Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha elfolyik a magzatvíz vagy...

Ha elfolyik a magzatvíz vagy beindulnak a fájások, miért rohan még mindenki zuhanyozni, mielőtt elindul a kórházba?

Figyelt kérdés
2015. márc. 1. 20:31
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
58%
Válaszoltam "normálisan" is, az első válasz az enyém. Csak egy kicsit megrettentett a primitívséged...
2015. márc. 2. 11:35
 22/30 anonim ***** válasza:

Én még a kórházban is lezuhanyoztam mielőtt a vajúdóból a szülőszobába mentem, egyébként a szülésznő mondta, hogy menjek el nyugodtan, jobban fogom érezni magam. Így is volt, jól esett nagyon. És indulás előtt is lezuhanyoztam, pedig, persze, bennem volt a drukk, hogy "Úr Isten, jön a baba!"

Egyébként mi előtte egy barátnőmmel akivel pont egyszerre voltunk terhesek pont ezen röhögtünk, hogy miért van minden szülni indulós sztoriban benne, hogy "elmentem zuhanyozni", és hogyhogy nem rohan azonnal a kismama otthagyva csapot-papot. De aztán valahogy nekem is ez jött, nem akartam zuhanyzás nélkül bemenni, nem azért mert nekem nem alap, hogy zuhanyzok és koszos voltam, hanem azért mert reggel zuhanyoztam, és este 8-kor folyt el a magzatvíz, akkor pedig még az esti zuhanyzás előtt voltam. Valahogy az ember nem megy úgy orvoshoz, hogy 12 órája zuhanyzott.

Egyébként egy távolabbi ismerősömmel megtörtént, hogy elment zuhanyozni, és amire kiért a fürdőből már tolófájásai voltak, és meglett a baba mielőtt kiért a mentő, úgyhogy volt bennem félsz, nem álltam nyugodtan a zuhany alatt dúdolgatva, hanem sietősre fogtam. De nekem még 11 óra következett utána, úgyhogy nem kellett volna annyira sietni.. :)

2015. márc. 2. 12:04
 23/30 A kérdező kommentje:

Továbbra sem értem, miért lennék primitív, de biztos igazad van.

Akinek nem inge, nem veszi magára... felesleges itt pattognod, hogy te vagy a tisztaság mintaképe, nem ezt kérdeztem. Szerintem ez a kérdés nem a tisztaságról szól, mert feltételezem, hogy a többség nem retkesen él.

Arra voltam csak kíváncsi, hogy egy ilyen "extrém" helyzetben miért ez az első gondolat, amikor nem vagyunk koszosak.

Ha ezt nem tudod felfogni, nem én vagyok a primitív.

2015. márc. 2. 12:11
 24/30 A kérdező kommentje:
A másik, hogy magzatvízelfolyás esetén ajánlott a vízszintes testhelyzet, ezért sem értem, hogy miért kezd el mindenki zuhanyozgatni meg hasonlók.
2015. márc. 2. 12:13
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell vízszintesen feküdni ha elfolyt a magzatvíz. A kórházban sem javasolták, hiszen a tágulást az segíti, ha járkál az ember a gravitáció miatt. És hidd el, orvos mondta, hogy nyugodtan le lehet zuhanyozni. Egy kivétel van, ha zöld a víz, vagyis belekakilt a baba, akkor azonnal menni kell a kórházba.
2015. márc. 2. 13:41
 26/30 A kérdező kommentje:
Nekem ezt mondták a kórházban, hogy amíg meg nem néznek, hogy minden oké, addig vízszintben ajánlott lenni.
2015. márc. 2. 13:49
 27/30 anonim ***** válasza:
Ezt csak azért szokták ajánlani, mert állítólag ebben az állapotban már könnyebben a magzat nyaka köré tekeredik a zsinór, de azért zuhanyozni lehet nyugodtan. :) Én is amilyen gyorsan csak tudtam, taxiba ültem és mentem. A kórházba amikor telefonáltam, hogy küldenek-e esetleg mentőt, mert ilyenkor kell hívni, úgy hallottam, csak megmosolyogtak, hogy felesleges, jó a kocsi is.
2015. márc. 2. 14:54
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fájásokkal indult mind két szülésem. Két okból is zuhanyoztam.

1 nekem jól esett komfortosabban éreztem magam.

2, nekem redszertelenül jöttek a fájások és nem teljesen tudtam eldönteni, hogy fájásaim joslóak e vagy vajúdok.

Szépen rendszereződtek utánas.

2015. márc. 2. 14:59
 29/30 anonim ***** válasza:
59%
Elfolyt magzatvíznél a mentősök is mondják, hogy ne mozogjon, feküdjön az illető. Ők biztos jobban tudják. Szülés előtt pedig gyakran beöntést is adnak, akkor már tényleg nem számít, zuhanyoztál-e vagy sem.
2015. márc. 6. 23:29
 30/30 anonim ***** válasza:
56%

Engem a szülésznő küldött el zuhanyozni a burokrepesztés után, mert hogy jól fog esni. Nagyon jól esett.

Egy baba nem úgy születik hogy a magzatvízzel együtt már kinn van a feje. 2 szülésen vagyok túl, a 2. 5 napja volt, friss az élmény még. Az a 10 perc ami a zuhanyzás ideje nem oszt nem szoroz, főleg ha azt vesszük alapul hogy 4-5 óra minimum a vajúdás egy könnyebb szülés esetén is.

De hogy válaszoljak: mert jól esik, mert lehet hogy pont zuhanyozni mentem volna amúgy is nemsokára, mert épp nem makulátlan a borotválkozásom és nem akarok borostával menni a kórházba, mert csak csak csak.

Mindenki maga érzi mi fér bele az idejébe, az állapotába, a fájásai mellett...

2015. ápr. 4. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!