Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császár menete?

Programozott császár menete?

Figyelt kérdés
Hát úgy néz ki programozott császárom lesz,mivel faros a lánykám.Mi a menete,ébren vagy közben,mikor állítanak fel utána,utána rögtön elkezdesz vérezni tisztulni,mikor lesz tejed?A baba kiskönyvét kiállítja a kórház?Jövő héten megyek a szülésznőmhöz,de addig is szeretnék infót gyűjteni!!:)37 hetes kismama
2012. szept. 6. 10:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

A barátnőmnek faros volt a babája, de mivel minden rendben volt, megvárta a dokija, hogy mi lesz: a 38. héten elfolyt a magzatvíz, oxitocinra kötötték, 7 órát vajúdott (a természetes folyamatok beindulása miatt) és csak utána császározták.

Nálam indítás volt a 40+6 napra, nem jó helyen volt a buksija, semmit nem tágultam: előtte nap felvettek a kórházba (5percre lakom, hazajöttem), másnap reggel bementem, beöntés, előkészítés, a liftben elkezdett folyni a magzatvizem, 7.30kor bekötötték az oxitocint, semmilyen fájásom nem volt, dokim megvizsgált, semmi változás nem volt, 5 kor császár. Mivel EDA-t nem kaptam, mert a szülőszobán nem volt fájásom, így spinális érzéstelenítéssel végezték a császárt, ébren vagy közben, teljesen tiszta a tudatod, fájdalmat nem érzel, de azt igen, hogy történik valami oda lent (előkészítenek a műtőben, megszúrják a gerincedet, letakarnak, fertőtlenítenek, vágnak, varrnak) max fél óra az egész. A fejedet nem emelheted, persze amikor odatartják a manót, nem tudod megállni, na nekem 4 napig pokolian fájt a fejem reggelente. 5kor császároztak a reggeli vizit után, 9 körül állítottak fel: katéter ki,zuhanyzás, hát az első rémes....

Rögtön elkezdesz tisztulni, éjjel elég sok vér távozik még, iszonyatosan fáj, kérj azelőtt fájdalomcsillapítót, mielőtt fájdalmat éreznél és még hat az érzéstelenítés, mert nagyon durva az első pár óra utána.... 4 nap után elég volt a sima betét, 2 hét múlva csak tisztasági kellett.

3 nap után volt mérhető tejem, úgy, hogy óránként cicin volt nappal éjjel 2 óránként.....

Kiskönyvet megkapja, amikor hazajöttök a zárójelentéssel együtt. 2 hónapos manó anyukája

2012. szept. 6. 10:45
 2/15 anonim ***** válasza:

Kiegészíteném a válaszolót(tökéletesen leírt mindent:)) a fájdalomcsillapító kapcsán, hogy injekcióba kérd, mert a bogyók nem használnak! Vagyis nem eléggé.. Boldog babavárást, mielőbbi felépülést. :)

(császáros voltam, 1éves a lánykám)

2012. szept. 6. 13:58
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!Igazából attól tartok,hogy milyen az mikor műtét közben teljesen éber vagy,nem pánikoltatok tőle??(nem vagyok pánikolós,csak ez olyan félelmetes)De a babáért mindent!!:))
2012. szept. 6. 14:50
 4/15 anonim ***** válasza:

2.vagyok!

Figyelj, ez normális, hogy félsz! Mindenki fél, nyugi.. :)

Előtte kapsz infúziót, ha már ott leszel, azon fogsz gondolkozni, hogy mikor sír fel végre, utána, amikor elviszi a csecsemős lefürdetni, megmérni, akkor már elég kómás leszel, és kb 5percnek fog tűnni, amikor összevarrnak! :) Nem lesz semmi gond! :) Utána nehéz, főleg éjszaka, amikor fordulnál és az egyébként is elernyedt izmaidat használnád, de kibírható!

2012. szept. 6. 15:07
 5/15 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok: nekem infúzióba is adtak és ment az a kis adagolós gép is, úgyhogy jó volt a cucc :)

Nem azon fogsz pánikolni, hanem azon, hogy a babával minden rendben legyen. Ott már 100-ad rangú lesz, vled mit csinálnak, de hidd el, a legrosszabb a műtétkor a szúrás lesz a gerincedbe, és vicces lesz, amikor áttesznek az ágyra és össze-vissza lesznek a lábaid és Te nem érzel mellkastól lefelé semmit. Legalábbis én röhögtem, persze boldog voltam, mert ahogy a pici fiam a szembe nézett, az leírhatatlan.....2 óránként hozták szopizni és miután felkeltem és rendben voltam, már nálam lehetett, ami iszonyat fura volt: egyszerre voltam boldog, kétségbeesett. Erre készülj fel, mert a hormonok legalábbis nálam, elég furcsa dolgokat műveltek: mindenen bőgtem 2 hétig.

2012. szept. 6. 15:10
 6/15 A kérdező kommentje:
És még attól tartok,hogy mivel allergiás vagyok,hogy akkor fog rám jönni a tüsszögő roham,meg hogy nem fog hatni az érzéstelenítő stb.Persze nem kattogok ezen egész nap,mert akkor tutira bevonzanám,csak néha előjön.Már nincs sok hátra!
2012. szept. 6. 15:11
 7/15 A kérdező kommentje:
Igen a gerinc érzéstelenítőtől is félek,hogy mozdulni sem szabad amíg beadják ugye?Szépen kiderülnek hogy mindentől félek!:))De már alig várom a lánykámat,már ha lány lesz mivel 100%-ra nem tudták megmondani:)!!Tényleg és enni miket lehet enni mit adnak a kórházban,otthon is figyelni kell valamire?
2012. szept. 6. 15:17
 8/15 anonim ***** válasza:
előző vagyok! szóval, én is császáros voltam, 11hós a lánykám, ugyan így tartottam mindentől, pláne hogy hatni fog-e, érezni fogom -e közben a hatalmas fájdalmat! :) de hidd el nekem, a legkellemetlenebb a kúp lesz, császár előtt! Ugye hogy majd szól a nővérke, hogy tessék a kúpot felhelyezni, jó tanácsként mondom: sétálgass, de a wc-től messzire ne menj, mert hirtelen fog rád jönni a szapora! :) Az egészben ennyi lesz a kellemetlen, na meg utána a fájdalom. Ha betartod azt, hogy nem emelsz fejet, elkerülöd a migrénes fejfájást és tényleg csak a hasad fog fájni!
2012. szept. 6. 15:18
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem fogsz tudni bemozdulni! Először körbeszúrja az anesztes doki a területet, ahova megy az érzéstelenítés, utána lefog a beteghordó fiú! Na nem durván, csak hogy véletlen se mozdulj :)
2012. szept. 6. 15:20
 10/15 anonim ***** válasza:
előző voltam.. :)
2012. szept. 6. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!