Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléskor a fájások jellege...

Szüléskor a fájások jellege változó?

Figyelt kérdés
Pl.a szülés elején gyengébb és a végén erősebb fájásnál változik a fájdalom jellege,érzése?(Pl.elején tompa, végén éles,görcsös fájdalom,vagy végig egyforma érzés).
2013. okt. 26. 19:40
 1/2 anonim ***** válasza:
A tolófájások a végén egész más jellegűek lesznek. Egyéntől függ, hogy jobb vagy rosszabb. Én 2 napig szültem, és a tolófájások felemelőek voltak a táguláshoz képest.
2013. okt. 26. 20:43
 2/2 anonim válasza:
Szia! Az elején olyan mint egy gyengébb menstruációs görcs, aztán ez felerősödik, de nem mindenkinél egyforma. Nekem szinte alig volt fájdalmam, de ez inkább agyban dől el. Nagyon sokat segít, ha figyelsz a légzésre és jó nagy levegőket veszel, amikor érzed, hogy jönnek a fájások. Tudom, hogy ez nem sokat segít, de nem szabad félni!!! Amikor teherbe estem én is rettegtem a szüléstől, pontosabban a fájdalomtól, és sokat is álmodtam róla. Aztán, amikor közeledett az idő, már úgy voltam vele, hogy más is túlélte már, és ha félek, ha nem, akkor is túl kell rajta esni. Az is segít, ha olyan ember van melletted, akiben megbízol és el tudja terelni a figyelmedet, én a húgomat kértem meg, hogy legyen mellettem és szinte végigvihogtuk az egészet, persze a tolási szakaszt nem, de mivel nem izgultam magam halálra és volt kivel beszélgetni, így nem is fáradtam ki a végére. Ha nagyon félsz továbbra is, akkor kérd a védőnőd segítségét, ő tud adni olyan tanácsokat, amikkel felkészültebb lehetsz!
2013. okt. 26. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!