Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg lehet azért császárt...

Tényleg lehet azért császárt kérni, mert valaki alacsony?

Figyelt kérdés
Barátnőm szerint lehet. Nem hallottam még ilyenről. 155-156 centinél és ez alatt szerinte lehet. Ti hallottatok róla?
2015. ápr. 2. 17:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
nem hallottam róla, és teljesen értetlenül állok az előtt, ha valaki egészségügyi ok nélkül kéri a császárt. Sokkal rosszabb mint a természetes szülés.
2015. ápr. 2. 17:21
 2/13 A kérdező kommentje:
Én 156 vagyok de nem mondta az orvos hogy választhatok, és igaz hogy nehéz elhúzódó szülésem volt, de azért sikerült kiszenvednem a lányom.
2015. ápr. 2. 17:23
 3/13 anonim ***** válasza:
nekem se mondta, 158 körül vagyok mondjuk, de meg se fordult a fejembe. ennek ellenére az lett a vége, nem fért át a medencémen.
2015. ápr. 2. 17:34
 4/13 A kérdező kommentje:
Akkor sürgősségi császárod volt? Megkérdezhetem hogy mennyivel született a pici?
2015. ápr. 2. 17:39
 5/13 anonim ***** válasza:
3650 grammal. keskeny a medencém, ráadásul indítani kellett mert nem indult be... nem tudom hogy ez sürgősséginek számít, végül is vajúdhattam volna még 5 órát és utána már sürgős lett volna :D így meg csak 4 órát vajúdtam, de ez is elég viszonyítási alapnak hogy kijelentsem: inkább vajúdok 12 órát mint hogy utána 3 hétig szenvedjek a legapróbb mozdulatoktól
2015. ápr. 2. 17:46
 6/13 anonim ***** válasza:
Hát nekem van 2 kb ekkora ismerősöm és simán szültek.
2015. ápr. 2. 17:47
 7/13 A kérdező kommentje:
Igen jó nagy baba volt. Az enyém 3200g de még őt is nehezen sikerült...
2015. ápr. 2. 17:48
 8/13 anonim ***** válasza:
Én is alacsony vagyok, 158 cm és gyorsan, természetes úton szültem. A nőgyógyászom felesége még nálam is kisebb és természetes szülésre készültek. Végül császár lett belőle, de talán jobb is, mert 4,5 kg-val született mindkét gyerekük, ami mondjuk nem csoda, mert a dokim közel két méter magas és legalább 150 kg.
2015. ápr. 2. 18:41
 9/13 anonim ***** válasza:

Hát, én pont 156 centi vagyok, de nem tudok róla, hogy emiatt kérhetnék császárt... nem kérnék amúgy, de ezt nekem még egy orvos se mondta, a fogadott sem. Igaz, nagyon még nem beszélgettünk a szülésről, mert 25 hetes vagyok csak, odébb van még.

Max. azt tudom elképzelni, hogy ha ilyen pici az anyuka, a baba meg nagy, akkor inkább császároznak, nem próbálkoznak a természetes szüléssel, mert jó eséllyel úgysem sikerülne.

2015. ápr. 2. 21:56
 10/13 anonim ***** válasza:

nem egészen, a magasságnak köze van hozzá, de nem önmagában erről van szó, hanem téraránytalanságról.

olvass utána. és igen, ha fennáll, akkor nemhogy lehet császárt kérni, hanem ritkán vállalják az orvosok a sima szülést. keress rá Fefe bolgjára, 5,5 éves kisfiú, súlyos oxigénhiánnyal született, téraránytalanság miatt nem tudta megszülni, hiába nyomott, tolták, húzták :(

én vele voltam terhes, tényleg alacsony anyuka, és hatalmas pocakja volt, de már terhesen is mondta, hogy szerinte császár lesz... aztán a hülye orvos elcseszte :(

2015. ápr. 2. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!