Mi a bevett gyakorlat a köldökzsinór elvágását illetően? Várnak míg magától nem pulzál? Kb 3 percet? (idézetet nem fontos elolvasni, így nem hosszú)
most azt olvasom ha az újszülöttet még a méh alatti szinten tartják és nem vágják el kb 3 percig a köldökzsinórt, addig a gyermek vértérfogata még nőhet 32 %-al, amivel megelőzhető lenne a csecsemőkori vérszegénység.
nincs fogadott orvos, szülés, tehát külön szólnom kellene, vagy bevett gyakorlat hogy legalább megvárják azt hogy leáll a köldökzsinórban a keringés?
"Svéd kutatók szerint a születés után legalább három percet kellene várni a köldökzsinór elvágásával, mert ilyenkor annyi vér megy még át az újszülöttbe a méhlepényből, amennyi segít megelőzni a csecsemőkori vérszegénységet. A születést követő első pár percben ugyanis az újszülött jelentős mennyiségű vért kap még a méhlepényből. A svéd kutatók szerint ha egy időre született újszülöttet 10 centiméterrel a méh szintje alatt tartanak a születést követő 3 percben, akkor vértérfogata átlagosan 32 százalékkal nő. Így ha a köldökzsinórt késleltetve szorítják el és vágják át, vagyis 2-3 perccel a születést követően vagy azt megvárva, amikor már nem pulzál, nagyobb vértérfogatot eredményez, mintha közvetlenül a születés után szakítanák meg a vértranszfúziót "
ezt én is hallottam, lótusszülés a neve, én nem pártolom egy rohadó placentával táplálni egy babát
(amúgy lehet nemhiszem hogy vinnék mindenhova a babát)
Tudom, hogy nem mostani a sztori.
A köldökzsinórt egyébként azért nem vágják el azonnal,
mert ne adj Isten újraélesztésre kerülne sor, ahol már
eljutottunk abba a stádiumba, hogy komprimálni kell, illetve iv gyógyszereket kell adni, akkor ott van még a köldök, amiben van két artéria és egy véna. Így nem kell megszúrni, vagy megfúrni i.o a kicsit. Ez nagyon előnyös lehet, ha esetleg keringésmegállás miatt újraélesztés zajlana, szóval ezért szoktak várni picit az elvágással.
Nem túl sokat, de két-három percet valóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!