, kaphatsz epidurálist. Másfél éve szültem ott.
2015. máj. 18. 11:19
 2/47 anonim ***** válasza:

tavaly nyáron szültem Vácott. és igen, gázpalack van. Én mondjuk 4 órát vajjúdtam csak, indított szülés volt, oxitocinnal, egyből 2 perces fájásaim lettek...de azok vagy 4 órán keresztül. fájt persze, de végig mosolyogtam, úgyhogy azért annyira nem volt rossz mint képzeltem. Nem kértem hát fájdalomcsillapítást, fogadott orvosom volt, de nem is beszéltük meg előre. Gondoltam, majd ha oda jutok és nagyon szenvedek akkor kérek.

A kádat szerettem volna használni, de mire megengedték a vizet, sajna kiderült hogy császározni kell. Ott már nyilván kaptam gerincbe érzéstelenítést...hát az fájt. De aztán megváltott, mert egyből elmúltak a fájások.

Különben ha engem kérdezel, nem kérsz fájdalom csillapítást, annyira nem vészes...de biztos, hogy ha 10 órán keresztül vajjúdtam volna, nem ezt mondanám :)

2015. máj. 18. 11:40
 3/47 piroska és a farkas ***** válasza:
Én tavaly szültem ott, kislányomat, aki az első gyermekünk. Fogalmam nem volt, h mi vár rám, végül egy viharos szülés lett, cakkpakk kb 2,5 ora telt el az első fájás és a születés között,azt kell, hogy mondjam, h szinte kimaradt a vajúdás, ezért nem tudom, h mi lett volna , ha hosszú orákig szenvedek. Tény, h görcsoldo nélkül az ájuláshatárára visz egy menzesz, ezért a védőnőm már a terhességkor azt mondtam, h ez mázli, hiszen így egy darabig ismerős lesz az érzés. Annyira, h valoszínüleg simán átaludtam az elejét, hajnalban indult ugyanis be. Nade, h vmi minimális választ is adjak, ráadásul ez sem az lesz, bocsi, de le kell írnom, hogy ai nekem az egészben a legrosszabb volt, az a gátseb. A vajúdás az olyan, h elvileg elég sokáig tarthat ugye, de lehet kérni valamit, és ahogy az én példám mutatja, egyáltalán nem törvényszerü, h 8-10 orákig kell húzodnia. A szülés konkrétan olyan, hogy az már, maga a kitolás, nem olyan hosszú, tipikusan a " kibírom, ha beledöglök is", ott az ember baromira koncentrál, a gátseb viszont, ha nagy, azért rossz, mert utána nem lehet nyakra főre csillapítani a fájdalmat, hiszen szoptatod a babád. Szova legyen nálad Aloe gél, biztos, ai biztos. Sok sikert!
2015. máj. 18. 14:48
 4/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ.

Tudom, hogy a kislányomról van szó, de nagyon pánikolok, hogy egy dinnye nagyságiú valami fog áthaladni a citrom nagyságú valamimen. :(

Nem tervezett baba, de amint kiderült nem volt kèrdès hogy megtartjuk a fèrjemmel.Várjuk nagyon már mindene elő van kèszítve, csak szerintem agyilag valahogy nem kèszültem fel erre az egèsz szülèsre.Itthon vagyok egèsz nap egyedül, ugyhogy van időm agyalni rajta mennyire fog fájni, ès hogy majd ott fogok űvölteni ès összeomlani. De ha meg lefoglalom valamivel magam a lakásba vagy a kertbe, hogy ne agyaljak akkor jön a leszúrás a családtól hogy mièrt nem pihenek. :( sehogy se jó.

2015. máj. 19. 07:28
 5/47 anonim ***** válasza:
Nem ott szültem, de több helyen is azt olvastam, hogy EDA abban az esetben adható, ha jóval korábban jelzed az orvosodnak, mivel itt nem 24 órában elérhető. Egyeztetni kell egy aneszteziológussal. Kérdezz rá az orvosodnál, hátha megoldató még 1 hónappal a szülés előtt.
2015. máj. 19. 11:49
 6/47 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel én is itt fogok szülni augusztusban, ha megtudsz valamit megírod? köszi
2015. máj. 19. 16:14
 7/47 A kérdező kommentje:
Amikor először mentünk a választott orvosomhoz a 18. hèten már akkor közöltem, mindegy mit, de adjanak. Voltunk a szülőszobán is, megnèzni mi hogy zajlik, meg hogy nèz ki ès ott aki körbe vezetett növèr mondta hogy itt nincs fájdalomcsillapítás. Direk rákèrdeztem. Gátseb varrásnál kapsz lidocain szurit de ennyi. A pláne hogy cumit, se mellszívót se vihetsz be, alá iratnak veled egy papirt erről a befekvèskor.
2015. máj. 20. 09:36
 8/47 anonim ***** válasza:

hát velem is aláírattak papírokat, de őszintén el sem olvastam. És vittem be cumit. Mellszívót nem vittem, pedig kellett fejnem, mert mellgyulladást kaptam, de ők maguk adtak egy idő után...ha bevittem volna használni, sose tudják meg, nem is látják ha bemész a fürdőbe fejni pl...max nem adod oda nyilván a babának hanem kiöntöd....de a fejésnek amúgy sem az a fő funkciója hogy azt add a babának, hanem hogy ha csomósodik a melled, akkor annyit kifejj belőle hogy tudjon cumizni...

mint írtam, én tavaly szültem, és csak jót mondhatok az ápolónőkről, nagyon kedvesek voltak, zömében a csecsemősök is, pedig nem adtam nekik pénzt...szóval egyrészt az hogy hivatalból mit íratnak veled alá, ne érdekeljen...egyébként cumira max akkor lesz szükséged, ha viszitek haza a babát, bent semmi szükségük rá, alszanak gyakorlatilag folyamatosan..

2015. máj. 20. 09:43
 9/47 anonim ***** válasza:
Kérdező, akkor te voltál ilyen "szülésfelkészítőn" is amikor körbevittek? Milyen infokat mondtak még?
2015. máj. 20. 10:12
 10/47 piroska és a farkas ***** válasza:
Én nem is emlékszem ilyen papírokra, de pl nekem a nővérek adtak bimbovédőt, és igaz, h nem volt cumisüveg de kispohárkábol itatták a babám, amig én szenvedtem a tejjel. Volt köztük nagyon - nagyon szimpi is, bár így utolag egyiknek a nevét sem tudom, de még a mogorvábbakon is látszott, h a kicsikkel nagyon figyelmesek. A szüléskor engem az lepett meg, h én voltam egyedül hajnalban, és kértem, h hadd menjek az alternatív szülőszobába, de azt mondtaák, oda nem mehetek, mert "kiseik az útbol a nővéreknek. Na kössz. Azon a kemény 5 méteren. Mindegy. A varrásnál tényeg érzéstelenítettek. Ami a szülést illeti, a dinnye és a citrom dolgorol annyit mondanék, hogy hál'Istennek azért nem görög, hanem sárgadinnyéről van szo, és egy rendkívül strapabíro citromrol, de ha még van időd, nem ártana gátizomtornákat csinálni, állítolag vmi olajokkal is lehet kenegetni. Első szülésnél szerintem a legtöbbeknek van gátmetszés, de vannak olyan mázlisták is, akik megúszák gátvédelemmel, ehhez nem árt, ha van szülésznője az ember lányának. Nekem nem volt. Ja és ha el akarod terelni a figyelmedet a félelemről, akkor kézmüveskedj valamit a leendő kisbabádnak! Sokkal jobb úgy ráhangolodni egy szülésre/születésre, hogy nem elsősorban a félelem van benned, hanem igazi készülődés. Ettől függetlenül teljesen normális, h félsz.És elmondanám, hogy azért fog is fájni. Csak épp baromira nem az lesz ott és akkor az elsődleges.
2015. máj. 20. 14:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!