Mi a jelentősége annak, hogy a köldökzsinór elvágásánál megvárják-e, hogy abbamaradjon a pulzálás?
Figyelt kérdés
Vagy mindig megvárják? Még csak most fogom szülni az első babát, nem értek hozzá. Csak múltkor, amikor anyóssal beszélgettem beszélt valami ilyesmiről, hogy utánaolvasott dolgoknak és hogy ez valamiért fontos. Bevallom beteg voltam, fáradt voltam, így nem kérdeztem rá, hogy ez miért fontos, de most eszembe jutott.2014. dec. 6. 21:54
1/4 anonim válasza:
Nekem is első baba jön egy-két hét múlva,és énis hallottam ezt valahol. Úgy emlékszem olyasmi miatt,mert addig is táplálja a méhlepény,és az egyszeri köldökzsinórvér.. valami ilyesmi :/
2/4 anonim válasza:
Mert még kap belőle oxigéndús vért, nem egyből az életéért küzdve kell levegőt vennie (hú, ez így hülye megfogalmazás, de értitek).
3/4 anonim válasza:
Nálam szülés közben megrepedt a köldökzsinór, spriccelt belőle a vér, így azonnal el kellett vágni. Ilyenkor vagy a babából az anyába vagy az anyából a babába kerül több vér. Nálunk az első következett be, ezért kellett vért kapnia a babámnak a 2. napon, már nagyon kritikus volt valamelyik értéke. (aztán, hogy ez így van-e vagy sem azt nem tudom, az egyik doki ezzel indokolta)
4/4 anonim válasza:
Azert kell megvarni, mert a baba verenek 1/3a a koldokzsinorban van szuleteskor es ha pulzalaskor vagjak el, nem jut vissza.
Ezert van rengeteg babanak verszegenysege par honapon belul.
Akinel turelmesek az orvosok, nem verszegeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!