Szülés előtt lehet UH-t kérni, hogy kiderüljön, hogy rajta van-e a köldökzsinór a pici nyakán?
én azt nem értem, ez miért nem evidens? Miért hagyják szenvedni a babát-mamát, ha egy egyszerű vizsgálattal megnézhetőek lennének ezek a dolgok (fekvés, zsinór)?
Miért kell vajúdni 10en órákat, aztán császározni sürgősségiben, ahol több esély van a bajra, mint egy program cs. esetén?
Vagy miért lesznek oxigénhiányos kicsik, ha egy vizsgálattal elébe lehetett volna menni?
Fogadott orvos nélkül szerintem le fognak szerelni valami dumával.
Egyébként én sem értem,hogy ez miért nem protokoll. Egy másodperc ránézni, és elég sok bajt meg lehet vele előzni.
Az én fiam nyakán 4-szer volt rajta. Szerencsére császár lett, de akkor még nem tudták,hogy mi a baj, csak hogy nem akar mozogni. Amikor kivették akkor látták,hogy rajta van többszörösen a zsinór. Na ha én nekiállok normál úton szülni, tuti nem éli túl a gyerek!
Azért nem protokoll, mert felesleges. És ha rajta van, akkor mi van? Rengeteg gyerek nyakán rajta van a zsinór, ez még nem indikáció a császárra. Akkor kell császározni, ha nem jó a szívhang. Azt meg a CTG-n látják, ami viszont kötelező.
A gyerek fekvését meg egy szimpla manuális vizsgálattal is meg lehet állapítani, nem kell hozzá UH.
Köszönöm a válaszokat!
Most a harmadik babánkat várom és nekünk sajnos az első kettővel nagyon rossz élmény volt a szülés a nyakukra tekeredő köldökzsinór miatt. Mindkét szülés magzatvíz elfolyással indult + fájásgyengeség.
Az első alkalommal az volt a furcsa, hogy a kicsi nem akart beilleszkedni még 18 óra múlva sem, végül az utolsó percben csak úgy nyomták a hasamat, hogy sikerült letépni a méhlepényt és ki tudott bújni (épp nem volt szabad a műtő). Ő a koraszülött intenzívre került, mert nem reagált semmire, légzésproblémái voltak... Én meg várhattam, hogy felszabaduljon a műtő, mert belül össze kellett rakni.
A második gyerkőc elakadt a legrosszabb helyen (oxigénhiány, zúzódások, csonttörések, a bevérzett szem miatti látásproblémák). Gyakorlatilag úgy húzták, nyomták ki belőlem, mert már nem volt idő császárra sem. Engem utána megint a műtőben kellett rendbetenni, mert nem volt idő a finomkodásra.
Végül mindkét szülés után azt mondták, hogy jobb lett volna a császár, mert így majdnem rámentünk. Akkor volt orvosom, de ő tojt rám, az ügyeletesek meg nem akartak foglalkozni velem, mert volt orvosom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!