Pánikbetegség a szüléstől?
Maximálisan megértelek. Én most vagyok 31 éves, jelenleg 25 hetes terhes vagyok első babával, és én is rettegek. Eddig pont azért nem vállaltam babát, mert rettegtem. Azt gondoltam, a rettegés elmúlik a terhesség alatt, de nem. Viszont szülni mindenképp kell mivel útban a baba (akit egyébként nagyon de nagyon várunk!).
Tudod, életemben akkor voltam először nőgyógyásznál, amikor a teszt pozitív lett, azaz 31 évesen. Mindenféle orvostól, kezeléstől, vérvételtől félek. És ez betegség, nem hiszti.
Jövő héten megyek pszichológushoz, remélem tud segíteni.
A szülést el sem tudom képzelni másképp, mint császárral. Eddig úgy gondoltam, hogy direkt altatást fogok kérni császárnál, de miután megtudtam, hogy altatásnál csövet kell nyelni, lemondtam róla. Mostani állás szerint epidurális érzéstelenítővel szülök majd.
Amit tanácsolni tudok én is, az a pszichológus.
Nekem is tanácsoltak szülés-élmény olvasását, de nekem egyáltalán nem segített. Hisz nincs 2 egyforma szülés.
A Párod meglátod elfogadja majd a császár élményét is, az a legfontosabb, hogy a baba és Te is egészségesek legyetek. És sok kórházban az apuka bent lehet császárnál is, ezt majd meg kell érdeklődni.
Hidd el, öröm lesz ha majd a kezedben tartod a babát. Szánd rá Magadat, és meg fogsz barátkozni a gondolattal. Ahogy írtam, én is rettegek, de a pszichológus segít.
11.06-os vagyok és az utolsó hozzászólónak üzenem, hogy lehet a rettegés és a nagy félelem indoka a császárnak.
Sajnálom, hogy nem volt könnyű szülésed :(
Én jövő héten megyek pszichológushoz, remélem segít majd, s azt is, hogy Ő is a császárt javasolja majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!