Elnézést hölgyek, de meg lehet kérdezni milyen érzés szülni?
Hát nekem ilyen szorulásom még nem volt. :)
Nekem olyan érzés volt, mintha a gyomorszámnál satuba fogták volna a hasam, aztán mikor már jó erősen megszorították,akkor elkezdték volna húzni lefelé, és a hasam aljáig meg se álltak volna. Utána pihi, aztán folyt.köv. A kitolásnál meg nyomni kell veszettül, és óriási megkönnyebbülés, mikor kicsusszan a bébi.Amúgy gondolhatod milyen durva fájás,mikor fájás közben csinálják a gátmetszést,ott ollóval vágnak, és a fájástól nem érzed,mikor elvágnak az ollóval.
Ja,és mindezek ellenére nagyon is megéri. Én is már a másodikra készülök, úgyhogy ki lehet bírni. Értük mindent.
2 gyerekem van a kisebbik 5 hetes, így friss élmény.
Fáj, de eleinte nem vészes,jön egy görcs, rövid ideig tart, elmúlik percekig vársz a következőre. Aztán egyre sűrűsödik.
Nekem az volt a legrosszabb hogy amikor már folyamatosak voltak a fájások nem ülhettem a nagy labdán hanem feküdnöm kellett.
Ami borzalmas fájdalom az kb fél óra volt mindkét gyereknél. Illetve talán annyi sem....
A vakbél meg epegörcs stb fájdalmával szemben az nagy különbség hogy ennek értelme van. Minden egyes fájás azt jelenti hogy jön előre a baba és mindjárt találkoztok személyesen...megtörténik amire 9 hónapot vártunk :)
Minden fájdalmat megér :)
Szerintem meg egyáltalán nem borzalmas fájdalom. Nagyon fáj, de létezik nagyobb fájdalom, szerintem nem is kevés. És nekem egyáltalán nem jött be ez az "engedd fájni" dolog. Ahogy elengedtem az izmaimat, annál jobban fájt.
Hozzá tartozik, hogy nekem a menzeszeim is elég erősek voltak régebben, úgyhogy nagy meglepetés nem ért.
Olyan is volt, hogy egy komolyabb hascsikaráskor azt gondoltam, na, ha a szülés ennél rosszabb, biztos nem bírom ki. Hát kibírtam. És igaziból szerintem nem rosszabb, mint egy erőteljes hasi fájdalommal járó rosszullét. Csak itt társul hozzá egy euforikus tudatállapot, mert az egész nagyon izgalmas dolog.
De az is tény, hogy nekem komplikációmentes szülésem volt. Biztos vagyok benne, hogy ahol nem sima a baba útja, ott a mama sokkal jobban megszenvedi, mint én.
Négykilós babát szültem, nálam minden nehézséget ez okozott. Ha valaki garantálná, hogy a további gyerekeim jóval kisebbek lesznek, szerintem nem is félnék a szüléstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!