Milyen érzés a szülés?
Pokolian fáj,de ott valahogy más világban van az ember. A fiam 6éves lesz,a kislányom 6napos :)
A fiammal 12orát vajudtam,de az elejét nem is nagyon éreztem. Az utolso 1-2óra volt ami nagyon fájt,és a kitolás előtti utolsó fájások,amikor már nem volt szünet. A kislányommal 5órát vajudtam,mivel indított szülés volt,így végig oxitocint kaptam. Így sokkal intenzívebbek voltak a fájások,viszont az az állapot,mikor nincs szünet,teljesen kimaradt. Az 5perces fájások után jött 2-3 3perces,amikor már káromkodtam,és utána egyből tolófájás. Nekem nagyon pozitív élmény volt mindkettő,pedig alapból nyafka vagyok. :D
Én se mondanám, hogy az elképzelhető legnagyobb fájdalom lenne a szülés, van bőven ami jobban fáj. Ettől még persze még nagyon fájdalmas, gondolj a legdurvább menstruációs görcsre és ez óráki, a végén már szünet nélkül.
Mondjuk én szerencsés vagyok, nem kellett semmilyen beavatkozás, első babám 3 óra alatt megvolt. A vajúdás fájt igazán, komolyan a toló fájásokra nem is emlékszem, tényleg utána is azon gondolkoztam, hogy hogy lehet, hogy nem fájt, miközben jött a baba. Ami igazán fájt, rosszabb volt mint maga a szülés, az a varrás volt a gátmetszés után. Nálam nem hatott a helyi érzéstelenítő és elég sokat kellett varrni, szóval míg a szülést kibírtam viszonylag szó nélkül, a varrásnál már majdnem ordítottam és , hogy inkább hagyják úgy ahogy van :D De van aki meg ezt nem is érzi meg, szóval tényleg minden szülés más.
Na, ezért kértem én császármetszést!
Az kibírható volt, utána, és egy nap után simán szaladtam.
Egyáltalán nem fájt sem a heg, sem a gyógyulás.
Azt láttam, hogy akik még a kórházban voltak- én egyágyasban voltam, annyi szenvedtek és közülök is 4-nek császármetszése lett a végén, abból 3 életmentő műtét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!