A szülés az milyen érzés?
Többé-kevésbé ahogy az első írta, csak mindez órákon át. Tágulás közben azért vannak szünetek, az kicsit könnyít a dolgon. Ahogy kicsusszan a baba, mintha elvágták volna a fájdalmat (persze utána még fájhat amikor tovább húzódik össze a méh, de az már nem annyira durva).
Más fájdalmaktól az különbözteti meg, hogy nincs benned pánik. Amikor hasonló intenzitású epegörcsöm volt, halálfélelmem volt.
Én nem görcsként éltem meg. Életemben 2x görcsöltem menzesz előtt és ez határozottan nem olyan volt. Inkább olyan érzés, mintha valami feszítené szét a méhszájadat hatalmas erővel. Nem vajúdtam sokáig, oxitocint kaptam, 2,5 óra alatt túl voltam rajta, de az végig intenzív fájdalom volt.
Nincs két egyforma szülés, más a fájdalom-küszöbünk, másképp fáj és különböző intenzitással. Van, akinek (nem túlzás) nem is nagyon fáj a vajúdás, van, aki meg 1,5 napos hatalmas kínokat él meg.
A kitoláskor viszont hatalmas székelési inger jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!