Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Annyira rettegek a szüléstől,...

Annyira rettegek a szüléstől, hogy sírógörcs kerülget. Hogyan győzzem le?

Figyelt kérdés
egy jó bő hetem van még hátra és eljön a nagy nap, de hamarabb be kell feküdnöm amit egyszerűen nem tudok feldolgozni teljesen bepánikoltam.
2015. febr. 28. 16:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

9-es vagyok

Nekem is indították a szülésemet. Burkot repesztettek (szinte semmit nem éreztem belőle, csak azt, hogy elöntött a magzatvíz.) Kaptam oxit, amitől sitty-sutty jöttek a fájások. Hidd el az embernek még gondolkoznia sincs ideje. Annyi járt csak a fejemben, hogy mindjárt találkozunk a kislányommal. Közben apa röhögtetett, mert ahogy izgult olyan megszólalásai voltak, hogy tényleg nevetnem kellett. Nagyon jó volt, hogy velem volt. Ne izgulj menni fog! Utána minden fájdalmat elfogsz felejteni, amikor a kezedben lesz a kislányod. Ha pánikolsz, akkor sokkal rosszabb lesz a helyzet, mert az egész testedre ki fog hatni. Próbálj meg ellazulni és sokkal könnyebb lesz a dolgod! Minden nő izgul és fél a szülés előtt, ez természetes, mert nem tudod mi vár rád, de bekap a gépszíj és zajlanak az események. A másodiknál azért fogsz rettegni, mert már tudod mi vár majd rád. Kitartás! Ügyes leszel.

2015. febr. 28. 20:30
 12/18 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

Hidd el a kórházi napok is sitty-sutty el fognak telni, illetve az is lehet, hogy bármikor beindul magától, és megúszod a befekvést. :)

Ne izgulj, én is ilyen parás kismama voltam (ráadásul magas vérnyomással) de a szülés valamiért olyan természetesen ment, tényleg minden aggodalmam elmúlt abban a pillanatban, ahogy felfektettek a szülőágyra. Mikor megszületett akkor jött megint az aggódás, kérdezgettem egyfolytában, hogy mindene megvan-e, jól van-e, rendesen mozog-e stb, pedig még magamnál sem voltam a sok gáztól. :)

Ez a fájdalom csupán pár órát vesz el az életedből, és kapsz érte egy életre szóló csodát. Megéri. :)

Bemegy veled a párod?

2015. febr. 28. 21:11
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
gondolj arra, hogy utana milyen buszke leszel magadra! hidd el, ki lehet birni...mostmar ugy sincs mas valasztasod! anyukadnak is sikerult! hajra, ird majd meg es ne felj, edesanya vagy...es o mar nem felhet senkitol es semmitol!!!
2015. febr. 28. 22:15
 14/18 anonim ***** válasza:
Ne rettegj. Baba pocakban nem marad így így vagy úgy meg fog születni. Nekem két császár szülésem volt. A másodikat jobban viseltem mert szellemileg is treníroztam magam a császárra. Mind két szülésem jó élményként maradt meg, mert tudtam jó kezelben vagyok. Én is sokat gondoltam rá elötte de amikor ott voltam csak azon gondolkodtam, hogy nemsokára meglátom akit hordtam a szivem alatt. :-) ez az élmény, hogy láttam elsőnek őket és megpuszilhattam, minden fájdalmamat enyhítette sőt feledtette. Szepte,mberben újból átfogom ezt érezni alig várom már.
2015. márc. 1. 11:02
 15/18 anonim ***** válasza:
Ilyenkor gondolj arra, hogy a világon több millió nő éli át azt, amit most te, ezt a csodát. Semmi sincs ingyen, pláne az emberi élet, meg kell érte dolgozni. Át kell rajta menni, akár egy beavatáson. Természetes, hogy félsz, hiszen ismeretlen számodra, de hidd el, a tested tudja a dolgát:) Engedd, hogy végezze:)
2015. márc. 2. 08:55
 16/18 anonim ***** válasza:
miújság kérdező? Megszületett a baba?
2015. márc. 18. 20:16
 17/18 A kérdező kommentje:
Megszuletett igen :) 4 ora volt csak, sokkal rosszabbra szamitottam
2015. márc. 19. 14:03
 18/18 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Egy szavad sem lehet, ilyen rapid szülés után :) Mondtam én, hogy nem szabad mindent elhinni, mert egyes anyukák szeretik kicsit felnagyítani a szüléstörténeteket és jól megijeszteni szegény kismamákat.
2015. márc. 19. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!