Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen érzés a vajúdás?

Milyen érzés a vajúdás?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy már kérdezték, de pontos választ senki sem adott rá. Mit éreztetek közben? Alhasi fájdalom hasonló mint a menstruációs görcs vagy esetleg az egész hasatok görcsöl? vagy nem tudom ..
2015. febr. 17. 16:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
nekem olyan volt, mintha feszítővassal nekirontottak volna a medencecsontomnak. Tényleg mintha mindjárt ketté akarna törni. Köze nem volt a mensis fájdalomhoz, talán csak a legelején. A derekam is borzasztóan fájt
2015. febr. 17. 17:00
 12/26 anonim ***** válasza:
91%
Leírom, hogy én mit éreztem, vagyis próbálom, mert egészében szerintem nem lehet szavakkal elmondani, mit is érez ilyenkor az ember lánya, ráadásul nem mindenkinél egyforma sem a fájdalom jellege, sem a mértéke. Én 16 órát vajúdtam, a szülés csak 30 perc volt. A magzatvíz elfolyása után jó egy órával olyan mindjárt megjön érzésem volt, elég laza fájás volt ez még és 20 percenként jött, tartott 10-20 másodpercig. Aztán szépen lassan erősödtek a görcsök, sűrűbben jöttek és tovább tartottak, 20, vagy 30 másodpercig. A félidőnél már olyan jellegű menzesz szerű görcsök jöttek, amelyeknél már összegörnyedtem. Kb. 5 -8 percenként. Az utolsó pár óra viszont már más volt. Nem görcsökként írnám le a fájdalmat, hanem úgy, mintha a derekad, a csípőd szét akarna repedni belülről, mintha erős fogóval feszítenék szét ellentétes irányba a csontjaidat. Ezeknél a fájásoknál már mozdulni is alig bírtam. Én sétálva vajúdtam, de amikor 3-5 percenként jöttek ezek a fájdalmak és tartottak 30-40 másodpercig, akkor bizony a korlátnak kapaszkodtam és egy-egy kisebb ordítás is elhagyta a számat, amit így visszagondolva, sajnálok is. Aztán lefektettek és gépre tettek, mert kaptam oxitocint, hogy gyorsabban táguljak. A gép 100-ig mérte a fájásokat, nekem 90-es volt a legnagyobb. A kitolást megelőző szakaszban már szinte folyamatos fájásaim lettek, valószínűleg az oxitocin miatt, tartottak 40 másodpercig és csak 20-30 másodperc szünet volt köztük. Nagyon fájt minden csontom odalenn! El is ájultam picit, a párom hideg vízzel locsolva ébresztgetett, aztán egyszer csak valami furát éreztem, nem olyan fájás jött, mint korábban, hanem egy nagyon erős nyomás kényszer is társult hozzá. Kiabáltam a férjemnek, hogy szóljon a doktornőnek, mert nyomnom kell, nem bírom visszatartani. Megvizsgáltak, mondták, hogy nem szabad még nyomni, mert nem tűnt el a méhszáj, de az oxitocin annyira dolgozott, hogy szó szerint préselte ki a fiamat a méhem, nem volt mit tenni, kézzel tágítottak minden egyes toló fájás alatt. Hát az nagyon durva volt! Végül 10 fájással megszületett a feje és a válla, a teste pikk-pakk kint volt. A méhlepényt már meg sem éreztem.
2015. febr. 17. 19:08
 13/26 anonim ***** válasza:
Jah igen, és ahogy írták az is durva nagyon, amikor érzed, hogy mindjárt vége a pihenőnek, mert jön a következő fájás...Én rettegtem akkor. Nagyon nem akartam azt, hogy megint annyira fájjon. Próbáltam csak a fiamra gondolni, hogy minél előbb a kezemben tarthassam, puszilgathassam, de hidd el, ez nem mindig sikerült...
2015. febr. 17. 19:13
 14/26 anonim ***** válasza:

Érzésre egy nagyon durva fosós hasgörcshöz tudnám hasonlítani, amikor az egész emésztőrendszer görcsben van.

Nekem nem sugárzott sehová, kizárólag a méhem fájt. Szülésnél ez ugye a szeméremcsonttól/medencétől a rekeszizomig tart.

Gyakorlatilag olyan volt, mint egy kiereszthető tüskés medicinlabda, ami időnként kilőtte a tüskéket a környezetében, időnként meg visszahúzta.

2015. febr. 17. 19:23
 15/26 anonim ***** válasza:
61%
Konkretan mintha elevenen megnyuznanak. Nekem mindketto olyan volt. Szettepnek belul. En a vegen mar nem lattam es nem voltam magamnal a fajdalomtol...
2015. febr. 17. 19:53
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem enyhe menstruáciò szerű görcsökkel kezdödött, majd szèpen erősödtek ès sűrűsödtek a fájdalmak. Az elejèn mèg csak a hasam alján èreztem, majd az egèsz hasamban, kèsőbb már a derekamban is, ami átsugárzott a combomba is. A legvègèn, mikor folyamatos fájások voltak, vagyis, ahogy vège volt az egyiknek, jött is a másik fájás, na akkor már minden testrèszem fájt, mèg a szemgolyòm is. Közben zsibbadtak a vègtagjaim, többször is begörcsölt a vádlim, szèdültem, hányingerem volt vègig. A tolò fájás olyan mint egy erős szèkelèsu inger. Röviden, a vajùdás fájdalmas ès fárasztò (vagyis nekem az volt).
2015. febr. 17. 20:57
 17/26 anonim ***** válasza:
Nagyon fájt!!! Durva menzesz görcshöz tudnám hasonlítani! Nekem a havim is minden alkalommal ordítós, na a szülésnél éppen nem ordítottam, de nagyon nem voltam jól.... kb. 1 nap volt a 3 napból, amikor csak alig fájt! ...
2015. febr. 17. 22:45
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan volt (mert az is tulajdonképp), mint egy izomgörcs (mint amikor úgy jól begörcsöl a vádlid), az egész hasadban. A fájdalom fokozatosan erősödik, a csúcson kitart kezdetben csak 10-20 másodpercig, majd a vége fele percekig és újra fokozatosan enyhül és elmúlik, majd egy kis szünet után újra és ez addig váltakozik, sűrűsödik, erősödik, míg meg nem születik a baba. Majd a méhlepény is ugyanilyen fájások kíséretében távozik és a szülés utáni pár órával is vannak ilyen görcsök, de azok már jóval elviselhetőbbek.
2015. febr. 18. 10:21
 19/26 A kérdező kommentje:
húú most jól rám hoztátok a frászt, nem sokára eljön a nagy nap remélem túlélem :)
2015. febr. 18. 10:54
 20/26 anonim ***** válasza:
90%
Pokoli erősségű menstruációs görcsök sorozata; amikor aztán szünet sincs közöttük, asz ember legszívesebben egy kivégzőosztag elé állna.Nem ijeszteni akarlak, ellenkezőleg: hacsak lehet, ne csináld végig EDA nélkül. A fájdalomcsillapításhoz mindenkinek törvényes joga van, a szülészetihez is!
2015. febr. 18. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!