Szült valaki lehetőleg idén a Váci kórházba?
A szülès közbeni fájdalomcsillapítás èrdekelne, mert èn csak nemrèg tudtam meg, hogy itt nincs ès már nem tudok máshova menni az orvosom miatt se. Ki mit vetett be a fájdalom enyhítèsère, nagyon borzalmas lesz? (Azt ne mondja senki, hogy amint majd a kezedbe kapod elfelejtesz mindent! Lehet, de előbb vègig kell szenvedni több órán keresztül ezt az egèszet.)
Első baba lesz ès most vagyok 36 hetes.
Az èrtelmes válaszokat előre is köszönöm, a kioktatósakat meg tartsa meg mindenki magának.
tavaly nyáron szültem Vácott. és igen, gázpalack van. Én mondjuk 4 órát vajjúdtam csak, indított szülés volt, oxitocinnal, egyből 2 perces fájásaim lettek...de azok vagy 4 órán keresztül. fájt persze, de végig mosolyogtam, úgyhogy azért annyira nem volt rossz mint képzeltem. Nem kértem hát fájdalomcsillapítást, fogadott orvosom volt, de nem is beszéltük meg előre. Gondoltam, majd ha oda jutok és nagyon szenvedek akkor kérek.
A kádat szerettem volna használni, de mire megengedték a vizet, sajna kiderült hogy császározni kell. Ott már nyilván kaptam gerincbe érzéstelenítést...hát az fájt. De aztán megváltott, mert egyből elmúltak a fájások.
Különben ha engem kérdezel, nem kérsz fájdalom csillapítást, annyira nem vészes...de biztos, hogy ha 10 órán keresztül vajjúdtam volna, nem ezt mondanám :)
Köszönöm mindenkinek a választ.
Tudom, hogy a kislányomról van szó, de nagyon pánikolok, hogy egy dinnye nagyságiú valami fog áthaladni a citrom nagyságú valamimen. :(
Nem tervezett baba, de amint kiderült nem volt kèrdès hogy megtartjuk a fèrjemmel.Várjuk nagyon már mindene elő van kèszítve, csak szerintem agyilag valahogy nem kèszültem fel erre az egèsz szülèsre.Itthon vagyok egèsz nap egyedül, ugyhogy van időm agyalni rajta mennyire fog fájni, ès hogy majd ott fogok űvölteni ès összeomlani. De ha meg lefoglalom valamivel magam a lakásba vagy a kertbe, hogy ne agyaljak akkor jön a leszúrás a családtól hogy mièrt nem pihenek. :( sehogy se jó.
hát velem is aláírattak papírokat, de őszintén el sem olvastam. És vittem be cumit. Mellszívót nem vittem, pedig kellett fejnem, mert mellgyulladást kaptam, de ők maguk adtak egy idő után...ha bevittem volna használni, sose tudják meg, nem is látják ha bemész a fürdőbe fejni pl...max nem adod oda nyilván a babának hanem kiöntöd....de a fejésnek amúgy sem az a fő funkciója hogy azt add a babának, hanem hogy ha csomósodik a melled, akkor annyit kifejj belőle hogy tudjon cumizni...
mint írtam, én tavaly szültem, és csak jót mondhatok az ápolónőkről, nagyon kedvesek voltak, zömében a csecsemősök is, pedig nem adtam nekik pénzt...szóval egyrészt az hogy hivatalból mit íratnak veled alá, ne érdekeljen...egyébként cumira max akkor lesz szükséged, ha viszitek haza a babát, bent semmi szükségük rá, alszanak gyakorlatilag folyamatosan..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!