Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Altatásos császárt szeretnék!...

Altatásos császárt szeretnék! Ennek mi a menete? Beöntés kell? Ha igen miért? Injekciót hová kapok?

Figyelt kérdés
2014. febr. 15. 21:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
33%
valószinű kapsz meg katétert is tuti kapsz, pont ugy zajlik mint bármelyik altatás, igy késöbb kaphatod meg a babádat. biztos jó ötlet ez? Nagy az esély a hugyuti fertözésre a katéter miatt és fájni fog atorkod az intubáci miatt. Injekció az lesz hogy a kezedben biztositanak vénát amin át kapod az altatót. Ráadásul a babádat is rögtön ilyen szernek akarod kitenni, belé is fog belüöle jutni....
2014. febr. 15. 21:20
 2/11 anonim ***** válasza:

Hát első lépésként: az, hogy mit szeretnél, az édeskevés. Annak oka kell, h legyen, mégpedig orvosi oka.

Menete: nekem adtak beöntést, bár akkor nem tudtuk még, h császár lesz. Általában azért kell beöntés, hogy ne tojd össze az orvost/gyereket az erőlködésbe sima szülés alatt.

Injekciót nem kapsz, egy branült kapsz, abba adják az altatót, előtte pucéran felfektetnek a műtőágyra ugye...

Kapsz oxigént, majd amikor beadták az altatót, és elkezdődik nálad a "film" akkor kezdik meg a műtétet.

Itt láthatod, hogy zajlik:

http://www.youtube.com/watch?v=gJeRWGxOTcA

utána varrás, kötözés---->szoba.

Első felkelés szörnyű, de komolyan, utána nem olyan rossz, én spec majd egy hétig úgy mentem, mint aki besz4rt. Kb ennyi.

3/11 anonim ***** válasza:
Császármetszést csak orvosi indok alapján végeznek (gondolom Neked is indokolt),de általában a gerincérzéstelenítést szokták javasolni,mert az altatás veszélyesebb a babára nézve.Ha ragaszkodsz az altatáshoz,ezt az altatóorvossal kell megügyezned,de én biztosan nem választanám.Nekem is császárom volt,de Én alig vártam,hogy kiemelés után megpillanthassam a pici Babámat,nem szerettem volna végigaludni az egészet.Kórháza válogatja,nálunk előtte adnak beöntést,injekciót azt nem,branült tesznek a kezedbe,amibe az infúzió fog folyni.
 4/11 A kérdező kommentje:
Nekem indokolt, gerincműtétem volt sajnos! Én is szívem szerint szülnék, de sajnos ez a " törvény"
2014. febr. 15. 21:23
 5/11 anonim ***** válasza:
3.válaszoló vagyok.Ha gerimncműtéted volt,akkor nem is nagyon kell győzködnöd az altatóorvost,mert ebben az esetben nem szokták erőltetni a gerincközeli érzéstelenítést.
2014. febr. 15. 21:26
 6/11 A kérdező kommentje:
Igazából nagyon félek tőle, a fájdalomtól, úgy mindentől! Félek hogy a babámnak is baja lesz, légzéshiány vagy bármi! Ugye nagy az orvos tudomány és nem lesz baj????? Illetve kicsi a esélye??
2014. febr. 15. 21:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Nyugi kicsi rá az esélye, hamar kikapják majd. Mégha nem is ez a legjobb módja a gyerekszülésnek ha muszáj hát muszáj.
2014. febr. 15. 21:32
 8/11 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Ne aggódj,az orvosok mindent meg fognak tenni,hogy altatás után pár perc múlva már kiemeljék a babát,nagyon gyorsan dolgoznak ilyenkor,hogy a pici szervezetébe minél kevesebb jusson az altatószerből.
2014. febr. 15. 21:33
 9/11 anonim ***** válasza:

szia!

a gerinc műtét miatt kell az altatás császár? spinális érzéstelenítést nem kaphatsz??

én mikor megtudtam, hogy elaltatnak császárnál...teljesen kiborultam, és mint kiderült jogosan. én sajnos nem a rózsaszínfelhős császáros vagyok. kapsz katétert az tuti - miután levették nem volt semmi gondom, se fertőzés se gyulladás-. nekem beöntés semmi nem volt. 12 órával műtét után már sétáltam lassan. a babám alacsony apgar értékkel született az altatás miatt,10-ből 5öt kapott, majd az 5 perces értékei mikor kiment az altató rögtön 8-9 lett. nálam nem tudom miért, de nem 5 perc alatt emelték ki a kisfiam, így mikor kivették észre sem vette, aludt, mint csipkerózsika. én borzasztóan ébredtem, de ezt hagyjuk.

most 3 hónapos a kisfiam, 36+6ra született, teljesen egészséges :) ha altatás miatt alacsony apgart kap ne ijedj meg, az az altatótól lehet.

2014. febr. 16. 01:51
 10/11 anonim válasza:

Szia.

Melyik városban,kórházban szülsz?Sajna nekem is tavaly ilyenkor volt a gerincműtétem,és én is félek az altatástól.Nekem még ne mondták h tuti az lesz.Vagy ezt is kórház válogatja? Kitartás!! :D 39+2 km

2014. febr. 16. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!