Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A vákumozást vagy a fogó...

A vákumozást vagy a fogó használatát megtagadhatom?

Figyelt kérdés

2015. márc. 17. 10:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első gyerekemet vákumozták. 18 óra után nem tudtam már kinyomni a babámat,akinek esett a szívhangja,az orvos nyomta a hasamat,de neki se sikerült kinyomnia,így jött a vákum,a harmadik vákumsapka volt jó a kis buksijára és így tudott csak világra jönni. Én könyörögtem császárért,de nem voltak felkészülve arra,hogy hozzám képest nagy baba lesz,így azt mondták simán megtudom szülni. Abban a pillanatban amikor nem tud kijönni magától,akkor igen is segítség kell neki,és akkor neked se az lesz az első reakciód,hogy tiltakozol ellene,hanem az jut majd eszedbe,hogy így vagy úgy,de kint legyen és ne legyen semmi baja. Nem mindenkinél alkalmaznak vákumot,így te se tudhatod,hogy hogy fogsz majd szülni. Nekem a második szülésnél,valami hártya tartotta vissza a fejét,de kézzel szétfeszítették,és kibújt magától,vákum nélkül. Az orvosok(elég sokszor) szokták tudni,hogy mikor mi a legjobb a babának és a mamának is. A párom édesanyja szülés után 2 héttel meghalt,az orvosok figyelmetlensége miatt,így elhiheted,hogy eléggé ki voltam,amikor 6 orvos állt körülöttem és mindenki segíteni próbált,és kiabáltak,hogy kicsi ez a fej,hozz másikat,de nagyon gyorsan,mellette a másik oldalon meg azt hallani,hogy esik a szívhang egyre jobban... Igaz,a fiam 3 éves múlt és halványan még mindig látszik a csík a két szeme között,de ez legyen a legkevesebb,mert egészséges és velem van :) Ő az én kis Harry Potterem :D
2015. márc. 17. 12:16
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nekem 3 órás volt a kitolásom és a végén fogóval kellett segíteni a fiamnak. A kutya nem kérte a beleegyezésemet, ilyenkor ilyenekre nincs idő. Semmi baja nem lett amúgy a fiamnak, már majdnem 3 éves nagyfiú.
2015. márc. 17. 12:21
 13/15 anonim ***** válasza:
67%
persze, csak utána ne az orvos legyen a felelős a halmozottan sérült gyerekedért.
2015. márc. 17. 14:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 2!

Ezt írod: ilyenkor inkább császározni,mintsem ezekkel az eszközökkel kínlódni.

HA eü dolgozó lennél, tudnád, mekkora butaságot írtál. Ugyanis ezek helyett nem végezhető sectio.

A fogóműtét és a vákuum feltétele, hogy a fej a szülőcsatornában legyen, a sectióé pedig, hogy a fej ne legyen még a szülőcsatornában...

Szóval ha fogó indikált, akkor a sectio már kontraindikált...

2015. márc. 17. 14:10
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szülőcsatornában akad el, ott már nem császároznak!

Amúgy nem ajánlatos, hidd el, nem hlyeségből alkalmazzák.

2015. márc. 17. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!