Aki nem fizetett a szülésért, írna nekem?
Vívódom, hogy mi legyen, fogadja e orvost vagy bízzam a véletlenre.
Igaz, nem sok pénzünk van, és azt amit odaadok a dokinak, szülésznek, azt költhetném a babámra.
Köszi a válaszokat!
És mi van akkor, ha komplikáció lép fel, viszont nincs fogadott dokim?
Hát, igen, kérdező, ez az a kérdés, amire nem a saját és a gyerekem biztonsága árán szeretnék választ kapni, én ezért inkább fizetek.
Lehet megkövezni, de a környezetemben túl sok olyan történet van, hogy szart az ügyeletes a kismamára, mert nem volt kedve dolgozni, és várjuk már meg azt a műszakváltást, már csak 2-3 óra. Nem vették komolyan a panaszokat, szinte rá se néztek. Ennek jobb esetben "csak" annyi lett a vége, hogy hagyták tizenórákat szenvedni, holott az első perctől tudták, hogy nem fogja tudni megszülni a babát téraránytalanság miatt (csak épp senki nem ért rá császározni...), rosszabb esetben egy agyon gyötört, esetleg oxigénhiányos, elakadt baba, a komplikációk miatt jó pár nappal meghosszabbított kórházi tartózkodás, 1-2 évig gyógytorna stb.
Én tudom, hogy sok olyan doki is van, aki boríték nélkül is normálisan dolgozik, de biztos, hogy nem kockáztatom meg, hogy esetleg nem egy olyanhoz kerülök, és valami baj lesz velem vagy a kislányommal.
21 hkm
Kedves utolsó! Nem pontozlak le, szerintem van valami a mondanivalódban.
Lehet, hogy hallgatok ràd és félre teszek a dokira :)
Kérdező, ha nem tudsz dönteni, szerintem nézz utána annak, hogy az adott kórházban kik a szülészorvosok, és célirányosan róluk keress véleményeket. Ha azt tapasztalod, hogy alapvetően az elvárásoknak megfelelő bánásmódról számolnak be mások, akkor az egy normális kórház, normális orvosokkal, így nincs miért külön, kétszeresen fizetni. Ha viszont vannak az adott kórházban olyan orvosok, akiket érdemes messziről elkerülni, mert nem megfelelő a hozzáállásuk (azaz valójában nem lennének orvosnak valók, nem végzik megfelelően a munkájukat), akkor tényleg jobban jársz, ha előre kiválasztasz magadnak egy normális dokit, és fizetsz azért, hogy tutira ő legyen bent a szülésednél, így elkerülve, hogy esetlegesen pont egy arra alkalmatlan orvosra legyél rábízva.
De ez tényleg kórházfüggő. Vagy megteheted azt, hogy nézel másik kórházat a közelben (ha van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!