Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Altatásos császárt lehet kérni?

Altatásos császárt lehet kérni?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti, remélem az is marad :)

Egy gyereket terveztünk, így is lett. A szüléssel iszonyúan megszívtam: forgási rendellenesség, fájásgyengeség, szülőcsatornában elakadás, vákuum. Utána a méhlepény nem jött le, kézzel tépkedték (10-es skálám 15-ös volt a fájdalom). Majd műtőben pucoltak ki és raktak össze. Majdnem egy liter vért vesztettem közben.

A doki mondta, hogy ezek után, ha még terveznénk gyereket, kizárólag programozott császár, mert óriási szerencsénk volt, hogy a gyerek se lett fogyatékos és nekem se kellett kivenni a méhemet.

Emiatt is rettegek a teherbeeséstől, gumi, megszakítás, hormonális fogamzásgátlás, épphogy páncélruha nincs rajtam. Spirált tervezek.

Ha mégis becsúszna terhesség, megtartanám, de a probléma: pszichésen alkalmatlan vagyok egy ébren átélt műtétre. A császárral nincs gondom, de az, hogy én teljesen tudatomnál vagyok...áh, kizárt.

Ha véletlenül bekövetkezne, van rá bármilyen mód, hogy altatásban történjen a császár?

2015. máj. 1. 22:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
elköttetés?
2015. máj. 1. 22:43
 2/14 anonim ***** válasza:
Nyilván megfelelő helyen, olyan orvosnal kerheted. Vagy magankorhazban meg is kérdezik hogy szeretnéd. Ha vagy elég tökös simán nem írod alá az érzéstelenítéses papírt és altatást kérsz. Nrm tudnak mit tenni. El fognak altatni... az mas kérdés persze hogy megeri e.
2015. máj. 1. 23:00
 3/14 A kérdező kommentje:

Elköttetéssel az a bajom, hogy 30 vagyok. Nem tudom garantálni magamnak, hogy 10 év múlva is így fogok gondolkozni.

Anno anyám mondta szülés után, hogy kössék el, ő ezt soha többet. Az orvosa mondta, hogy csúnyán hangzik, de ha engem és apámat is elveszít egy autóbalesetben X év múlva, akkor mi lesz? Vagy elválnak és új kapcsolata lesz.

Egyik se következett be azóta sem, de az orvosa érvelését valahol megértem. Mondjuk nekem se lett testvérem, de ott már egészségügyi okok játszottak közre, anyám néhány év után már szeretett volna második gyereket.

2015. máj. 1. 23:42
 4/14 anonim ***** válasza:
Én is altatásos császárt szeretnék, bár még nálam se aktuális, de mivel már most tudom hogy csak programozottal szülhetek, és láttam egy-két császármetszést úgy gondolom, nem bírnám elviselni ébren. DE mindenki azt mondta hogy ez a babára nézve lehet veszélyes, légzésdepressziót okoz ami súlyos következményekkel járhat a babára nézve.
2015. máj. 2. 09:30
 5/14 anonim ***** válasza:

Érzéstelenítéssel szültem császárral.

Nem mondom ,hogy nem volt kellemetlen, vagy nem fájt néha kicsit, de azt a 20 percet simán ki lehet bírni.

Pszichológus tud segíteni...

Mert aki ilyen szinten fél a szüléstől, azon segíteni kell.

2015. máj. 2. 09:50
 6/14 anonim ***** válasza:
Nekem altatásos császárom volt, mert nem hatott az érzéstelenítés és éreztem, ahogy nyiszálnak. Gyorsan elaltattak. Megmondom őszintén én nagyon sajnálom azóta is, hogy így alakult, mert úgy érzem lemaradtam a legszebb percekről. A férjem is lemaradt, mert az altatás miatt nem jöhetett be a műtőbe. Azóta is hiányérzetem van, mintha nem fejeztem volna be a dolgokat. Biztos, hogy ezt találod a legjobb megoldásnak? Hidd el, nem olyan félelmetes ébren lenni. Beszéltek hozzám, nyugtattak. Persze odáig már nem jutottam el, hogy érezzem, amikor bennem matatnak csúnyán írva, tehát arról a részéről nem tudok nyilatkozni milyen érzés, de én sajnálom, hogy lemaradtam arról, amit 9 hónapja vártam. Utána nem is kaptam meg a kicsit sokáig, mert észhez kellett térnem. Megnézni megnézhettem, de a kezembe nem adták. Az egyik rokonom úgy lett terhes, hogy skizofrén. Neki is érzéstelenítéssel csinálták a császárt. Hónapok óta nem szedte a nyugtatóit, tehát gondolhatod milyen állapotban volt, én ennek ellenére sem altatták és szépen végig csinálta a dolgokat. Spirál mellett is ismerek nem egy embert aki terhes lett. A Mirena hormonos spirált viszont nagyon ajánlják, mert nagyon ritka a teherbeesés esélye.
2015. máj. 2. 10:05
 7/14 anonim ***** válasza:
Én két gyereket szültem császárral,érzéstelenítéssel. Semmi fájdalmat nem éreztem. Talán az első kellemetlen volt egy kicsit,de a második babát olyan hamar kiemelték,hogy még meg is lepődtem. Utána odatartották az arcomhoz,és az valami fantasztikus érzés volt! (Az első babánál ezt sem kaptam meg. :( ) Nekem meg a császár miatt van rossz érzésem,én szerettem volna természetes úton szülni. Az utána következő pár nap,na az borzalom!!! Szerintem ez jobb,mintha nem tudnék semmiről. Persze nem vagyunk egyformák. Ha esetleg aktuális lesz a dolog,a dokiddal majd megbeszélitek hogy legyen. Addig még tájékozódj!
2015. máj. 2. 11:01
 8/14 anonim ***** válasza:

Nincs egy hete, hogy császárral szültem: nem mondom, hogy kellemes élmény, hogy matatnak bennem, de azért túl lehet élni. Az ember a gyerekéért sokkal többet képes elviselni, megtenni, mint azt gondolná.

Azt tudom tanácsolni, amit fentebb már írtak: keress fel egy pszichológust, mert nem sikerült feldolgoznod az előző szülésedet, és ez később a gyerekkel való kapcsolatodban is okozhat problémákat, nem beszélve a szexuális feszültségekről a férjeddel.

Aki elköttetést írt, szerintem úgy értette, hogy a férjedet kellene elköttetni, az visszafordítható.

2015. máj. 2. 11:12
 9/14 A kérdező kommentje:

Nem, a szülés pszichésen nem okozott traumát, ott csak fizikailag voltam xarul pár hétig. Törött farokcsont, az alvázam meg úgy nézett ki, mint akit órákig acélbetétes bakanccsal rugdostak, lila volt és ödémás.

De mondom, pszichésen nem rázott meg a dolog.

Egyéb műtétem már volt. Ha altatnak, felőlem kipakolhatják a belső szerveimet és legózhatnak vele, úgyse vagyok magamnál.

Olyan műtétem még nem volt, ahol ébren, TUDATOMNÁL vagyok. Tűktől is rettegek, a terhességi vérvételek is problémásak voltak. Fehéredtem, ájultam, fektettek, nyugtattak, én meg remegtem. De ez terhesség előtt is így volt, nem azzal volt összefüggésben.

A problémám inkább az, hogy invazív beavatkozást pszichésen nem tudnék úgy elviselni, hogy tudatomnál vagyok.

Férjemnek felvetettem már a vaszektómia lehetőségét. Annyira nem ugrált örömében, az ő teste felett pedig nem akarok erőszakosan rendelkezni - fordított esetben ő se szól bele, hogy én a sajátommal mit szeretnék csinálni.

De a kérdés elvi csak, nem tervezünk több gyereket és a jelenlegi álláspontom szerint ez így is marad. Véletlen terhességnél lennék meglőve, hogy most mi legyen...

2015. máj. 2. 14:34
 10/14 A kérdező kommentje:
Egyébként én a nyolcvanas évek elején születtem altatásos császárral.
2015. máj. 2. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!