Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti bevállalnátok?

Ti bevállalnátok?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm mind a két gyermekét úgy szülte, hogy nem volt a szülésnél sem fogadott orvos, sem fogadott szülésznő, sem fogadott ápolónő. Úgy gondolta, mivel fizeti rendesen a TB-t, ez ingyen jár, ami jogos.De kérdés, hogy nem "veszélyesebb" így szülni? Odafigyelnek eléggé így is az emberre, vagy ha nem fizetsz, akkor nagyobb az esélye annak, hogy oda nem figyelésből komplikációk támadhatnak szülés közben?

Esetleg tudnátok jó kórházat ajánlani Pest megyében, ahol nem a pénzre hajtanak az orvosok, szülésznők, ápolónők, hanem csak legjobb tudásuk szerint végzik felelősségteljesen a dolgukat?

2015. ápr. 2. 17:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Elsőnél azért fogadtunk orvost, mert a család rám beszélte. A másodiknál nem akartam, de annyi minden összejött, hogy nem mertünk nem fogadni. Utólag, hogy nem volt komplikáció azt mondom, hogy egy jó szülésznő aranyat ér. Többet, mint az orvos. A kitolási szakaszban a dokit nem is hallottam, csak a szülésznő hangját figyeltem.
2015. ápr. 2. 21:04
 22/26 anonim ***** válasza:
68%

Tavaly szültem a SOTE II-n ügyeleteseknél, és minden szuperul ment.

A szülésznő szinte végig velem volt, az utolsó egy órában a doki is és mindketten bíztattak, segítettek. Ápolónővel meg nem is találkoztam a szülészeten, majd csak a csecsemősosztályon.

2015. ápr. 3. 13:37
 23/26 anonim ***** válasza:
9%

Nem tenném. Le fognak pontozni, de leírom, hogy a magánkórház híve vagyok.

Számomra ez sokkal intimebb ügy annál, semmint egy-több vadidegen legyen körülettem, akit akkor látok életemben először.

2015. ápr. 3. 15:50
 24/26 anonim ***** válasza:
61%

Egyik ismerősöm ott hagyott egy rahedli pénzt a fogadott orvosánál, és mikor szülésre került a sor, a doki épp nyaralt, így ügyeletben szült.

Ennyit a dokijáról. A másodiknál már nem is volt fogadottja, hisz az első is "cserben hagyta".

2015. ápr. 3. 16:04
 25/26 anonim ***** válasza:

Én senkit nem ismerek, aki bárkit is fogadott volna. Sőt, hálapénzt sem adtak, ahogy én sem a műtétem után. Hülyeség, hogy anélkül nem kap az ember normális ellátást. Ha el is várja valaki a hálapénzt, akkor azért, mert egyesek rászokatják őket. Sokszor látom, ahogy az öregasszony nyitja a bukszáját a háziorvosnak. Utána meg majd szajkózza, hogy pénzéhes az orvos, ápoló.

Szóval, én sosem fizettem semmiért, mégis mindenhol normálisan bántak velem. Legyen az tükrözés vagy bármi.

Azt is meg kellene már érteni az embereknek, hogy egyszerűen nincs arra kapacitásuk az ápolóknak, orvosoknak, hogy mindenkit körbeugráljanak reggeltől estig. 1 ápolóra általában 50 ember jut minimum. Nekem pl. az egyik orvosom is 2 osztály között szaladgál ide-oda, sokszor a munkaideje lejárta után is. A legjobb tudásuk szerint végzik az ellátást, de senki nem robot. Nincs elég ember és hiányosak, elavultak az eszközök. Ha egyáltalán rendelkezésre állnak.

2015. ápr. 4. 16:38
 26/26 anonim ***** válasza:
Fogadott orvossal és szülésznővel szültem. Legközelebb is így lesz. Komolyan vették az óhajaim, a rutinos doki még "varázsolt" is, hogy jöhessen a bébi. A szülésznőm meg egy csoda volt. Így pont olyan nyugis álomszülésem volt, amit mindenkinek kívánnék.
2015. ápr. 5. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!