Én annak idején fogadott dokinál születtem - illetve születtem volna, mert be sem fáradt a szülésre. Úgyhogy az öcsémnél anyukám már nem fogadott dokit, és úgy sem volt baj.
2015. márc. 4. 22:01
2/27 anonim válasza:
én gyaorló ügyeletesnél szültem
mai szemel inkább fogadnék szülészt, de belegondolva nagyon sok doki arra megy, hogy minél hamarabb kint legyen, nem tudom minden esetben indokolt e burokrepesztés,oxitocin ..
2015. márc. 4. 22:08
3/27 anonim válasza:
Én nem fogadtam orvost, és maximálisan elégedett voltam. Alapból egy fiatal doki volt ott végig a szülésnél (de tényleg végig bent volt, az első pillanattól kezdve), aztán nem ékelődött be a fiam feje rendesen, akkor lehívtak még három másik orvost is a végére, a főorvos is ott volt, és mind eszméletlenül jófejek voltak, pedig már olyan kimerült voltam, hogy jóformán azt se tudtam, hogy hol vagyok, de nagyon kedvesen meggyőztek róla, hogy márpedig képes vagyok rá és meg fogom tudni szülni a fiamat. Nekem nagyon pozitív élmény maradt a hozzáállásuk. Pedig aztán nem fizettem senkinek, meg nem vagyok "valakinek a valakije" sem.
2015. márc. 4. 22:15
4/27 anonim válasza:
Kétszer szültem ügyeletes dokinál, bár az első "nem igazi". Akartam fogadni egy dokit, de nem vállalt, mert a szülés idejére tervezte a nyaralását. Viszont úgy alakult, hogy a babám jól érezte magát a pocakomban, majd` egy hetet ráhúzott és mire a szülészetre kerültem, az ügyeletes doki éppen az volt, akit fogadni akartam, akkor jött vissza szabiról. Azóta is mosolygok, hogy a kicsikém inkább megvárta a dokibácsit. :-) Mivel nagyon figyelmes volt, én végül adtam neki pénzt. A második szülésem az utolsó pillanatban prog. császár lett, ügyeletesnél szültem. Mivel ő szinte rám se nézett utána, így neki nem fizettem. Utólag már inkább fogadtam volna az első dokit. Amúgy én sem vagyok híve a dokifogadásnak, egy problémamentes terhesség esetén többet jelent egy jó szülésznő. Egyrészt ő többet tud érted tenni, mivel az elejétől a végéig melletted van, másrészt fizetni sem kell annyit. Ha pedig a férjed nincs ott melletted a szülésnél, azért jó, ha van egy "ismerős" arc a közeledben. :)
Gyors és könnyű szülést kívánok!
2015. márc. 4. 22:17
5/27 anonim válasza:
Másfél éves a kislányom, elvi és anyagi okai egyaránt voltak hogy nem választottunk orvost, számos negatív beszámoló is alátámasztotta a döntésünk. Teljesen elégedettek voltunk a szülésemmel, mivel nem volt komolyabb komplikáció, a szülésznő vezette le a szülést, végig nagyon figyelmes volt. Az orvossal sem volt különösebb gondom, kivéve, hogy még az elején húzgálta a szemöldökét, mert nem kértem edát, de ezek után nagyszerűen ellátott. Később pedig annak a dokinak is volt hozzám pár kedves szava, akihez gondozásra jártam, pedig neki sem fizettem. Szülés alatt amúgy nekem mindennél többet ért a férjem jelenléte! Most 23 hetes vagyok a 2. babánkkal és szintén nem fogadunk fel sem orvost, sem szülésznőt. A budapesti Szent Margit kórházban szültem. De nem szeretnélek bíztatni, mert a Te szülésed elsülhet másképp is és minden ember más, Neked kell érezned, hogy így is el tudnád magad engedni, vagy kellene a biztonságérzetedhez a fogadott orvos. Kellemes babavárást!
2015. márc. 4. 22:26
6/27 anonim válasza:
Én Budapesten a Honvéd kórházban szültem ügyeletes orvosnál. Teljesen korrekt volt, másnap benézett hozzám a kórterembe. Terhesgondozásra magánhoz jártam, csak ő 100ezret kért volna így nem hívtam.
2015. márc. 4. 22:54
7/27 anonim válasza:
Én magánba jártam terhesgondozásra, de nem kértem fel a szülésre a dokimat. Nálunk mindegyik doki nagyon jó és szerencsére maga a kórház is. Tehát nyilván kórházfüggő is. Nem mindegy hogy 80%- ban kedves és hozzáértő emberek vesznek körül vagy mondjuk 10 - ből 9 ember bunkó és figyelmetlen. Lehet hogy más fogad, de én úgy gondoltam hogy egy alapvetően jó kórházban ez felesleges pénzkidobás. Akit megnyugtat, az persze tegye, neki nyilván az a jobb.
Szóval szerintem mérd fel a terepet, de én nem tartom szükségszerűnek az orvosfogadást. Feleslegesen kidobott összeg, ami sajnos indokolatlanul is nagy divat lett az állami kórházakban. Emiatt ne érezd hogy neked is fogadnod kellene. Tényleg akkor indokolt igazán ha olyan híre van a kórháznak. Akkor én sem bíznám a véletlenre. Mondjuk elég szégyen hogy itt tartunk, némelyik helyen jobban a körmükre néznék, mert rossz munkakörülmények ide vagy oda, a bunkóságra és a hanyagságda nincs mentség. Na de ezzel már elkalandoztam. :)
2015. márc. 4. 22:57
8/27 anonim válasza:
Nem volt fogadott orvosom,szülésznőnél szültem.Kedves volt és ügyes.Mindig is hálapénz ellenes voltam,hiszen azért esküdtek fel és azért kapják a fizetésüket.Nem kaptunk rosszabb bánásmódot mert nem fizetős páciens voltam.
2015. márc. 4. 23:27
9/27 anonim válasza:
Magánrendelésre jártam, de szülni nem fogadtam meg, mert 100ezer lett volna. 4 hetente pedig ott hagytam nála 10 ezret. Imádtam az orvost, alapos, kedves volt, ha lett volna fölös 100 ezrem, lehet h megfogadom. Csak akkor voltunk a házfelújítás kellős közepébe, és ez már nem fért volna bele az anyagiakba. Szóval ügyeletes orvosnál és szülésznőnél szültem, mindketten tündérek voltak, meg voltam velük elégedve.
2015. márc. 5. 07:43
10/27 anonim válasza:
Én is vívódtam,de pár napja eldöntöttem,hogy nem lesz fogadott dokim. Szülésznőt szerettem volna fogadni,mert az ismeretségi köröm,aki már szült azt nyilatkozta,hogy a fogadott orvosa majdnem hogy akkor jött oda,mikor már kint volt a gyerek feje,de viszont egy jó szülésznő jó lett volna+ kellemetlen a műszakváltás, főleg,ha nem is egy van. Nálunk (Szolnokon) sajnos nem lehet szülésznőt fogadni, csak orvost. Viszont,ha az ügyeletes orvossal meg leszek elégedve,akkor úgy tervezem,hogy fog kapni egy kis pénzt...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!