A fogó miért nem jó szüléskor? Meg mi az a vákumozás?
A szülész akkor használ ilyen eszközöket, ha nem megy simán a szülés, az pedig mindig kockázatot jelent.
Lehet hogy a fogó is sérülést okoz, de lehet, hogy az elakadt magzat már oxigénhiányos állapotban van, és a fogó alkalmazása az életét menti meg. Az egészségét sajnos nem biztos.
használnak egyáltalán még fogót a szülészeten?
kishúgom 13 éve vákuummal lett kikapva
az anyja nem tudta hogy hogy kell nyomni, nem nyomott a tolófájásra...(nem tudom elképzelni, ilyen hogy történhet)
de amúgy szerencsére nem lett baja, még a feje se volt csúcsos...
A fogó ma már elavult eszköz, több sérülést okozott már, a dokim szerint nincs felelős orvos, aki használná manapság. A nagymamám a negyedik gyerekét szülte, de beszorult a baba, fogóval rángatták, de az orvos összeszorította a fejét, megnyomta az agyát, amitől vízfejű és szellemi fogyatékos lett. (Akkor még nem volt "rutin" a császár, így hagyták napokig szenvedni, hiába alig fért ki a gyerek.)
A vákuum szó szerint vákuumot csinál odabenn, ezzel a módszerrel segítik kifelé a babát. Ezt sem szeretik alkalmazni, végső esetben vetik be, ha már a szülőcsatornában van a baba, ahonnan nincs visszaút.
Nálam 2 éve használtak fogót egy pesti kórházban. A szülés jól haladt, de a kitolásnál kiderült, hogy a lányom nyakán van a köldökzsinór és segítség kell, hogy meg tudjon születni. Ilyenkor császározni már késő.
Lett egy púp oldalt a fején, ami 1-2 hét alatt elmúlt, amúgy minden rendben volt vele. (Voltunk koponya uh-n a biztonság kedvéért.)
Sziaaztok.én nem rég szültem a vàkumot 2x rakták fel ..de lecsuszott.
Fogoval probálkoztak...csak bennem tettek kàrt..de a baba nem jött ki még azzal sem.Most jàrhatok gyògytornára...
Javaslom mindenki kérjen tàjékoztatàst az orvostol minden esetleges dologrol ami fent állhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!