Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki nem fizetett a szülésért,...

Aki nem fizetett a szülésért, írna nekem?

Figyelt kérdés

Vívódom, hogy mi legyen, fogadja e orvost vagy bízzam a véletlenre.

Igaz, nem sok pénzünk van, és azt amit odaadok a dokinak, szülésznek, azt költhetném a babámra.

2015. márc. 4. 21:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
10%
Ide nem fognak olyanok írni, akiknek nem volt fogadott orvosuk és gyalázatosan bántak velük, mert szégyellik. Na meg félnek, h majd mindenki jól lebutázza őket, h felelőtlenek, meg h nekik nem ért meg ennyit a gyermekük épsége,stb.
2015. márc. 5. 08:37
 12/27 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

És mi van akkor, ha komplikáció lép fel, viszont nincs fogadott dokim?

2015. márc. 5. 08:58
 13/27 furiska ***** válasza:
68%
És mi van akkor, ha komplikáció lép fel és van fogadott dokid?! Ugyanaz szerintem. Mindenki segíteni akar. Olyan nincs, hogy ezt hagyjuk megdögleni, mert nem fogadott fel. Ilyen nem lehet! Én három gyermeket szültem, egy orvost, egy szülésznőt sem fogadtam. Nővér vagyok, így tudom, hogy le...ák a többi kollégák az ilyen fogadós anyukákat. Ugyanúgy elláttak, csak max. nem jött be óránként az orvosom a szülés után, hogy nyálazzon, hanem ha problémám volt, bárkihez fordulhattam, nem nézett át rajtam senki. Ja, és nem kivételeztek velem, hogy nővér vagyok, mert egy másik kórházban szültem! Teljesen igazat adok annak, aki a babára, vagy éppen magára és a családjára költi azt a 100 ezer forintot. Az orvos meg csak bedobja a táskájába és egy hét múlva már azt sem fogja tudni, hogy kitől van.... De hajrá!!
2015. márc. 5. 09:54
 14/27 anonim ***** válasza:
31%

Hát, igen, kérdező, ez az a kérdés, amire nem a saját és a gyerekem biztonsága árán szeretnék választ kapni, én ezért inkább fizetek.

Lehet megkövezni, de a környezetemben túl sok olyan történet van, hogy szart az ügyeletes a kismamára, mert nem volt kedve dolgozni, és várjuk már meg azt a műszakváltást, már csak 2-3 óra. Nem vették komolyan a panaszokat, szinte rá se néztek. Ennek jobb esetben "csak" annyi lett a vége, hogy hagyták tizenórákat szenvedni, holott az első perctől tudták, hogy nem fogja tudni megszülni a babát téraránytalanság miatt (csak épp senki nem ért rá császározni...), rosszabb esetben egy agyon gyötört, esetleg oxigénhiányos, elakadt baba, a komplikációk miatt jó pár nappal meghosszabbított kórházi tartózkodás, 1-2 évig gyógytorna stb.

Én tudom, hogy sok olyan doki is van, aki boríték nélkül is normálisan dolgozik, de biztos, hogy nem kockáztatom meg, hogy esetleg nem egy olyanhoz kerülök, és valami baj lesz velem vagy a kislányommal.

21 hkm

2015. márc. 5. 09:54
 15/27 anonim ***** válasza:
45%
11-es vagyok, nem baj, ha lepontoztok, de én is azon a véleményen vagyok, h szép-szép, h másoknak problémamentes terhességgel, fogadott doki nélkül is jól ment minden, de egy problémás terhességnél jó, ha van egy orvos, aki ismeri az összes előzményedet, hogy mire kell odafigyelni. Az is jó dolog, ha nem minden arra járó vizsgál meg, hanem csak az orvosod. Nálunk pl. a nővérek is sok mindent megengednek maguknak a betegekkel szemben, de ha van orvosod, akkor visszafogják magukat és nekem ez számít. Nekünk sincs sok pénzünk, de a szülést pont nem akarom a véletlenre bízni, nem akarom utólag magamat hibáztatni, hogyha lett volna orvosom, akkor az normálisabban varrt volna össze, adott volna fájdalomcsillapítót, ha kérek, stb. Engem nem fog vigasztalni, h a gyk-n mindenki jól sült el a szülése fogadott doki nélkül is, ha pont az enyém lesz egy rossz élmény. Lelkiismeretes dokim van, tőle nem fogom sajnálni a pénzt és nem érv, h költhetném a babára, mert ez külön a dokira lett eltéve és külön van pénz, amit a babára szánunk, tehát nem tőle veszem el.
2015. márc. 5. 21:16
 16/27 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Nem pontozlak le, szerintem van valami a mondanivalódban.

Lehet, hogy hallgatok ràd és félre teszek a dokira :)

2015. márc. 8. 08:26
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy miért csináltok úgy, mintha pénzelt doki nélkül szülni az kb. az orosz rulettel lenne egyenlő. Szakképzett orvosnál szül az is, aki nem perkál. Mellesleg, mivel adófizető állampolgár vagyok, tulajdonképpen fizetek az ellátásért. Miért fizetném ki duplán?
2015. márc. 8. 11:54
 18/27 A kérdező kommentje:
Ez is abszolút igaz.. ezért is vívódom.
2015. márc. 8. 11:58
 19/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha nem tudsz dönteni, szerintem nézz utána annak, hogy az adott kórházban kik a szülészorvosok, és célirányosan róluk keress véleményeket. Ha azt tapasztalod, hogy alapvetően az elvárásoknak megfelelő bánásmódról számolnak be mások, akkor az egy normális kórház, normális orvosokkal, így nincs miért külön, kétszeresen fizetni. Ha viszont vannak az adott kórházban olyan orvosok, akiket érdemes messziről elkerülni, mert nem megfelelő a hozzáállásuk (azaz valójában nem lennének orvosnak valók, nem végzik megfelelően a munkájukat), akkor tényleg jobban jársz, ha előre kiválasztasz magadnak egy normális dokit, és fizetsz azért, hogy tutira ő legyen bent a szülésednél, így elkerülve, hogy esetlegesen pont egy arra alkalmatlan orvosra legyél rábízva.

De ez tényleg kórházfüggő. Vagy megteheted azt, hogy nézel másik kórházat a közelben (ha van).

2015. márc. 8. 18:19
 20/27 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló! Köszönöm szépen! :)
2015. márc. 8. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!