Aki érzéstelenítés nélkül szült milyen okból?
Annyira gyors volt a szülés és olyan hamar jött, hogy amikor már a szülőszobában voltam, akkor már felesleges lett volna. 2 órán belül megszületett és ebben minden benne volt, az infúzió bekötéstől a köldökzsinór elvágásáig.
Persze, hogy elviselhető az nélkül is. Csak a vajúdás része kínlódós, az meg nekem egy óra volt kb. arra nem is tudom adni lehet e bármit is, amikor már a legvégén jár a vajúdás is.
Én csak homeós bogyókkal akartam csinálni, szedtem is rendesen. A fájások jöttek, de rendszertelenül. Ha van, aki segít a légzésnél, nem ültetnek 3/4 órákat merev lábakkal pl. egy labdára, tehát módodban áll mozogni közben, ahogy jól esik, akkor ki lehet bírni. Arra gondolj közben, ez nem céltalan fájdalom, hanem az út a babád megszületéséhez. Én addig voltam így, mikor kiderült, nem megy a tágulás, teljesen elakadt az egész, de a fájások már nagyon erősek voltak. Abban a pillanatban tudtam, hogy vmi baj van, onnantól már nagyon szenvedéssé vált a fájdalom, hiszen már nem volt célja, tudtam, hogy nem fog sikerülni a természetes szülés. Az éjszaka közepén császár lett belőle, ahol kiderült, nem is sikerülhetett volna a természetes szülés. Ha mindez nincs, tudom, hogy végig tudtam volna csinálni, mert lélekben teljesen rákészültem a várható fájdalomra is, ami addig nem is volt elviselhetetlen, míg ki nem derült, hogy nem vezet sehová sajnos.
Ne aggódj, ki lehet bírni, amikor ott vagy, csak a CÉL fog a szemed előtt lebegni, amikor kibújik, minden egy csapásra elmúlik és nem számít már semmi sem. :-)
Amúgy egy normál szülésmenet esetén az EDA csak hátráltat és hamarabb fordulhat elő komplikáció. Ne félj, minden rendben lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!