Annyira rettegek a szüléstől, hogy sírógörcs kerülget. Hogyan győzzem le?
9-es vagyok
Nekem is indították a szülésemet. Burkot repesztettek (szinte semmit nem éreztem belőle, csak azt, hogy elöntött a magzatvíz.) Kaptam oxit, amitől sitty-sutty jöttek a fájások. Hidd el az embernek még gondolkoznia sincs ideje. Annyi járt csak a fejemben, hogy mindjárt találkozunk a kislányommal. Közben apa röhögtetett, mert ahogy izgult olyan megszólalásai voltak, hogy tényleg nevetnem kellett. Nagyon jó volt, hogy velem volt. Ne izgulj menni fog! Utána minden fájdalmat elfogsz felejteni, amikor a kezedben lesz a kislányod. Ha pánikolsz, akkor sokkal rosszabb lesz a helyzet, mert az egész testedre ki fog hatni. Próbálj meg ellazulni és sokkal könnyebb lesz a dolgod! Minden nő izgul és fél a szülés előtt, ez természetes, mert nem tudod mi vár rád, de bekap a gépszíj és zajlanak az események. A másodiknál azért fogsz rettegni, mert már tudod mi vár majd rád. Kitartás! Ügyes leszel.
7-es vagyok.
Hidd el a kórházi napok is sitty-sutty el fognak telni, illetve az is lehet, hogy bármikor beindul magától, és megúszod a befekvést. :)
Ne izgulj, én is ilyen parás kismama voltam (ráadásul magas vérnyomással) de a szülés valamiért olyan természetesen ment, tényleg minden aggodalmam elmúlt abban a pillanatban, ahogy felfektettek a szülőágyra. Mikor megszületett akkor jött megint az aggódás, kérdezgettem egyfolytában, hogy mindene megvan-e, jól van-e, rendesen mozog-e stb, pedig még magamnál sem voltam a sok gáztól. :)
Ez a fájdalom csupán pár órát vesz el az életedből, és kapsz érte egy életre szóló csodát. Megéri. :)
Bemegy veled a párod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!