Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért olyan meglepő ha egy...

Miért olyan meglepő ha egy nőnek nincs fogadott orvosa, szülésznője?

Figyelt kérdés
Az esetek 99%-ában úgy néznek rám mint aki meghibbant amikor arra a kérdésre,hogy és kinél fogsz szülni,az a válaszom,hogy majd az ügyeletesnél...
2008. aug. 24. 12:29
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nálunk tanácsadáson mindíg ugyanaz a doki volt eddig,de most felujítás van és a költözés miatt még elég nagy a fejetlenség. Az ultrahangon igaz hogy mindíg más van,de nagyon aranyosak,normálisak voltak velem,úgyhogy eddig semmi negatív élmény. Remélem az ügyeletes dokival is szerencsém lesz. Amúgy a fő ok az,hogy nem engedhetjük meg magunknak,hogy akár "csak" 40-50 ezret is a doki zsebébe toljunk... De egyébként sem tartom helyesnek amit művelnek (tisztelet a kivételnek),hogy tényleg a szülésznő az aki foglalkozik az emberrel,aztán ha nincs semmi gond a doki beesik az utolsó percekre. És ezért képesek ennyi pénzt elkérni...
2008. aug. 24. 16:03
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van. Sajnos nekem van fogadott dokim, mert nem a területimben szülök, de már nem szeretném, ha ő jönne be szülésnél, de nem is valószínű, hogy be fog. Nem mindtha bajom lenne vele, nagyon jó orvos és kedves is. Én "csak" 3000ft-ot adtam neki a kh-ban az 5perces vizsgálatokért, és amikor volt egy vaklármánk felhívtam és azt monda menjek be a kórházba de ő sajnos ma és holnap nem ér rá. Ennek megörültem, mert nem szerettem voltna kemény összeget fizetni a szülésért. És az ügyeletes doki és a szülésznők is kedvesek voltak, pedig csak egy vaklárma voltam.

Szóval én sem akartam fogadni.

2008. aug. 24. 18:32
 13/20 A kérdező kommentje:
Többek közt ez is az egyik oka,hogy nem szeretnék dokit fogadni. Túl sok hasonlót hallani,hogy a kismama állandóan fizet ,aztán amikor tényleg szükség lenne a dokira akkor teljesen véletlenül nem ér rá... Akkor miért fizetett addig, azért ami egyébként is jár,és amiért évek óta fizeti a tb.-t?!?
2008. aug. 24. 18:45
 14/20 anonim ***** válasza:
31%

Nekem volt fogadott orvosom és nem bántam meg.

Túlhordás miatt be kellett feküdnöm és csak azért vettek komolyan,mert ismerték a dokimat,akinek van tekintélye náluk.

Megindította a szülést,nem tágultam,rosszul feküdt a babó,csúnya volt a magzatvízem.

2 óra alatt rájött,hogy a baba nem tud megszületni tartási rendellenség miatt,így császár lett a vége.

Akinek nem volt orvosa,hagyták 12 nappal túlvinni a babáját,16 órát vajúdni,mire nagy kegyesen bevitték a műtőbe.

Senkinél nem láttam orvost a viziteken kívűl,az enyém 3x jött be 4 nap alatt.

Nem tudhatod milyen orvost fogsz,nem ismersz senkit,lehet,hogy veled is így bánnak majd.

6 hetes kisfiú anyukája

2008. aug. 24. 19:12
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Nekem sincs fogadott orvosom,és nem is szándékozom fogadni.Szerintem felháboritó,hogy kijelentik 50-60ezer forintért levezeti a szülést,mikor ez a dolga !!! Én is Pécsett fogok szülni,és csak jót hallottam a dokikról..

Minden jót kívánok :)

31hetes kismami

2008. aug. 24. 20:23
 16/20 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint nem csak én vagyok ilyen " hibbant"... :))) Ez megnyugtató!!!! :))) Boldog babavárást és könnyű szülést nektek!!!! :)))
2008. aug. 24. 21:00
 17/20 anonim ***** válasza:
Szia, nekem sem volt fogadott dokim, mert akihez járok, mostanában elfoglalt és nem vállal szulést. Viszont korrektul megmondta elore, ezzel szemben van, aki elore elfogaja, sot kéri a pénzt, aztán esetleg nem veszi a telefont, vagy nem megy be. Sajnos ilyenrol is hallottam, hogy az anyuka hiába vár...
2008. aug. 24. 22:49
 18/20 anonim ***** válasza:
Negyedik vagyok! Én is Pécsett szültem, a klinikán :))) Ahogy látom, nem csak nekem van pozitív tapasztalatom az ottani ellátással kapcsolatban :) De gondolom nem csak itt van ez, szóval szerintem semmi gond nem lesz az ügyeletes dokival.
2008. aug. 25. 08:39
 19/20 anonim ***** válasza:
Sziasztok!A hetedik válaszadó vagyok nekem soha nem mondta meg a dokim,hogy mennyit kér a szülésért annyit adtam neki amennyi jutott és nem keveselte és képzeljétek máig megismer az uton is .Az a tapasztalatom,hogy minden orvosról tudnak rosszat mondani sajnos ha nem úgy csinálja a dolgokat ahogy a kismama elgondolta!
2008. aug. 25. 08:45
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Mindenkinek más a tapasztalata nagyon sajnálom azokat akikkel rosszul bántak az orvosok vagy épp nem ért rá.Azokat nem kellene lepontozni akiknek volt fogadott orvosuk és meg voltak elégedve mindennel.Nagyon sajnálom!!!
2008. aug. 25. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!