Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért olyan meglepő ha egy...

Miért olyan meglepő ha egy nőnek nincs fogadott orvosa, szülésznője?

Figyelt kérdés
Az esetek 99%-ában úgy néznek rám mint aki meghibbant amikor arra a kérdésre,hogy és kinél fogsz szülni,az a válaszom,hogy majd az ügyeletesnél...
2008. aug. 24. 12:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanigy vagyok én is.Amikor mondom,hogy az ügyeletesnél szülök,mintha azt mondanám,egyedül egy sötét lyukban.

Úgy érzem,hogy az orvosok kicsit jobban keresnek mint én.

persze,aki megteheti,fogadjon,de ne azért bánjon velem jobban egy doki,mert nyomom neki a pénzt!!!:(

2008. aug. 24. 12:52
 2/20 A kérdező kommentje:
Én pont ugyanígy vagyok vele. Nekem sem dugtak a zsebembe a vevőim negyed órai munkáért 1 havi fizetést (jó tudom,nem ugyanaz). A másik az,hogy azt a pénzt akkor inkább a születendő pici fiunkra költöm.
2008. aug. 24. 12:59
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Rám meg pont azért néz csúnyán a családom, mert fogadtam dokit. Pedig nem azért tettem, mert az a "sikk", hanem azért, mert egy olyan kórházba visznek, ha nincs dokid, ahol pár éve nagyon megkínoztak. Egyetlen porcikám sem kívánja, h ott szüljek, és ha tehetném, mkit lebeszélnék erről a bizonyos kh-ról! Nagyon jól tettétek, h nem fogadtatok dokit, az ügyeletesnek is az a dolga, h segítsen, hiszen erre esküdött fel, ezért kapja a fizetését! Semmivel nem lesztek rosszabb helyzetben sztem. Sőőt! Nem dobtok ki 1 rakás pénzt feleslegesen, több marad a gyerkőcre! Szóval én büszke lennék magamra a helyetekben, és nagy ívben lesz.rnám, h ki, mit gondol! (Már bocsánat!) Csak így tovább! :) Mellesleg mkinek magánügye, h fogad dokit v sem! Aki ezt nem érti meg,... Én, ha lehetne, talán csak szülésznőt fogadnék, mivel ő segít a legtöbbet (negyedannyi fizuért, mint a dokiké). Vagy még azt sem! Könnyű szülést, minden jót Nektek! :)
2008. aug. 24. 13:08
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Én nem is érzem magam ettől kevesebbnek!Viszont nálunk(Vác)nem lehet fogadott szülésznője annak,akinek nincs fogadott dokija.Ezt egy szülésznőtől tudom!

Az meg elég szomorú,hogyha nincs dokid kinoznak!!!:(((

2008. aug. 24. 13:16
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Rám is néztek furcsán, de amióta szültem, senki nem szól egy rossz szót sem, mert olyan egy angyal ügyeletes doki nincs mégegy, mint akinél szültem :))) Fiatal volt, ügyes, kedves, állandóan bíztatott, végig ott volt. A szülésznőt nem sokat láttam, viszont volt egy rakás tanuló, nagyon kedvesek, aranyosak, nem volt olyan amit nem csináltak volna meg ha kértem, még a lábamat is melegítette az egyik, mert nagyon fázott :)
2008. aug. 24. 13:23
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem volt se fogadott orvosom, se szülésznőm és egyátalán nem bántak velem rosszabbul, sőt. Igazán kedvesek, segítőkészek voltak, hagyták a maguk ütemében folyni a dolgokat. Kicsit soknak tartom azt a pénzt amit elkérnek egyes orvosok a szülésért, bár én is az egészségügyben dolgozom, úgyhogy tudom milyen, de több tízezreket kifizetni egy pár óráért...? Mellesleg érdekelne, hogy ezután adóznak-e az orvosok. Biztos van olyan hely ahol nem bánnak megfelelően az emberrel de ez akkor is előfordulhat ha fizetünk. Az nem biztosíték.
2008. aug. 24. 13:26
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Sajnos engem egy nagy hírű főorvos műtött, mivel speciális eset voltam, nem fogadtam fel, hanem így hozta a sors. Azóta már meghalt, így nem akarok rosszakat mondani rá, pedig tudnék! A kh-ról meg annyit,h frissen műtötten elslattyogtam fájd.csillapítóért, de nem adtak, azt mondták, h nincs a kh-nak erre pénze, de szívesen írnak receptet, sétáljak ki(!) a gyógyszertárba! 10 métert menni alig bírtam! Egy héten keresztül nem kaptam felvilágosítást semmiről, a vércsop. meghatározásra 4 napot vártam, a zárójelentésemet vki átjavította, és a mai napig nem tudom, h mi is történt és miért. Megaláztak, semmibe vettek, 1 napig őrült fájdalmakkal hagytak szenvedni,... Sorolhatnám! Semmi mást nem vártam, csak egy kis emberséget, segítséget! Ennek ellenére minden tiszteletem az eü-ben dolgozóké! Azt viszont túlzásnak tartom, amit a nőgyógyászok csinálnak! 70-80 ezreket elkérnek a nagy semmiért! Ez van. Ha nem lenne muszáj, nem fogadnék dokit. Szóval magasról tegyetek azokra, akik amiatt néznek csúnyán, mert nem fogadtatok dokit! A Ti munkátokért sem ad senki + pénzt! Ráadásul éveken át fizetjük a TB-t, szóval... :) Utólag is bocs, h hosszú voltam! Kívánom a legjobbakat! 30 hetes kismami
2008. aug. 24. 14:00
 8/20 anonim ***** válasza:
62%
Sziasztok!Még nem írt olyan akinek volt fogadott dokija.Én fogadtam mind a két szülésnél és nem bántam meg, mert máig is Ő hozzá járok!3-4 hetente kellet hozzá járnom mindig megnézte a babát beszélgetett velem és mertem kérdezni tőle dolgokat amit nem értettem és mindent elmagyarázott.Meg azért is volt jó,hogy nem kellett más orvosokkal találkoznom(Van olyan ismerősőm aki nem fogadott és ahányszor megy ultrahangra annyiféle orvossal találkozik és futószalag a vizsgálat) ezt akartam elkerűlni és sikerült.Mindenki maga dönti el,hogy fogad vagy nem.Igaz az orvosoknak az a dolguk,hogy segítsenek a kismamáknak!
2008. aug. 24. 14:03
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
én szülésznő leszev(már végre hamarosan végzek):),és azért látom mi megy a kórházban.az orvos3szor4szer annyit keres mint a szerencsétlen szülésznő,pedig nem csinál semmit néha,beesik a szülés végére hogy mivan.najó én nem mondok semmit inkább..egyépként sajna mostanában azon múlik hogy bánnak veled hogy mennyit fizetsz....ahogy nyujtod a borítékot máris készségesen mosolyognak segítenek...hát eza nagy helyzet.azért néznek rád úgy,mert a mai világban a biztonságos,felelős szülés=az orvos zsebébe rakott pénz mennyisége...hát ez a nagy helyzet.itthon nem lehet megélni amúgy nagyon szülésznőként..de én így se várom el hogy bármit adjanak!!!eza munkám.erre esküdtem...és lehet megyek énis amerikába..hát ez lesz a magyar egészségügy sorsa...bocsi a személyeskedésért..sok szerencsét:)sikeres szülést:)
2008. aug. 24. 15:34
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
én pécsett szültem a klinikán az ügyeletes dokinál és szülésznőnél. maximálisan meg voltam elégedve az "ellátással". 2 doki és 2 szülésznő + a férjem volt ott a szülésnél, úgyhogy csak jót tudok mondani az ügyeletesekről. ja, és mindez semmi pénzembe nem került.
2008. aug. 24. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!