Magándoki szabadságon szüléskor. Járt így valaki?
Sote 2-n fogok szülni.Aug.6.-ra vagyok kiírva,az orvos aug.4.-én ér vissza a nyaralásból.Nem hinném,hogy kihùzom addig,kisfiam is 2 héttel korábban meglett.
Orvost nem ajánlott maga helyett csak szülésznőt,de ő sem biztos,hogy ott tud lenni,mert gyermekágyas osztályon is ügyel.
Mire számíthatok így,ügyeletes orvos mennyire fog velem foglalkozni?
nyílván fog veled foglalkozni mint minden kismamával aki szül akkor épp,
és attól hogy az első babád korábban jött nem célszerű hogy a második is így jöjjön.
előre ne zsongj be.
Lutri, hogy mennyit és hogyan fog veled törődni az ügyeletes. Sajnos én végighallgattam 2 szülést, amíg vártam a császárra és úgy beszélt az orvos és a szülésznő a kismamákkal, ahogy az állatokkal nem szokott normális érzésű ember. Sokaktól hallottam viszont már olyat, hogy nagyon rendes volt velük az ügyeletes.
Ha nem szeretnél ügyeletesnél szülni kérd meg az orvosodat, hogy adjon át valakinek, vagy ha ő nem akar, akkor te is felkérhetsz mást.
Igyekszem nem parázni.Csak pont az elöbb olvastam itt rémtörténeteket,hogy mennyire nem foglalkoztak azzal akinek nem volt fogadott orvosa.
Próbálom gyorsan elfelejteni.:-)
Az enyém táppénzen volt, amikor fertőzést kaptunk (én és a magzat is), este 8-kor sürgősségi császárral műtött az ügyeletvezető (SOTE I.)
Nagyon korrekt, emberséges volt, utána is minden nap (szo-vas is) meglátogatott, azóta ő a választott orvosom.
na oké..első vagyok,.csak megnyugtatásként.
nekem nem volt fogadott dokim,én is féltem izgultam mi lesz velem ha szülök majd,
fogadott orvosnál jobbat sem foghattam volna ki,
velem egykorú fiatal lelkes rezidenst aki odatette magát ától zéig. de amúgy a szülőszobán éppen akkor minden doki és szülésznő kedves volt,bár lehet jó gárdát fogtam ki, (egy szülésznő volt akit fejbe rúgtam volna,csak mikor fájás alatt mondta nem épp kedvesen hogy pakoljam már fel magam végre a szülőágyra..)
sőt még az osztályon is rám nézett az a doki,csak lestem,sőt a varrataimat is ő szedte ki,és semmit de semmit se kért cserébe,
úgy rohant utána a férjem egy üveg piával és bonbonnal mert pénzt tuti nem fogadott volna el.
a kontrollra is hozzá jelentkeztem be,azonnal fogadott.
akkor viszont borítékot nyomtam a kezébe és már húztam is kifelé nehogy visszaadja .
mindketten jól jártunk,nekem élmény volt a szülés,neki meg egy jó "gyakorlat",mert eléggé necces,indított szülésem volt.,
szóval ne aggódj ennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!