Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Korábbi nemi erőszak miatti...

Korábbi nemi erőszak miatti lelki gondok indokolják a császárt?

Figyelt kérdés

A gondom az, de most mmagába a történetbe nem szeretnék belemenni, hogy fiatal koromban nemi erőszak áldozata lettem és ez olyan nyomokat hagyott bennem, hogy elképzelni sem tudom, hogy természetesen szüljek. A szexuális életemmel is voltak gondok, nőgyógyász meg csak maszekba és nőhöz járok, aki tekinttel van a múltam. Pszichiáterhez járok, ezért má együtt tudok élni az egésszel.

Most kicsi babát várok, de sajnos akihez eddig jártam nem tud vállalni. Találok olyan normális orvost, aki ezt szem előtt tartva hajlandó megcsászározni? Légyszi ne válaszoljatok bunkón, így is elég nehézségem van. Köszi!

2015. ápr. 9. 12:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
44%

Sajnos egyetértek azzal, hogy a műtét nagyon kiszolgáltatott állapot. (tud lenni) Nekem két császárom volt, az első normális szülésnek indult, így volt betekintésem. Sokkal kevésbé sérül az intimitás, mint a császárnál. Ezt gondoljátok át a pszichiáterrel. És bizony a császárnál is van hüvelybe dugdosás, csak nem ézed a zsibbasztás miatt. (ki kell tágítani a méhszájat)

Lehetne a császárt diszkréten csinálni, de nem nálunk...

2015. ápr. 9. 22:22
 12/22 anonim ***** válasza:
65%

Nem értem miért kell ezen a témán állandóan vitatkozni itt. Én ugyan természetes uton szültem, de inkább császárt választanám igy utólag. 4,5 kg val született a fiam, nem volt egyszerű szülés.

A megaláztatottságról csak annyit, hogy miközben 2 szer is oda kakiltam magam alá,na ennél megalázobb nincs! magamnál se voltam a fájások között, értsd elájultam állandóan, folyamatosan vizsgáltak alulról, hol az orvos hol a szülésznő, ez is elég kiszolgáltatott helyzet.

A másik egyszerű gondolat annak a válaszolónak, aki nem képes feldolgozni hogy csaszárja volt, ha nem műtenek meg és születik egy sérült beteg babád, mindezt azért, mert te minden áron szülni akartál el tudnád viselni? Szerintem nehezebb lenne ezt feldolgozni ...

Kérdező, egy normális magándoki ezt megérti, és támogat is benne.

2015. ápr. 9. 22:51
 13/22 anonim ***** válasza:

A szexualis bantalmazas tuleloirol irtam a diplomamunkam...

Tobb szaz kutatast ragtam el angolul nemetul magyarul

Keress ra Peggy Simkins a tema nagy embere!!!

A termeszetes haboritatlan szules egy szulesznovel Minden eroszak nelkul a megoldas a tuleloknel.

Nem aldozatot irok mert eros vagy anya leszel.

Egy jo szuleselmeny sokat segithet gyoztesen kerulsz ki belole mint no mint anya.

Sajnos a CSA a nok 30% erinti es csupan 1% jar terapiara utan.

Tobb tulelo szuleset vezettem mar neha nehez volt....

2015. ápr. 11. 20:57
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
9# nagyon szemét vagy, gondold mar at miket írsz. Mindent megadnék, hogy természetesen szüljek de lehet hogy császárom lesz. Attól még igen is szülni fogok, csak máshol bújik ki a baba. De ugyanúgy vegig küzdöttem a 9 hónapot, mint más normál úton szülők. Nagyon sokakat megbantasz akik nem tehetnek arról hogy császár lett a vége....
2015. ápr. 13. 09:29
 15/22 anonim ***** válasza:
78%

"A programozott császár meg NEM szülés,hanem műtét.A kettőt ne keverjétek már."

Nagyon tévedsz kedves... a szülés az, amikor világra jön egy új élet. Van természetes és van császárszülés. A végkifejlet szempontjából teljesen mindegy, mert a kisbaba megszületik és él. A szülőket ez teszi szülővé nem a szülés módja.

2015. ápr. 13. 13:18
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Kövezzetek meg, de szerintem is a szülés az, amikor az anyuka aktívan tud résztvenni a baba világrajövetelében. A császárnál mondjuk "életet ad" kifejezést helytállóbbnak érzem. Nem gondolom, hogy ez az eszmefuttatás bárki számára degradáló lenne, ettől még nem vitatnám senkinek az "anyaságát", vagy hogy nem szenvedett meg a gyerekért, meg hogy kinek fáj jobban. Amúgy sem ez a lényeg, hogy ki mennyit szenved, teljesen mellékes a többi szempontjából.
2015. ápr. 13. 21:24
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért butaság, mert a természetes szülésnél is van olyan variáció, ahol az anya passzív. Pl vákumos szülés elakadás miatt, vagy az orvos nyomja ki belőle a gyereket, vagy az epidurál miatt teljesen más minden.

Ha megkülönböztetjük e két folyamatot, akkor nincs olyan, hogy nem degradáló. Pont az a mondanivalója, hogy "én dolgoztam keményen, te pedig nem csináltál semmit".

2015. ápr. 13. 21:33
 18/22 Vilcsianyuja ***** válasza:

Ha már ennyire elkanyarodtunk a kérdéstől, és belekezdtünk ebbe a "mikor mondhatja el magáról a nő, hogy szült" témába, szerintem egyben nincs igazatok: ez nem egy egzaktul definiálható kérdéskör. Mindenki egyénileg dönti el, miként élte meg, ami "jutott neki", és senkinek sincs joga lehurrogni senkit azért, mert a császárt is szülésnek nevezi vagy épp nem nevezi annak.

Speciell én is úgy éltem meg a császárt, hogy az nem szülés. A gyerekeim megszülettek, világra jöttek, de nem én hoztam őket a világra, hanem a doki. Én passzív voltam, semmiben nem járultam hozzá a gyerekek világrajöveteléhez aktívan. Szemben a hüvelyi szülésemmel, ahol én nyomtam ki magamból a gyereket.

Nekem ezt jelenti, de ha másnak meg mást jelent, akkor az az ő dolga, az ő élményét hadd értékelje már ki úgy, ahogy neki jól esik. Legalább ebben ne folytassunk már vérre menő vitát. Arról se kellene vitatkozni, hogy ki mennyire szenvedett meg a gyerekért, hisz a teherbeesés-terhesség-szülés-gyerekágy sorban csak az egyik folyamat maga a szülés (vagy a császár), és a folyamat többi része éppen elég nehézséget és fájdalmat tartogathat azok számára is, akik a szülés-császár folyamatát "megúszták" fájdalom nélkül egy EDÁ-val vagy spinállal. Erről megint kár volna parttalan vitába kezdeni.

Mellesleg, kedves Kérdező, nagyon csendben vagy, emésztgeted a válaszokat, gondolom. Azért légyszi írd meg, hogy mire jutottál.

2015. ápr. 13. 22:36
 19/22 anonim ***** válasza:
73%
Ha lesz masodik babam, akkor nem hogy csaszart fogok kerni, de altatast is. Egesz egyszeruen azert, mert az elso szulesem surgossegi csaszar volt. Amikor felvagtak derult ki, hogy az erzestelenito nem hatott. Azt meg egyszer nem elnem tul. Szoval ha van egy alatamasztott felelem, mint neked is, akkor bizony lehet kerni.
2015. máj. 1. 23:50
 20/22 anonim ***** válasza:
58%

Én új vagyok itt. Elolvastam mindn hozzaszolast! kedves kérdező. Ha a pszichiáterrel nem sikerült feloldani ezt a szülés körüli gátlást. ? (Vagy nem is tudom minekminek nevezzem)akkor egészen biztos vagyok benne, hogy kiallitja a papirt a csaszarhoz. De messzebb megyek. Kérd ha lehet altatásban.

Voltam bent sima szulesen es volt császárom. 5 hónapja született a lányom.

Ne gondoljátok, hogy a sima szulesnel nincs kateter. Csak nem állandó... értsd ezt úgy, hogy szegeny szülő nőt a szülő agyon 2szer.. szülés után 3 szor kateterztek.. mert a nagy baba miatt nem tudott pisilni.

Mindkét helyzet rettentő kiszolgáltatott. Engem nem különösebben viselt meg a császár, pedig nem altattak. Bár a fájdalmat is bírom, és ott abban a helyzetben nem érdekelt ki kit lát. A lányom volt az első.

Azt pedig kikerem magamnak, hogy ez nem szülés. Ott a lehetőség szinte bárki számára. Ki lehet próbálni. Nekem programcsaszarom volt, de volt vajudas, tágulás. Stb. És pont azért, hogy ne csak úgy ki legyen kapva az a gyerek... de nem csinálnám másképp. Nekem rosszabb volt az az egyetlen tágulás vizsgálat a szuloszoban mint a mutoasztalon feküdni.

Annak aki igy leszolta a császárt:ha belőled a doki úgy könyököli ki a babát... mert muszáj akkor már azt sem te magad szulted ám meg! Vagy inkább hagyjak, hhogy te nyomhasd ki, az sem gond ha betg lesz?

Szoval kérdező. Hajrá. Intezd, hgy császár legyen.. altatasban!!nem ettől leszel igazi anya!

2015. máj. 3. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!