Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen érzés a szülés?

Milyen érzés a szülés?

Figyelt kérdés
Tudom,hülye kérdés,de kíváncsi vagyok rá.Tényleg annyira fájdalmas,ahogy mondják.

2015. ápr. 22. 19:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Pokolian fáj,de ott valahogy más világban van az ember. A fiam 6éves lesz,a kislányom 6napos :)

A fiammal 12orát vajudtam,de az elejét nem is nagyon éreztem. Az utolso 1-2óra volt ami nagyon fájt,és a kitolás előtti utolsó fájások,amikor már nem volt szünet. A kislányommal 5órát vajudtam,mivel indított szülés volt,így végig oxitocint kaptam. Így sokkal intenzívebbek voltak a fájások,viszont az az állapot,mikor nincs szünet,teljesen kimaradt. Az 5perces fájások után jött 2-3 3perces,amikor már káromkodtam,és utána egyből tolófájás. Nekem nagyon pozitív élmény volt mindkettő,pedig alapból nyafka vagyok. :D

2015. ápr. 23. 08:58
 12/19 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm mindenkinek a részletes leírást.Érdekes volt olvasgatni.
2015. ápr. 23. 09:47
 13/19 anonim ***** válasza:

Én se mondanám, hogy az elképzelhető legnagyobb fájdalom lenne a szülés, van bőven ami jobban fáj. Ettől még persze még nagyon fájdalmas, gondolj a legdurvább menstruációs görcsre és ez óráki, a végén már szünet nélkül.

Mondjuk én szerencsés vagyok, nem kellett semmilyen beavatkozás, első babám 3 óra alatt megvolt. A vajúdás fájt igazán, komolyan a toló fájásokra nem is emlékszem, tényleg utána is azon gondolkoztam, hogy hogy lehet, hogy nem fájt, miközben jött a baba. Ami igazán fájt, rosszabb volt mint maga a szülés, az a varrás volt a gátmetszés után. Nálam nem hatott a helyi érzéstelenítő és elég sokat kellett varrni, szóval míg a szülést kibírtam viszonylag szó nélkül, a varrásnál már majdnem ordítottam és , hogy inkább hagyják úgy ahogy van :D De van aki meg ezt nem is érzi meg, szóval tényleg minden szülés más.

2015. ápr. 23. 11:00
 14/19 A kérdező kommentje:
Ez a gátmetszés mindenkinél szükséges?
2015. ápr. 23. 11:06
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
Borzalmas.
2015. ápr. 24. 12:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
És (az előző vagyok) nincs "értelmes" fájdalom, csak fájdalom, aminek a funkciója annyi, hogy a szervezetben fellépett anomáliáról adjon jelzést, és ami csillapítható/csillapítandó. A fájdalomcsillapítás igénye és joga pedig a szülésre is kiterjed. Ha bármikor szülnél, ragaszkodj ehhez a jogodhoz: kérj EDÁ-t.
2015. ápr. 24. 12:31
 17/19 anonim ***** válasza:
Nagyon fájdalmas de csodálatos érzés...a legszebbb ami életed során csak történhet veled!! :-)
2015. ápr. 24. 17:16
 18/19 anonim ***** válasza:
Egy nagyon erős menstruációs görcsöt képzelj el kb. a százszorosára vagy ezerszeresére :-) Annyira hogy azt sem érzed mikor átvágják a gátat. De mikor kibújik a kis fájdalom okozó az elmondhatatlanul csodás érzés. És a picuri is ugyan ugy szenved míg megszületik.
2015. ápr. 24. 17:21
 19/19 anonim ***** válasza:

Na, ezért kértem én császármetszést!

Az kibírható volt, utána, és egy nap után simán szaladtam.

Egyáltalán nem fájt sem a heg, sem a gyógyulás.

Azt láttam, hogy akik még a kórházban voltak- én egyágyasban voltam, annyi szenvedtek és közülök is 4-nek császármetszése lett a végén, abból 3 életmentő műtét.

2015. máj. 7. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!