Mi a teendő, ha a magzatvíz egésze elfolyik otthon/utcán, stb?
Az egész nem folyik el egyszerre, nyugi. De ha elkezdi, akkor folydogál folyamatosan.
Nekem itthon folyt el, lezuhanyoztam és a férjem bevitt a kórházba, és 6 óra múlva megvolt a babám.
Nekem vásárlás közben kezdett folyni.
Hazajöttem kocsival, letusoltam, szóltam a férjemnek, hazajött a munkából, és utána mentünk be a kórházba kocsival.
Nem késtünk le semmiről. 5 órával később született meg a fiam.
3-asnak igaza van
nekem is mesélték, hogy akinél burkot repsztettek nem volt már szabad előredőlnie, vagy felállnia, merta köldökzsinór előreeshet a baba nyakára tekeredhet
Be kell menni a kórházba. Lezuhanyzol, veszel fel száraz ruhát, beraksz egy nagy betétet és mész. Mehetsz autóval is.
Annyi, hogy ne szórakozz még otthon órákig, mert ha elfolyik a magzatvíz, akkor injekciót szoktak adni, nehogy fertőzést kapjon a baba.
Mielőtt vki beszól. Első szülésemnél elfolyt a magzatvíz. Lezuhanyoztam és mentünk a kórházba. (Uzsokiba). Ott megvizsgáltak és mentem a szülőszobára. Adtak egy injekciót. Utána 14 óra múlva lett meg a baba.
Második szüléskor is így volt. Az 5 órába telt.
Olvastam viszont, hogy ha úgy zúdul ki víz, akkor jobb, ha lefekszel, nehogy előre essen a köldökzsinór.
A szülések 20%-a indul magzatvíz elfolyással.
Köszönöm!!!
Igazából nem a csordogálásra voltam kíváncsi, hanem ha a nagyrésze 'kizúdul'. Ez esetben inkább mentőt hívok, félek a köldökzsinórtól...
"injekciót szoktak adni, nehogy fertőzést kapjon a baba. "
de jó, hogy nálatok így megy.
nálunk spórolnak vele, nem adják :(
Nekünk is azt mondták, hogy ha elfolyik a magzatvíz, vizszintesen kell maradni, nehogy a baba feje elnyomja a köldökzsinórt.
Rohanni nem kell, csak erre kell figyelni. Ha beérsz, úgyis megnézik, mi ahelyzet, és ha nincs ilyen veszély, utána sétálgathatsz megint.
Nálunk azt mondták, hogy max 10 órát várnak a megindítással a fertőzés miatt.
5-ös
engem meg repesztés után sétáltattak :s még jó hogy nem lett baj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!