Ti bevállalnátok?
Egyik ismerősöm mind a két gyermekét úgy szülte, hogy nem volt a szülésnél sem fogadott orvos, sem fogadott szülésznő, sem fogadott ápolónő. Úgy gondolta, mivel fizeti rendesen a TB-t, ez ingyen jár, ami jogos.De kérdés, hogy nem "veszélyesebb" így szülni? Odafigyelnek eléggé így is az emberre, vagy ha nem fizetsz, akkor nagyobb az esélye annak, hogy oda nem figyelésből komplikációk támadhatnak szülés közben?
Esetleg tudnátok jó kórházat ajánlani Pest megyében, ahol nem a pénzre hajtanak az orvosok, szülésznők, ápolónők, hanem csak legjobb tudásuk szerint végzik felelősségteljesen a dolgukat?
Egy egészséges terhesség és egy komplikációmentes szülés után utólag könnyű azt mondani, hogy nem volt szükség fogadott orvosra.
Személy szerint én nem mertem volna bevállalni, de nekem eleve van egy komoly alapbetegségem, így szükségem volt egy komoly tapasztalattal rendelkező orvosra, aki végigkísérte a terhességemet és levezette a szülést. Ha ez a betegségem nem lenne, akkor sem kockáztattam volna, mindenképpen fogadtam volna orvost.
3-szor szültem ügyeletes orvosnál a Szent György Kórházban. Teljesen megvoltam elégedve mindennel. Mindenki kedves volt mind a 3 szülésem alatt.
Nálunk úgy van, ha te mész be, akkor fel kell menni a nőgyógyászati osztályon a szülőszobákhoz, ott van egy csengő, amit meg kell nyomni. Szinte azonnal ott is terem egy szülésznő, aki bevisz, elveszi a csomagjaid, röviden elmondod neki mi a helyzet. Egy öltözőbe kell menni, ahol átöltözöl a kórházi hálóingedbe v. a sajátodba. Törölköző, tusfürdő, betét, víz, telefon, ami nálad maradhat. Utána egy másik szobában egy szülésznő felveszi az adataid, megkérdezi van-e fogadott orvos v. szülésznő, ha igen szólnak neki, ha nincs, akkor az ügyeletesnek. Ezután a doki megvizsgál. Ha úgy gondolja még van időd bőven, nem vagy kellően kitágulva, akkor a vajúdóba mész, rádteszik az NST-t, ami a fájásokat is méri. Ha idő van, akkor megborotválnak, ha kell és átvisznek a szülőszobára. Volt mikor én választhattam is, melyik színű szobába akarok menni. Megy a doki is és indul a buli:) Rám mindig sűrűn rámnéztek a vajúdóban is, nagyon kedvesek voltak, pedig én is csak megköszöntem.
2-es vagyok. Uzsoki.
Magzatvíz elfolyás --> kórház -- > jelentkezés (csengetés) a szülészeten -- > ott rögtön át kellett öltözni, aztán felvették az adataimat,aláírtam a papírokat, megvizsgált az ügyeletes, h mennyire vagyok kitágulva, majd ctg, aztán beöntés. Utána bekísértek a szülőszobára. Ott 20-30 percenként megnézték hogy halad a tágulás.
Én az elsőnél semmennyire nem akartam (hahh :D ) tágulni, kaptam oxit, ami baromira fájt, úh kértem edá-t és jött az anesztes és adott. Akkor pár papírt alá kellett írni.
Másodiknál ment magától minden, ott csak nézegettek, hogy haladok.
Elsőnél volt gátmetszés, csak egy hirtelen éles fájdalmat éreztem, mást nem.
Az elősnél az ágyon kellett maradnom: ültem, feküdtem. A másodiknál járkálhattam volna, de nem bírtam lábra állni, úh feküdtem. :)
Amikor készen áll minden, akkor beállították az ágyat, meg kellett fogni a kapaszkodókat és amikor mondták, akkor kellett nyomnom.
Amikor meglett a baba, rögtön rámtették, megöleltem, megpusziltam, aztán vitték mérni, mosdatni, öltöztetni, vizsgálni. Addig megszületett a méhlepény, asszem talán kettőt kellett nyomnom és kicsusszant. Megnézték h egyben van-e. Aztán a doki kitörölte a méhemet , h nem-e maradt bent vmi. Na, az elég durva volt. :S Aztán összevarrta a gátat. Még hatott vmennyire az eda, úh csak kicsit éreztem. 3 öltés volt. De úgy hallottam, adnak egy szurit, h ne fájjon, ha nem vagy alapból elérzéstelenítve.
Ez nem tudom mennyi idő.. kb 20-30 perc. Aztán hozták a babát, cicire is tették nekem az elsőt, a kisebbik gyerekemet csak tartottam és simogattam, nem kértem, h rakják cicire.
2 órát maradtunk így együtt megfigyelésen a szülőszobán, aztán engem kitoltak tolókocsival a szobába.Első szülésem este történt, akkor aludtam éjjel és reggel mentem a babáért, második szülésem délelőtt volt, a 2 órás pihenő után még 2-3 órát pihengettem, aztán mentem a babáért. :) Ja de előtte lezuhanyoztam.
Igen, létezhet olyan is, h fájások vannak előbb és utána folyik el a víz, vagy meg kell repeszteni a burkot. Nekem a 2. volt úgy, h fájások, aztán víz szivárgás, és a kórházban repesztettek burkot.
17-es! Az enyémet? 16-os vagyok.
Mi abban a para? :D Nem is volt horror-szülés.
Nem kell félni, megy minden magától. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!