Ti bevállalnátok? Tanácsokat kérnék!
Ha szeretnétek és az anyagi lehetőség is adott, akkor vállaljátok. De ne úgy, hogy majd a 13 éves lesz az ingyenpesztra.
Természetes, hogy egy családban mindenki részt vesz a munkában, aki amit tud segít, de nem arra kell építeni, hogy akkor a gyerekeknek ki lesz adva a kistesó. Lesz különórája/leckéje, egyéb elfoglaltsága, nem az az alap, hogy ő bármikor ugorjon. HA van ideje oké, de ne a testvéréhez kelljen igazítania minden programját.
"Félek, hogy kevés időm lenne a gyerekekre, vagy nem lenne energiám velük is foglalkozni." ezt te írtad. Most 4 gyerek van, és mennyi időd van velük foglalkozni? Ha úgy érzed, hogy ez is megterhelő, és több kellene rájuk, nem tudnád a babát és őket is együttesen jól nevelni, akkor ne vállald. Aztán ott vannak az anyagiak is...
DE! Mindketten szeretnétek, ha ez a család eddig is jól működött, meg fogod oldani, főleg, ha gyerekek is szeretnék a kistesót. Mert az sem mindegy ugyebár, főleg mert nem testvérek mind a négyen. Az én lányommal ezt meg lehetett szépen beszélni, hogy eleinte sokinden más lesz, kevesebb lesz az idő (bár nem hinném, hogy 4 gyerek mellett túl sok jutott volna eddig sem), de a szeretet és odafigyelés nem változik.
Ha a helyedben lennék, én bevállalnám, most vagy soha.:)
Nem is értem, miért lett a kettes lepontozva. Nekem is egyből az szúrt szemet, hogy tudna segíteni elég sokat. Én aztán abszolút úgy gondolom, hogy a gyerekeknek dolga otthon segíteni, de hogy a gyerekvállalásnál ez az első gondolatod... Egy kamasz sem fog érte rajongani, hogy ELÉG SOKAT segíthet.
Már tudod mit vállalsz, tudod mivel jár egy gyermek. Van türelmed hozzá? Tényleg nagyon szeretnétek?
Biztos vagyok benne, hogy a ház elég nagy, nem ez számít, abban is, hogy mellette a többi gyermek nem szenved majd hiányt anyai szeretetből.
Én nem vállalnék már ebben a korban, de ez én vagyok, főleg, ha már van 2 egészséges kihordott gyermekem. Neked plusz kettőt is ajándékozott a Jóisten. Ezt csak azért írtam, mert kérdezted, mi mit tennénk.
Viszont nem érzem át a vágyaidat, a családodat, ha nagyon szeretnétek, vágjatok bele, ha érzel magadban erőt, türelmet, vágyat!
Minden jót kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!