Mostanában mennyi pénzt szokást adni a szülésért? Előre megkérdezitek a dokiól, hogy mennyiért vállalja?
Ez általában dokifüggő.
Én rákérdeztem, mert tudni akartam. Az én dokim nem mondott árat, azt mondta, neki az már elég, hogy hozzá jártam végig terhesgondozásra.
De nem egy doki van, aki ilyenkor egyértelműen közli mennyit akar. Mindegyik más. Legelterjedtebb "szokás", hogy a terhesgondozási díj 10x-esét kérik.
Nekem a magánrendelése 10.000 volt/alkalom és a szülésre nem mondott semmit.
Szülés után kérdeztem meg egy min-max összegről, hogy mennyit szokás adni a szülésznőnek és az orvosnak, akkor mondott szülésznőre 10-20 ezret (30-at adtam), orvosra pedig 80-100-at, (100at adtam).
Folytatom
Amennyit jó szívvel adunk és amit tudunk nélkülözni, mert nekünk friss szülőként nagyobb szükségünk van a pénzre, és ne gondoljunk nagy összegre semmiképp, a terhesség alatt úgyis egy fél vagyont ott hagytunk nála. 3 ezer Ft egy terhesgondozas nála egyébként, szóval nem fizettünk egy vagyont. Mi is hallottuk, hogy a tízszeresét szokás adni, de mi inkább 40 ezret adtunk, ez sem egy túl nagy összeg. Nem kevesellte a doki, úgyhogy nem lőttünk mellé. De ha újra kezdhetnem, a szülésznőnek nem adnék, inkább azt a 20-at is a dokinak adnám.
Kérd fel a szülésre, ne kérdezz rá az árra. Ha mond árat, akkor még mindig választhatsz mást.
Korrekt orvos nem mond összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!