Elmesélnéd a császármetszésed történetét?
3 hetem van még addig, szeretnék felkészülni lelkileg, amennyire lehet.
Tudom, hogy minden szülés más, mert nem vagyunk egyformák, de mégis, nagyjából jó lenne tudni, hogy mire számíthatok.
Én végig természetes szülésre készültem, de túlhordtam a gyereket, nagyon fogyott a magzatvíz,lepény is öregedett, méhszájam meg semennyire se nyílt ki. A doki úgy döntött egy héttel a kiírt idő után,h akkor holnap reggel 8ra jöjjek császárra, ebből mindenképp az lenne akkor is ha megindítják.
Pár perc volt az érzéstelenítés, azon kívül, hogy kivették a babát nem éreztem semmit. Nálunk 6 óra múlva fel kellett állni és 2 nap múlva mehettem haza. Itthon mindent el tudtam látni, kb. csak 5 napig fájt a seb: első nap: szörnyű, második nap: egy fokkal jobb, de inkább feküdtem 3.nap:otthon már elláttam a babát:)
Ne aggódj,a programozott nem annyira veszélyes, mint a sürgősségi, mert ott előtte már beindult a szülés, és szegény nő ki tudja mennyi szenvedésen van túl.
Budapesten a Bajcsyban volt nekem. Természetesnek indult de császár lett a vége, lassan 1 éve volt de még nagyon emlékszem, jó élményként maradt bennem.
40+5 napra fektettek be, pont hétfőre esett. Aznap felvettek az osztályra, megvizsgáltak, NST-re, UH-ra kellett mennem. Délután megint NST volt és utána csináltak egy oxitocinos próbát. Másnap, kedden reggel-este NST volt, meg reggel megvizsgált a főorvos, mondta h szerinte szerdán indítsuk meg mert kevesebb a magzatvíz mint kéne, belementem. Így szerdán reggel mennem kellett a szülőszobára, lementem kaptam szobát, csináltak beöntést, utána fürödtem, burkot repesztettek, NST-re kötöttek és megkaptam az oxitocint is. 9-től 3-ig kaptam ezt az oxit, de mivel nem hatott és 2 ujjnál tovább nem nyiltam, kicsit kiengedtek sétálni utána egy erősebb oxit kaptam 8-ig, de mivel ezzel sem haladtunk így az éjszakás a császár mellett döntött. Ekkor jött a szülésznő befáslizta a lábam, infuziót kaptam mert semmi erőm sem volt már. Aztán vittek is a műtöbe, kaptam érzéstelenítőt a gerincembe, utana feltették a katétert, folyamatosan nézték a vérnyomáson közbe. Anesztes beszélgetett végig velem. Az egészből annyit éreztem h húzogatják a hasam. Amikor kivették a babát, megmutatták és rögtön vitték tisztítani meg megvizsgálni. Utána visszahozták hozzám pár percre, amíg engem kitisztítottak és összevarrtak addig a babát a páromnak adták. Műtét után visszavittek a szülőszobába, ott voltam egész éjjel. Párom és a baba velem voltak egy darabig utána bevitte a csecsemősökhöz, párom hazament. Reggel átvittek a szobámba mikor megjött a párom akkor hozta a babát is. Onnantól velem volt. Engem nem viselt meg lelkileg, örültem h végre kint van és foghatom. Nagyon gyorsan fel is épültem nem fájt a seb úgyh remek volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!