Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elnézést hölgyek, de meg...

Roadkill kérdése:

Elnézést hölgyek, de meg lehet kérdezni milyen érzés szülni?

Figyelt kérdés
Fiú vagyok és nagyon kiváncsi erre a dologra mint pl:hogy lehet kibirni,meddig tart,stb.

2015. máj. 7. 14:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hát nekem ilyen szorulásom még nem volt. :)

Nekem olyan érzés volt, mintha a gyomorszámnál satuba fogták volna a hasam, aztán mikor már jó erősen megszorították,akkor elkezdték volna húzni lefelé, és a hasam aljáig meg se álltak volna. Utána pihi, aztán folyt.köv. A kitolásnál meg nyomni kell veszettül, és óriási megkönnyebbülés, mikor kicsusszan a bébi.Amúgy gondolhatod milyen durva fájás,mikor fájás közben csinálják a gátmetszést,ott ollóval vágnak, és a fájástól nem érzed,mikor elvágnak az ollóval.

Ja,és mindezek ellenére nagyon is megéri. Én is már a másodikra készülök, úgyhogy ki lehet bírni. Értük mindent.

2015. máj. 7. 22:09
 12/18 anonim ***** válasza:

2 gyerekem van a kisebbik 5 hetes, így friss élmény.

Fáj, de eleinte nem vészes,jön egy görcs, rövid ideig tart, elmúlik percekig vársz a következőre. Aztán egyre sűrűsödik.

Nekem az volt a legrosszabb hogy amikor már folyamatosak voltak a fájások nem ülhettem a nagy labdán hanem feküdnöm kellett.

Ami borzalmas fájdalom az kb fél óra volt mindkét gyereknél. Illetve talán annyi sem....

A vakbél meg epegörcs stb fájdalmával szemben az nagy különbség hogy ennek értelme van. Minden egyes fájás azt jelenti hogy jön előre a baba és mindjárt találkoztok személyesen...megtörténik amire 9 hónapot vártunk :)

Minden fájdalmat megér :)

2015. máj. 8. 06:47
 13/18 anonim ***** válasza:
még a görcsökhöz annyit,hogy mellé olyan derékfájdalom mintha éppen készülne ketté törni a derekad. a kitolás inkább olyan erősen feszítő érzés,nyilván ahogy feszíti kijjebb
2015. máj. 8. 12:35
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg egyáltalán nem borzalmas fájdalom. Nagyon fáj, de létezik nagyobb fájdalom, szerintem nem is kevés. És nekem egyáltalán nem jött be ez az "engedd fájni" dolog. Ahogy elengedtem az izmaimat, annál jobban fájt.

Hozzá tartozik, hogy nekem a menzeszeim is elég erősek voltak régebben, úgyhogy nagy meglepetés nem ért.

Olyan is volt, hogy egy komolyabb hascsikaráskor azt gondoltam, na, ha a szülés ennél rosszabb, biztos nem bírom ki. Hát kibírtam. És igaziból szerintem nem rosszabb, mint egy erőteljes hasi fájdalommal járó rosszullét. Csak itt társul hozzá egy euforikus tudatállapot, mert az egész nagyon izgalmas dolog.

De az is tény, hogy nekem komplikációmentes szülésem volt. Biztos vagyok benne, hogy ahol nem sima a baba útja, ott a mama sokkal jobban megszenvedi, mint én.

Négykilós babát szültem, nálam minden nehézséget ez okozott. Ha valaki garantálná, hogy a további gyerekeim jóval kisebbek lesznek, szerintem nem is félnék a szüléstől.

2015. máj. 8. 22:18
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen a heroin, de a szülés alatt termelődő hormonok hasonlíthatnak hozzá, mert a szülést végig élveztem, valami különös eufóriában és azóta is vágyom arra az érzésre. Még!Még! Méééég!!!! (beavatkozás-mentes szülésem volt)
2015. máj. 9. 11:08
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Rettenetes, nekem csontfájdalomhoz hasonlított, mintha mondjuk brutális csonthártyagyulladásom lenne a medencémben és minden körülötte lévő csontban (derék, stb), és a legkisebb érintés olyan fájdalommal jár, hogy csak üvöltenél egyet és levegőt se kapsz. És mintha mindezek ellenére szétfeszítenék azokat a csontokat. Én így éltem át. Félve mentem el pisilni, és mikor épp a wcn is jött egy fájás, összegörnyedve kapaszkodtam amibe tudtam, nagyon rossz volt. Mindez a durva rész tartott 6-8 óráig, az enyhébb vajúdás meg még plusz harminc óra volt előtte. Az se kellemes. A kitolás meg... nem éreztem sokat. Totál érzéketlen lesz minden ott lent, az utolsó vizsgálatokat se, burokrepesztést se, gátmetszést se... azt se hogy épp hol a baba, azt se, hogy kijött. Egyszercsak sírt :D
2015. máj. 10. 20:37
 17/18 anonim ***** válasza:
36-38 órát vajúdtál? uhhh
2015. máj. 11. 09:28
 18/18 anonim ***** válasza:
en eppen aznap szultem amikor feltetted a kerdest, es majdnem akkora is lett meg a kicsi :) 13:50-re :) rettenetes erzes , kibirhtatlan , emberfeletti fajdalom, nehez leirni es hasonlitani barmihez. a legrosszabb amikor sokaig tart a vajudas, mint nekem, 16 oran at, es azt kezded hinni hogy sosem lesz mar vege...probaltam ra felkeszulni, (elso baba) neztem videokat, olvastam rola...de hiaba , mert amit ateltem azt sehol nem mutattak vagy irtak le. Amikor levittek a szuloszobara akkor szembesultem azzal mi is var ram, hallgattam a szulo anyakat kiabalni...amig vajudtam azt hittem en majd hos leszek nem fogok orditani stb...hat 12 ora vajudas utan megiscsak elkezdtem enis a sikitast :) nem kaptam fajdalomcsillapitot, de gazt szivtam , azt is csak az utolso 4 oraban. Nagyon faj. Nem tudom felidezni mar a fajdalmat, mert ugy eltette jo melyre a tudatom , hogy ne is emlekezzek ra :) ezert nem tudom neked leirni, bar melyen tudom hogy rettenetes volt...de talan azert felejtjuk ezt el mi nok, hogy tudjunk tobb gyermeket is vallalni, mert ha emlekeznenk tisztan akkor biztos hogy nem vallalnek mar en sem tobbet...most ket es fel het utan viszont azt mondom , hogy johet majd meg egy...bar a szulest kihagynam :DDDD dehat csak ezen keresztul vezet az ut, es igen...megeri.
2015. máj. 25. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!