Ha elfolyik a magzatvíz vagy beindulnak a fájások, miért rohan még mindenki zuhanyozni, mielőtt elindul a kórházba?
Én még a kórházban is lezuhanyoztam mielőtt a vajúdóból a szülőszobába mentem, egyébként a szülésznő mondta, hogy menjek el nyugodtan, jobban fogom érezni magam. Így is volt, jól esett nagyon. És indulás előtt is lezuhanyoztam, pedig, persze, bennem volt a drukk, hogy "Úr Isten, jön a baba!"
Egyébként mi előtte egy barátnőmmel akivel pont egyszerre voltunk terhesek pont ezen röhögtünk, hogy miért van minden szülni indulós sztoriban benne, hogy "elmentem zuhanyozni", és hogyhogy nem rohan azonnal a kismama otthagyva csapot-papot. De aztán valahogy nekem is ez jött, nem akartam zuhanyzás nélkül bemenni, nem azért mert nekem nem alap, hogy zuhanyzok és koszos voltam, hanem azért mert reggel zuhanyoztam, és este 8-kor folyt el a magzatvíz, akkor pedig még az esti zuhanyzás előtt voltam. Valahogy az ember nem megy úgy orvoshoz, hogy 12 órája zuhanyzott.
Egyébként egy távolabbi ismerősömmel megtörtént, hogy elment zuhanyozni, és amire kiért a fürdőből már tolófájásai voltak, és meglett a baba mielőtt kiért a mentő, úgyhogy volt bennem félsz, nem álltam nyugodtan a zuhany alatt dúdolgatva, hanem sietősre fogtam. De nekem még 11 óra következett utána, úgyhogy nem kellett volna annyira sietni.. :)
Továbbra sem értem, miért lennék primitív, de biztos igazad van.
Akinek nem inge, nem veszi magára... felesleges itt pattognod, hogy te vagy a tisztaság mintaképe, nem ezt kérdeztem. Szerintem ez a kérdés nem a tisztaságról szól, mert feltételezem, hogy a többség nem retkesen él.
Arra voltam csak kíváncsi, hogy egy ilyen "extrém" helyzetben miért ez az első gondolat, amikor nem vagyunk koszosak.
Ha ezt nem tudod felfogni, nem én vagyok a primitív.
Nekem fájásokkal indult mind két szülésem. Két okból is zuhanyoztam.
1 nekem jól esett komfortosabban éreztem magam.
2, nekem redszertelenül jöttek a fájások és nem teljesen tudtam eldönteni, hogy fájásaim joslóak e vagy vajúdok.
Szépen rendszereződtek utánas.
Engem a szülésznő küldött el zuhanyozni a burokrepesztés után, mert hogy jól fog esni. Nagyon jól esett.
Egy baba nem úgy születik hogy a magzatvízzel együtt már kinn van a feje. 2 szülésen vagyok túl, a 2. 5 napja volt, friss az élmény még. Az a 10 perc ami a zuhanyzás ideje nem oszt nem szoroz, főleg ha azt vesszük alapul hogy 4-5 óra minimum a vajúdás egy könnyebb szülés esetén is.
De hogy válaszoljak: mert jól esik, mert lehet hogy pont zuhanyozni mentem volna amúgy is nemsokára, mert épp nem makulátlan a borotválkozásom és nem akarok borostával menni a kórházba, mert csak csak csak.
Mindenki maga érzi mi fér bele az idejébe, az állapotába, a fájásai mellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!